Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 22 november 2010

Rallylydnadstävling i Uppsala!

Av Marru - 22 november 2010 20:21

Igår så var vi till Uppsala på rallylydnadstävling, systrarna blå och jag. Först åkte vi till Avesta för att hämta våran tävlingskompis med hennes hund. Sen åkte vi iväg mot Uppsala, det blev mycket prat efter vägen. Helt plötsligt var det nåt som blixtrade till. Jaha, då hade man blivit fotograferad av en hastighetskamera. Det var 50 och hade en hastighet strax under 60. Så det är väl bara och vänta på brevet nu då.


Men så till tävlingen, när vi kom till Uppsala och hittade fram till Hundaktivitetscentret så trodde vi först att vi hade kommit fel. Vi tänkte att här kan man väl inte ha en hundtävling. Men vi hade visst kommit rätt. Det var som en baksida, en parkeringsplats för företagen i huset. Bredvid parkeringen var det ett vanligt nätstaket, och precis bakom den gick en stor väg, 4 filig med full trafik precis hela tiden. Så vi tänkte att det här kommer aldrig att gå vägen. Sen började domaren bygga banan på parkeringen, hon hade ju inte kunnat göra den för tidigt för att det kunde ju åka bilar där, då hade de kört över skyltarna.


Lizzie hade startnr 2. I det stora hela gick hon bra, men hon var lite seg och sätta sig ibland. Hon fick några poängs avdrag och slutade på 87 poäng, och hon kom på tredje plats. Som pris fick hon en påse hundfoder från Royal Canin.


Clara hade jag absolut inga förväntningar på, hon har varit för vimsig på träningarna. Såg att det svåraste momentet i nybörjarklassen var med, den där hunden skall sätta sig, och efter det stå. Så jag gick och tränade det på parkeringen med henne, och jag fick henne och göra det till slut. Där fick vi bara ett poängs avdrag. Men däremot hade vi lite problem med sittandet, hon satt sig snett, var lite för långt fram och lite annat. Men hon fick alla fall 71 poäng och kom på åttonde plats. Det här valde jag som pris åt Clara, den är jättefin.


 


Dom som kom dom 3 första platserna fick hundmat, och resten fick välja.


Med söndagens tävling har Lizzie fått ihop 3 godkända resultat, och hon skulle nu få börja tävla i fortsättningsklass.  Clara har ju bara tävlat 2 ggr, men på båda tävlingarna har fått godkänt, så för henne fattas det bara en.


Men nu skall vila upp oss lite, imorgon skall jag med kennelklubben och äta julbord. Sen har vi ju våra normala träningar onsdag och torsdag. På söndag så skall jag och Clara var "elever" åt elever på en agilityinstruktörskurs. Så förhoppningsvis kommer Clara och tycka att agility är ännu roligare efter den.

 
 
Agneta

Agneta

23 november 2010 19:25

GRATTIS! Vad duktiga "systrar" Tess har. Här hos oss flyger det bara rådjur runt husknutarna = hundarna blir som galna o vill dra på jakt.

//Agneta med co.

http://www.mybeliefs.net

 
✫ Annmi

✫ Annmi

24 november 2010 13:20

***Grattis***
Åh,vilken söt........

http://www.annmisblogg.blogspot.com

 
Gunilla

Gunilla

24 november 2010 23:40

Så fint pris till Clara.
Receptet på dom där finska bullarna hittade jag på nätet för länge sedan, men har inte riktigt vågat testat dom förrän nu, dom var lätta att göra och goda som sagt :)
Så dom kommer jag att göra fler gånger.

Kram/Gunilla

http://gunillaskatter.blogg.se

 
Ingen bild

kopings-mailis

25 november 2010 22:24

Hallo kompis!
Trodde jag skulle få träffa dig på krillan i sommras för der var väl hundtävlingar där i sommras oxså??
Tack för att du tittar till mig ibland.
Att ha en blogg är både roligt och jobbigt,har varit på väg att lägga ner den ibland men jag tar nya tag och så går det ett tag till.
Kramis från en trött käring i köping...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Fredag 5 april 23:51

Så var det april igen, med allt vad det innebär. Bland annat aprilväder. Ena dagen är det så bart och fint överallt, och man känner våren. Nästa dag är det bara vitt, vitt och återigen vitt.          Första arpil var det fint väder, och då v...

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards