Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 10 maj 2011

2 dagar med bara agility!

Av Marru - 10 maj 2011 00:05

Ja, precis som rubriken säger så har hela helgen ägnats åt agility. Det har varit 2-dagars tävling i Västerås, tävlingen kallades för Gurkhoppet förut. Så lördag morgon var det dags och åka till Västerås. Det blev ju inte så tidigt eftersom själva tävlingen började vid halv nio och det var ca 80 hundar innan det blev dags för storlek large  . På lördagen var det agilityklass, 2 lopp, och det var Fredrik från Ludvika som hade byggt banorna. Fredrik gör bra banor, och nu blev det visst 2 banor som var väldigt snabba. 


Gick banvandringen, och det kändes som om det inte var några knepigheter där. Det var ju väldigt varmt på dagen så det gällde ju att hålla Lizzie i skuggan så mycket som möjligt så att hon skulle hålla sig pigg. Så blev det våran tur, och allt gick bra ända till slalomet. Jag har nog börjat slappna av lite för mycket där, hon har ju hittills varit ganska säker på slalomingångarna, men inte just då. Så vi åkte på fem fel i det looppet, och en 25:e placering av 77 startande, varav 39 kom i mål.


Andra loppet var lite knepigare, fast det var egentligen bara i början. Första hopphindret och slalomet stod bredvid varandra i en rak linje. Lite svårt att förklara, men om det korta strecket skall föreställa hopphindret, och det andra lite längre slalomet, så visar det hur dom stod. __    __________, då fanns det ju bara en sak och göra. Ställa Lizzie bakom hopphindret, själv gå över på andra sidan och locka henne över hindret, och sen in i slalomet. Det gick kanonbra, och resten av loppet gick ganska bra också, kanske lite mer fart skulle vara bra  . Placeringen blev 9 av 72 startande och 36 som kom i mål.  Det blev en lång dag på lördagen, var inte hemma förrän 18.


Sen kommer vi till andra dagen, och den här dagen var ju ännu varmare än dagen innan. Det är ju tur att man har tält så man kan få lite skugga åt sig och hundarna.


Agilityhundar på rad  . Som ni ser ligger Lizzie i mitten, det fanns ett par burar till i raden.


 


Ja, tävlingen då. Den här gången var det våran klubbordförande Hasse som gjort banorna, och dom var ju inte riktigt vad jag väntade mig. Ja, det var inget fel på dom, men jag vet ju hur hans banor brukar vara, och dom här var betydligt lättare. Fast det är sällan vi springer hans klass 1 banor, utan det blir mest klass 2 på våra inofficiella tävlingar. Här blev det samma sak som dagen innan, vi missade slalomingången ännu en gång, och fick 5 fel och en massa tidsfel. Placeringen blev 46 av 75 startande, och det var 49 i mål av dessa.


Nu började värmen kännas av rejält, vi gick en promenad ner till stranden. Jag försökte få Lizzie i vattnet, men hon vill inte ens blöta tassarna. Sen blev det dags för nästa lopp, och den banan verkade inte heller så speciellt svår. Lite roligt va det att den började med 4 hopp, tunnel, slalom, 4 hopp, 4 tunnlar, 4 hopp. Hasse har visst fått 4 på hjärnan  . Den här gången fixade vi slalomet, men det gick ack så segt. Jag försökte mana på henne men hon bara "jaja, jag kommer när jag hinner". Men jag fick upp farten på henne efter slalomet, men så sackade hon igen vid tunnlarna. Hon fastnade en liten stund vid utgången av säcken, men hon fick lite fart till slutet alla fall. Placeringen blev 19 av 71 startande, och 29 kom i mål.


Nu håller vi på och laddar inför nästa tävling i Hofors på onsdag, men det är en inofficiell, och det är inte många anmälda. Det är nog första tävlingen där både small och medium är fler än large, och över hälften av largehundarna kommer från Fagersta  .


Har tränat lite lydnad. Linförighet, läggande under gång, och inkallning. Nu fixade hon inkallningen utan glädjeskuttet som hon gjorde igen i torsdags när vi provade. Men vi har alltjämt problem med vänster halter i linförigheten. Sen tränade vi lite på att backa. I avancerad klass i rallylydnaden skall hela ekipaget backa 3 steg tillsammans.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Fredag 5 april 23:51

Så var det april igen, med allt vad det innebär. Bland annat aprilväder. Ena dagen är det så bart och fint överallt, och man känner våren. Nästa dag är det bara vitt, vitt och återigen vitt.          Första arpil var det fint väder, och då v...

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards