Colliekompisarna

Alla inlägg den 19 februari 2012

Av Marru - 19 februari 2012 22:50

Äntligen är den slut, instruktörsutbildningen. Den har ju legat som en liten tyngd alla fall med allt som skulle göras. Både teoretiska läxor och praktiska. Men roligt har vi haft, och en hel del tänkvärt har vi fått med i bagaget. Idag så gjorde vi olika upplägg på hur man skulle börja lära in moment. Alltså först skulle i bestämma ett slutmål, tex i sök. Att hunden skulle kunna gå in i en invallad ruta och söka efter ett föremål. När vi hade bestämt slutmålet, så skulle vi bestämma delmål, för att komma till slutmålet. Viktigt är att man inte gör för stora steg med delmålen, att dom skall vara överkomliga. Att man inte går för fort fram. Att hunden klarar av kriterierna man satt upp för varje delmål, innan man börjar med nästa delmål.


Det är mycket som jag kommer att göra annorlunda med nästa hund som kommer till detta hushåll. Vet att jag kommer att få lära mig mycket mer innan nästa hund kommer.


Imorgon har jag tid till frissan. Skall bli skönt. Det är luggen jag stör mig mest på när den börjar bli för lång, och det är den nu. Ryggen är ju som den är den. Få se om det blir nån agilityträning på tisdag. Funderar på att hoppa den för att kunna vara med och tävla i Vintercupen på lördag.


För övrig skulle jag vilja säga att bensinpriset börjar bli alldeles för högt. Är det meningen att vi som inte bor i nån storstad, att vi inte skall ha några fritidsintressen alls som måste göras utanför det egna hemmet   . Bor man i fjollträsk så är det väl ingen konst att ta bussen tex till nån klubb och träna med sin hund. Men bor man som vi så får man vackert ta sin egen bil och åka på träningen. I dagsläget kostar det ca 90 kr för mig varje gång jag åker till Norberg och tränar. Men det är ju det enda nöjet jag har. Åka och träna med mina hundar och träffa mina klubbkompisar. Visst har jag ju grafiken också, men jag kan väl inte sitta bakom datorn hela tiden heller.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards