Colliekompisarna

Alla inlägg den 4 april 2013

Av Marru - 4 april 2013 22:40

Idag som vanligt på torsdagar så hann jag bara slänga i mig maten för att sen åka till Norberg och träna. När  jag kom dit så vart jag lite fundersam, är det onsdag eller torsdag idag. För det fanns folk på plats så brukar bara vara där på onsdagar på agilityträningar. De har dessutom en bit att åka eftersom de bor mellan Virsbo och Surahammar. Det var en hel del personer där från Söderbärke idag. En terv och en new foundland som bara var där för miljö- och socialträning. Sen har vi ju en som har börjat träna rallylydnad med oss. 

 

Jag började träna lydnad med Lizzie. Först lite linförighet, och en läggande. Sen tränade vi lite apportering, och efter det fjärren. Lydnadsbiten avslutade vi med hoppet. Det gick ganska skapligt idag. Så jag funderade faktiskt om vi inte kan göra en start i lydnadstvåan i höst. Sen gick jag ut med Lizzie till bilen, och tänkte börja göra kortbanor till rallylydnaden. Då kom jag helt plötsligt på att det faktiskt var den första torsdagen i månaden. Så idag skulle det ju vara banträning. Men det var ganska mycket nya som inte tränat så mycket. Så jag gjorde ett par kortbanor i nybörjarklass. Sen i ena änden av hallen gjorde jag en bana i nybörjarklass, som jag senare ändrade om till en variant av avancerad klass. 

 

Jag körde nybörjarklassen med båda två, och båda gick kanonbra. Sen körde jag den andra banan med Clara, fast jag ändrade om en del skyltar till fortsättningsskyltar i mitt eget huvud. Det gick också bra. Sen körde jag Lizzie i avancerad klass. Hon var riktigt duktig idag. Fast det är hon ju nästan jämt. Honnören gjorde vi med hund liggande på höger sida. Hon låg stilla hela tiden. Jag har ju kommit på att ifall jag står och pratar med henne, så sätter hon upp sig efter en stund. Så förra gången provade jag med att vara tyst, och bara titta framåt. Då låg hon på sin plats hela tiden. Så jag gjorde likadant den här gången också. 

 

Sen tränade jag Lizzie på gungan. Först så ville hon inte  upp. Men när jag väl bestämt att nu skulle hon upp, vare sig hon vill eller inte. Till slut så gick gungan skapligt bra.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards