Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 2 januari 2010

Agilitytävling i Norberg!

Av Marru - 2 januari 2010 20:10

Idag så var det dags för tävling nr 4 i Vintercupen i Norberg. Trodde ni den här dagen skulle flyta problemfritt, ja då känner ni inte mig   . Jag gick upp ganska tidigt så jag fick hålla på i lugn och ro. Packade korv, vatten mm i ryggsäcken. Sen gick jag ut med alla 4 så de fick pinka, sen åkte vi iväg. Och vad gör vi, jo kör i dike det första vi gör. Bilen bara plöjde rakt på hur jag än försökte få hejd på den, och plumps där satt vi. Det kom ett par med bil som stannade men de hade ingen lina, och inte jag heller. Förresten så tror jag inte att deras bil hade klarat och dra upp våran. Så jag ringde till några bekanta här i byn, de har en V70. Tack Emil för att du drog upp mig . Till slut så var vi ute på vägen igen. Kommer fram till Norberg, och tar ut Lizzie och upptäcker att jag inte har nån korv med mig. För den packade ryggsäcken hängde så fint på sin krok hemma. Så det var bara och gå runt och höra ifall nån hade nåt extra med sig. Tack och lov så fick jag lite kycklingkorv av en klubbkompis, och några Frolic från en tävlingskompis. Det är det som är så bra med agilityn. När man hållt på ett tag så får man så bra kontakt med dom andra. Nu har jag bestämt med några från Avesta att vi åker och tävlar i Örebro och Rättvik i mars. Det är mycket roligare och åka när man är flera.

 

Men till loppen då, första loppet gick kanonbra, förutom att jag gjorde samma sak igen   . Jag missade ett hinder på banvandringen. Men det var så mycket folk som trängdes vid hopphindrena i mitten så det var svårt att se vart man skulle. Jag trodde ju att ett hopphinder hade nr 5, sen tittade jag på nästa hopp och såg en sexa på den. Det här var ju enkelt tänkte jag. Men det första hopphindret hade nr 4 och det var en tunnel som hade nr 5.  Så återigen blev jag som ett frågetecken när jag blev diskad. Men jag fortsatte och tänkte att jag får väl reda på sen  vad det blev för fel, och det fick jag . Dom sa att det gick inte muta domaren att han accepterar några genvägar.

 

Lopp nr 2 gick bra förutom att vi fick en vägran vid en tunnelingång. Den var så skarp den svängen och vi har inte tränat tillräckligt mycket på dom ingångarna. Så där placerade vi oss som nr 14.

 

Lopp nr 3 så var hon ju tvungen att göra en sväng till en hinderfixare, för det var ju Lars, han brukar ge henne köttbullar. Fast inte idag. Sen när hon varit till han så var det slalom, och där hoppade hon över en pinne så vi fick göra om, och fick 5 fel på den. Placeringen blev 18. Det var ca 44 largehundar anmälda, fast jag vet inte hur många som var på plats av dom.

 

Lizzie var och hälsade på Lars fru i första loppet, då stod hon i samma hörn som hinderfixare, men det blev inga köttbullar där heller den här gången  . De fick sig en och annan pik idag, för de gifte sig här före jul när Lars fyllde 50 år. Grattis en gång till ifall ni nu skulle läsa här nån gång.

 

Tog lite bilder med mobilen i Norberg. Här får ni se vad mycket snö vi har här. Det är verkligen snötunga grenar här.

 

  

 

    

 
 
Ingen bild

M G-S

2 januari 2010 22:16

Hi Hi verkligen skojígt att besöka din blogg :´)

 
Paula i pörtet

Paula i pörtet

3 januari 2010 10:50

Hej o god fortsättning, nu äntligen traskar jag runt hos kompisar och har läst ikapp här hos dej! Vilken osis att köra i diket....o va bra att du ändå hann fram!
Ja lördagskorven har man ruttnat på, ett tag gillade jyckarna den, men nu har dom också tröttnat o vill hellre ha leverpastej. Den goda leverkorven jag handlar på torget i Smebacken behåller jag däremot för mig själv.
Såg ett litet hus i Smebacken till salu igår, bara 70 kvm men lika stor källare. Priset var mycket humant, 290.000 och tomten var rejäl, Kanske har du sett det?
Kallt är det som vanligt, jag försöker komma ut en gång om dagen på en sparktur, resten av rastningarna får maken ansvara för...
Kram från pörtet

http://paulaz.se

 
missy

missy

3 januari 2010 10:55

Jättevackra bilder =) , jag som sysslar med foto har knappt använt den * bra* kameran utan far med min mobil *S* rolig man är.Nu när man har chansen att få jättevackra bilder

http://www.me-my-precious.bloggagratis.se

 
Ann-Sofie

Ann-Sofie

3 januari 2010 16:49

Låter som något jag skulle göra,.. vet inte hur många gånger jag strulat till det inför utställning. En gång glömde jag stamtavlan och det kom jag på efter 20 mil, tack och lov att jag åkte dagen före utstälnningen, jag åkte snällt tillbaka och hämtad den... flertalet gånger har jag glömt stol, groomingprylar och godis, ÄN har jag alltid kommit ihåg hunden tack och lov... Men bättre lycka nästa gång i tävlingen med Lizzie, håller tummarna!!

http://www.collieforever.blogg.se

 
Kerstin

Kerstin

3 januari 2010 17:46

God fortsättning på 2010!
Lizzie är allt för skön, sätter iväg efter köttbullar under tävling. Ja du är lika flitig fortfarande med dina hundar, duktiga du.
Så klart att eran kille är snygg, han är vacker, ser han ju även här ovan på din logga.
Fotona du tagit är underbart vackra. Så mycket snö har inte vi i Karmansbo, vi har kanske fått max ½ meter nu men det är så pass djupt så Rozz rymmer inte på spår i skogen, der räcker med en köttbulle så kommer han -:)

http://farna.bloggplatsen.se

 
Gunilla

Gunilla

3 januari 2010 18:53

Hej på dig, var faktiskt på väg att skriva i går, MEN min dator ville inte in på din blogg i går :(
får väl göra det i dag istället :)
Tänkte skriva att du ska väl hålla dig på vägen, inte köra i diket det första du gör.
Klart är det halt är det ju lätt hänt.
Fina vinterbilder du har tagit.
Finns mycket att fotografera under vintern oxå.
Måste köpa nya batterier till min kamera, innan jag kan fotografera igen.

Kram/Gunilla

http://gunillaskatter.blogg.se

 
emma

emma

3 januari 2010 20:06

vilken härlig blogg! och vilken otur att åka i dike!;p
jättefina bilder också! du verkar ha en riktigt bra kamera i mobilen!;)

http://askerkling.blogg.se

 
Ingen bild

köpings-mailis

3 januari 2010 20:39

Men gud vad håller du på med stressfia!
Skaffa dig en kälke istället för att åka i diket med bilen.
Mycket strul för dig förra året,börjar lika på nya året!
Du ska vara rädd om dig och dina hundar!
Kram från Köping till Dig i Söderbärke!

 
Anette

Anette

3 januari 2010 20:43

Oj, vilket äventyr! Men bilderna blev jättebra. För ovanlighetens skull har vi riktigt vinterväder i Stockholmstrakten också.

http://malinrosa.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Fredag 5 april 23:51

Så var det april igen, med allt vad det innebär. Bland annat aprilväder. Ena dagen är det så bart och fint överallt, och man känner våren. Nästa dag är det bara vitt, vitt och återigen vitt.          Första arpil var det fint väder, och då v...

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards