Colliekompisarna

Alla inlägg under mars 2012

Av Marru - 7 mars 2012 22:43

Idag känner man sig verkligen eländig. Kännere mig lite tjock i halsen, hoppas verkligen att jag inte åker på nån förkylning nu. Det vill jag inte ha. Jag försöker kurera mig från att det skall bli nåt värre. Sen blir ju inte humöret bättre av att det värker så förbaskat i hälen också. Men läkaren säger ju att det inte är hälsporre. Men jag tycker det verkar väldigt konstigt för alla sympton visar på det.  Nu håller jag på och tittar på hur man tejpar, får nog skaffa lite idrottstejp. Sökte en del på nätet, och hittade en sida med ett par skor som kanske skulle kunna vara nåt och ha i sommar. Ett par ortopediska skor hittas här, inte var dom allt för dyra heller. Undrar om de kan vara nåt och ha, för jag vill ha ett par skor man kan ha på sommaren när det är varmt och som det bara är och hoppa in i.


Inte blev det nån rallylydnadsträning heller ikväll. Alla är ju på vift på olika håll. Så jag tyckte vi lika gärna kunde hoppa över den här veckan.
ANNONS
Av Marru - 6 mars 2012 23:23

Vi har varit på agilityträning idag igen. Tycker Lizzie behåller sin fart ganska bra. Vi gjorde en liten kort bana som man kunde köra olika kombinationer på. Lizzie gick slalomet ganska bra idag. Det var några gånger hon hoppade över en pinne. Det måste bli säkrare. Det är inte roligt om allt går perfekt förutom slalomet.


Clara tränade jag "fel" slalom med. Man tycker ju att det inte borde spela nån roll vilken sida jag går på, men det gör det tydligen. Clara är ganska säker på slalom, och slalomingångar. Men när hon skall vara på min högra sida då vill inget fungera riktigt. Det var ju samma sak med Lizzie, sen helt plötsligt så klickade det till. Vi får väl hoppas att det kommer ett likadant klick för Clara också. Det blir ju mycket enklare ibland.


Tanten i huset bredvid hade sin collie ute ganska sent. Maken sa att det var alldeles mörkt i lägenheten, och funderade på ifall hon gått och lagt sig och glömt hunden kvar ute. För en stund sen hörde jag den skälla, och jag var och frågade maken om vi inte borde gå och kolla om nåt hänt. Men nu har det varit tyst ett tag. Kanske hon kom på att den var ute, och tagit in han.

ANNONS
Av Marru - 5 mars 2012 23:35

Idag blir det en massa bilder här. Trodde att det var fina väder ute än vad det egentligen var, så jag tog med mig kameran. Upptäckte senare att det var ju ganska mulet, och inte alls en klarblå himmel. Jag tänkte ju en dag när jag gick mot gammelgården och ut på Hagudden att jag måste ta med mig kameran nån dag när det är soligt och fint. Tänkte jag skulle visa hur fint det är i Söderbärke.


Men före bildbomben så måste jag skriva vad jag gjorde idag. Det 2 pocketböcker på posten idag. Hade glömt och avbeställa, brukar annars komma ihåg det. Har under förra veckan funderat på om jag kommit ihåg att göra det, och svaret på den frågan fick jag då idag. Eftersom dom kom inplastade separat, så paketerade jag ihop dom i samma paket, och vägde dom. 6 frimärken skulle jag, skulle ju alla fall till affären och handla veckans mat. Kommer till affären, och vad händer där. Jo, då tänker Marketta till, eller skall jag säga slutar och tänka helt   . Jag cyklade ju och hade cykelkorgen med mig. Så då tänkte jag att jag kan lika gärna stoppa paketet i lådan så slipper jag krångla med den i affären. Går in och handlar. Innan jag kommer till kassan så börjar jag fundera om det var nåt mer jag skulle ha. Jo, frimärken! Men hallååå, jag har ju inget och sätta frimärken på för den ligger i postlådan redan  . Frågade på affären om dom hade nån nyckel, men det hade dom ju inte. Så det var bara och cykla till affären igen några timmar senare. Kom till affären samtidigt med postbilen. Det var väldigt många likadana paket i lådan, fast det fanns ju bara ett utan frimärken   . Så jag var in och köpte mina frimärken, sen tog killen med sig den.

.

Men nu till bilderna. Dom är klickbara ifall ni vill ta en närmare titt på Söderbärke   .


                                                         

Av Marru - 4 mars 2012 22:39

Ja, inte för våran del då, men klubben hade sin första officiella rallylydnadstävling. Då tänkte jag att vi anmäler oss inte till den, utan det är bättre att man istället satsar på att genomföra tävlingen med hedern i behåll   . Enda missen var väl att domaren hade sagt lite för mycket tid på varje ekipage. Så första gruppen var klar redan kl 11, och nästa skulle inte starta sin banvandring förrän kl 12. Ändå så var det bara 2 strykningar i första gruppen, och 2 löptikar som fick starta sist. Men vi löste den överblivna tiden bra. Det kan ju inte vara lätt och säga hur mycket tid det går åt.


Det var även första gången för mig och skriva på en officiell tävling. Kan ju säga att det var mycket lättare än vad det var på utbildningen. Då var vi ju 4 personer som trampade runt domaren, inklusive ordinarie skrivaren. Nu var det ju bara domaren och jag på plan. Enda problemet var väl att ibland så ville inte raden räcka till för allt man skulle skriva   . Man stod bara där och hoppades att dom skulle gå vidare till nästa moment för det fanns absolut inte plats och skriva in ett endaste fel till     . Dessutom så är det väldigt intressant och stå bredvid domarna och höra deras tänk. Så nu är vi laddade inför nästa tävling vi skall ha i augusti. Då är det 2 dagar som gäller. 2 nybörjarklasser på lördagen, och en fortsättning och en avancerad klass på söndagen. Jag hoppas att vi har möjlighet att tävla på söndagen då.


Annars var det en klubbkompis som fick sitt tredje godkända resultat, och en annan tävlade för första gången och fick ett godkänt. Sen hade vi faktiskt en i fortsättningsklassen som fick hela 100 poäng. Grattis till alla   

Av Marru - 3 mars 2012 23:05

Visst låter det fint. Men i själva verket så är det frågan om Wästmanlands mästerskapen   . Alltså en agilitytävling för alla som tävlar i en klubb för Västmanland. Det gör ju vi, vi tävlar för Fagersta KK. Det var 3 lopp, en agility och 2 hopp. För att kunna placera sig så räknade man ihop tiden från agilityloppet, och det bästa hopploppet. Så man var tvungen och klara agilityloppet utan disk, annars var man körd.


Clara var först ut, Lizzie fick sitta i bilen och skälla lite i väntan på sin tur  . Clara började kanonbra. Men vid ett ställe var det 2 hopphinder bredvid varandra, hon hoppade över den första. Sen skulle hon tillbaka över den andra. Men där fick vi lite kommunikationsproblem, så hon sprang vid sidan av det hindret. Men jag fick henne och springa runt så att hon hoppade över från rätt sida. Så vi diskade inte oss där, utan fick bara en vägran. Sen resten av banan gick hon med raketfart. Hon tom sög in i en tunnel.  Jag behövde inte heller passa vid varenda hopphinder att hon skulle hoppa, utan hon gjorde det. Hon slutade på 9:e plats i det loppet.


Sen vart det Lizzies tur. Tredje hindret var slalom, och såklart gick hon ur 2 pinnar för tidigt. Men jag började inte krångla där. Utan vi fortsatte med resultatet av vi diskade oss. Så Lizzie var körd ur den tävlingen. Lizzie diskade faktiskt alla lopp idag, och i slalomet varje gång. Så slalom är nåt vi bör träna på. Men vad hjälper det när hon på träningarna går kanonbra för det mesta. Men nåt som var roligt med Lizzies första lopp var att hon visst hade tredje bästa tiden på det. Dom skrev upp tiden, för så fort har hon aldrig gått förut, fast vi diskade oss.


Sen var det dags för första hopploppet. Där var det lite krångel för jag fick springa extra väg för Clara fixar inte slalomet än med mig på fel sida. Så hon hoppade över nån pinne där, sen var det lite annat strul också. Men hon sprang på bra där också. Så vi diskade där. Den där banan var lite knepig, det var lite strul där med Lizzie också.


Andra hopploppet så märkte man att Clara började bli trött, hon sprang mycket långsammare än dom 2 första loppen. Men hon gick runt hela banan, och där var vi felfria, förutom tidsfel då. Lizzie gick den banan kanonbra med bra fart igen, men hon hoppade ju över ett par pinnar i slalomet. Det är ju det några på klubben har sagt att när Lizzie får upp farten då kommer felen. Kanske det beror på det då. Förut gick det ju sakta men säkert.


Sen när prisutdelningen varit och jag såg lapparna där dom räknat ihop resultaten från hela tävlingen, så såg jag att det var ett kryss över Claras resultat. Jag tänkte att det hade ju varit kul och se alla fall hur hon placerat sig. Det var en karl som examinerades som tävlingsledare på vår tävling, och det var han som räknade ihop poängen. Han hade gjort ett kryss över Claras agilitylopp, fast vi hade ett resultat där, och därmed så var vi diskade från hela tävlingen i och med det. När jag frågade varför Clara var diskad från hela tävlingen så fick jag till svar att hon har diskat sig i loppen. Nä sa jag, hon har 2 godkända lopp. Hon har ju tom en placering i agilityloppet, och sista loppet var jag ju säker på att vi inte hade diskat oss. Så vi får väl se när dom kontrollräknar under veckan och lägger ut resultaten på nätet hur vi låg till.


Så idag har matte fått springa. Lizzie var betydligt snabbare idag än tidigare gånger. Clara orkade springa 3 hela lopp, förutom att farten vart lite långsammare på det sista. Så framsteg har vi gjort alla tre. Ja, jag hade ju så ont i hälen, så dom 4 sista loppen jag sprang gjorde jag på bara med ren viljestyrka.

Av Marru - 1 mars 2012 23:45

Idag var det återigen en fin dag med strålande solsken. Det är så att man känner våren börjar krypa sig närmare nu. Här har det som vanligt inte hänt nåt särskilt. Har varit med mamma till affären, fika hos henne. Hjälpte henne med lite smått, sen hem och laga mat. Bakade bröd ikväll. Just nu för ett tag sen satt jag och bråkade med ett script som inte ville bli som jag ville, och det vill det fortfarande inte.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se