Colliekompisarna

Alla inlägg under juni 2012

Av Marru - 14 juni 2012 22:48

Idag har det varit en intressant dag. Hyresgästföreningen och Bärkehus bjöd på korv och bröd till alla hyresgäster i byn. Samtidigt så fick man träffa VD:n och övriga personer som sitter på Bärkehus kontor. VD:n gick omkring bland alla och hörde sig för hur vi trivdes, och vad för ändringar vi ville ha. Pensionärerna som bor uppe vid äldrebostäderna var det några tanter som var väldigt heta. De har ju nå förrådsbyggnader av plåt som ser ganska sjabbiga ut där uppe. De ville ha bort dom, och det förstår jag. De ser inte ut att höra in på 2010-talet. De skulle visst rivas nu alla fall.


Jag tog upp värmen i vår lägenhet. Det är ett stort problem med värmen, en del fryser och en del svettas. Det har nåt att göra med att värmen kommer från fjärrvärmecentralen. Som tex vår granne har på vintern när det är riktigt kallt 14 grader bara på golvet i vardagsrummet. Medan vi har alla element avstängda och trots det har ca 26 grader inne på vintern. Det är ju absolut inte hälsosamt. De skulle kollas upp. Får hoppas på ändring till vintern. Sen var det lite övriga frågor, som parkeringsplatser. Det finns ingen brist på utrymme att göra parkeringsplatser på. Tex där vi brukar ha vår bil stående, den parkeringen kunde man förlänga hur långt som helst nästan utan problem. Bara och asfaltera. Nu kommer det visst bli så enligt maken. Jag var ju inte där till slutet. Soptunnorna har blivit flyttade redan för att dom inte skall stå så nära husen. Det är ju inge trevligt för dom som bott i närheten av dom på sommaren. Sen kommer det visst bli en grillplats här på gården, och lite annat smått.


Efter det så åkte systrarna och jag till Semla för att träna rallylydnad. Clara var inte alls på det humöret. Hon var på sitt vanliga Clarahumör. Jag glömde ju som vanligt och ta med mig klicker. Hälften av dom har försvunnit, ingen aning om vart dom är. Min favoritklicker har jag inte sett till på veckor. Det finns ju vissa saker som är enklare och få till med klicker. Jag har lite problem med att få Clara och lyfta på rumpan när man skall börja gå, om jag skall göra nåt som går åt vänster. Tex sitt- helt om vänster. Eller sitt-sväng vänster- ta ett steg-sitt. Då skall ju hunden röra på sig samtidigt som jag. Jag har ju försökt använda kroppspråk, att jag lyfter på hälarna, precis som om jag skall börja gå. Klicka ifall jag får upp henne samtidigt när jag gör det. Det har fungerat på Lizzie. Fast ibland så glömmer hon bort sig också. Ikväll så hade Lizzie och jag problem med ett sidbyte. Det är när vi skall vända ifrån varandra. Nu hade vi redan gjort ett sidbyte, så hon var redan på min högra sida, och jag skulle ha tillbaka henne till min vänstra sida. Det har hon fixat förut, men inte ikväll. Lizzie fixar ganska lätt och vara på den högra sidan nu. Men själva kommandot för den sidan fungerar inte. Men när hon väl är på höger sida, så håller hon sig där ganska bra.ANNONS
Av Marru - 13 juni 2012 23:45

Skall väl börja med vädret. Första dagen på länge det inte har regnat. Dessutom så vart det väldigt fint till kvällen. Imorse så kändes det som om det skulle kunna börja regna, så jag tog på mig en vattentät jacka. Men inte kom det nåt, och den där jackan som skulle andas glömde bort och andas. Så jag höll knappt på att få av mig den när jag kom hem. Sen efter att jag gett hundarna mat så åkte jag till mamma.


Vad jag svor när jag kom fram dit. Precis när jag skall svänga in på uppfarten till garaget så kommer det en ekorre springande i full sula med en fågel efter sig. Kommer nu inte på vad fågeln heter nu, men det var en ganska vanlig sort.  Den var ungefär lika stor som ekorren. Ekorren klättrade upp i trädet som stod på tomten, och där uppe satt den och tjattrade på mig. Vilka bilder jag hade fått på den om jag haft min kamera med mig. Men som vanligt så hade jag den inte med. Så den fick väl sitta där i trädet och tjattra bäst den ville.


Efter att jag varit hos mamma en stund och vi varit till affären och kyrkogården så åkte jag hem. Maten idag bestod av frysta lådor från frysen. Hade ju inte hunnit med nåt annat. Sen åkte jag till Semla på agilityträning. Först hade vi ett styrelsemöte. Sen tränade vi. Egentligen så hade jag velat träna på slalomingångar, typ den som var på tävlingen i Frövi. Det vart nu alla fall en bana. Lizzie gick kanonbra. Clara däremot lunkade lite långsammare. Ungefär i samma takt som Lizzie gjorde förut. Funderar lite på om jag skulle låta Clara vila en stund från agilityträning. Men alla fall skall vi ha några träningstävlingar under sommaren. Ifall det är nån från klubbarna i närheten som vill komma. Kommer det ingen så kör på som en vanlig träning.


Efter träningen så började vi babbla igen, i vanlig ordning. Efter att vi pratat en stund så hängde jag med på en promenad eftersom Clara inte hade kissat. Det gjorde hon inte under promenaden heller. Så maken var ut en vända med henne efter att dom ätit.


Vi bestämde också att vi åker till Borlänge på lördag och tittar på Lydnad & Agility SM. Man får passa på nu när det är så nära.


 

ANNONS
Av Marru - 12 juni 2012 23:57

Vädret var inte mycket bättre idag heller. Det tom mullrade lite ett tag på dagen. Får verkligen hoppas att det vänder efter midsommar, som är redan om en dryg vecka. Tänka sig, redan midsommar och det har knappt varit nån sommar alls än. Det har varit nån fin dag då och då. Mina änglatrumpeter kommer inte hinna blomma den här sommaren. De är alldeles för små för det. Så jag får satsa på att dm överlever vintern så kanske dom hinner blomma nästa år. Lite röda jordgubbar finns det på jordgubbsplantan. Tomaterna blommar. Men körsbären är det klent med också. Tror inte det blir nån körsbärssaft i år. Jag hittade ju ett så lätt recept och gott blev det också.


Jag har idag läst mycket om rallylydnad och dess moment. Den där gruppen jag kom med i på FB är kanonbra. Jag har läst allt som skrivits sen gruppen startade. Det var nån gång innan rallylydnaden blev officiell. Så den har varit igång i över 1 år. Väldigt mycket intressant och lärande att läsa där. Men den gruppen är bara till för rallylydnadsdomare. Vi som håller på och utbildar oss till domare får också gå med där eftersom det finns mycket bra diskussioner där.


Imorgon är det äntligen onsdag och agilityträning. Hoppas att vädret håller sig skapligt.


Av Marru - 11 juni 2012 23:44

Idag var det en lite bättre dag än igår. Det var visserligen en EFIT-dag, men jag bestämde mig för att hoppa över den. För det första kom jag ju inte ihåg den direkt på morgonen. Sen var vädret så pass oroväckande imorse så jag vågae inte ut med kameran heller. Vi får satsa på den som är i slutet av månaden istället.


Vad jag roat mig med idag då. Lusläst lite i papprena från förra domarkonferensen ang avdrag för olika moment. Sen har domaren jag var och bakdömde för i förra veckan lagt till mig i en grupp på FB för rallylydadsdomare. Så där har jag suttit och läst en del nu på kvällen. Mycket intressant läsning där.


Jag har tränat med jyckarna också idag, igen. Lizzie körde jag sidbyten med. Lite högerhandling. Hon känns ganska säker på höger sida. Men hon förstår inte kommandot för det än. Jag tänker kalla höger sida för "sidan". Vänster sida förblir "fot". Lite bus och lek med snörbollen blev det också. Clara tränade jag position med, och sidoförflyttningar. Vi lekte med Claras favorit, fleeceflätan. Farina då, hon är ett kapitel för sig. Lekte med henne i början, kastade bollen. Hon springer efter den, men det är inte alltid hon kommer ihåg att komma med den ända fram. Med henne kör jag bara plojgrejer, som åttan runt benen. Hon är alldeles för het på godis för att man skall få henne att göra nåt vettigt. Försökte med lite rallylydnadsmoment igen, men det går ju inte att få henne och sitta bredvid mig, utan hon sitter på mig   . Micki fick göra det han tycker om allra mest, springa efter sin snörboll. Jag provade om han kom ihåg fotpositionen, och det gjorde han ju. Fast han har ju lärt sig efter det gamla, så han gick runt mig varje gång jag sa fot  . Micki är för ivrig på bollen att det går att få han göra nåt annat. Men han behöver inte det. Han är så gammal så han kan få göra det han tycker om allra mest.


Imorgon tar jag en sväng till Smebacken. Sen får vi väl se vad dagen har med sig för övrigt. Få se om jag tar med mig Micki och Farina imorgon. Micki har ju börjat få problem med att ta sig uppför trapporna hos mamma. Men springa efter bollen är det inga problem, eller dom få trappstegen vi har här hemma. Jag tror han blir lite störd av hissen som går efter trappan. Det är ju en skena som stolen går på. Mamma brukar köra ner stolen halvvägs så att Micki skall komma fram. Men han måste ha fart när han kommer upp, och de får han inte där halvvägs. Han tycker det är trångt där vid stolen. Fast han blir mer störd om den är uppe eller nere.

Av Marru - 10 juni 2012 23:36

Har haft så tråkigt idag att jag har tom dammtorkat i vardagsrummet. Fast vet inte vad det tjänar till. Ser ju likadant ut om några dagar. Alla fall tv:n, den verkar mycket effektivare mot damm än dammsugaren  .  Gick motionsbingon idag igen på förmiddagen, men den här gången blev det inget där. Sen har det inte hänt så värst mycket här, ja förutom dammet då   .


Vädret idag har varit ganska hyfsat. Det har varit några småskurar men inget som stör. Har lekt med psp här nu under kvällen samtidigt vi tittade på filmen.Den blå är originalet från tuten, och den röda är med min egen tub och egna färger. Det är lektioner från en grupp som heter Elanya.


   


Nu skall jag fortsätta och leka en stund till. Har gjort en lektion till. Nu skall jag bara göra den egna versionen också. Det är ju inget måste, men jag tycker det är roligare och skicka in nåt som inte ser lika ut som i lektionen. Fast ibland så tryter fantasin och då skickar jag in originalversionen.


Imorgon är det EFIT-dag. Få se om jag får nån inspiration, och om det är väder för att släpa med sig kamera på promenaden.

Av Marru - 9 juni 2012 23:07

Idag var vi på agilitytävling i Frövi. Vi kom dit ganska precis. Hann sätta upp tältet, stoppa Lizzie i buren och gå och stryka oss när jag hör dom ropa ut priutdelningen på förra klassen. Idag var första tävlingen när vi fick starta i tvåan  i båda klasserna. Det var verkligen skönt. Vi började med hoppklass. Den banan var ganska ok, det var bara en slalomingång som jag inte gillade. Så jag tänkte att vi måste ju bara få slalomet och fungera så jag tänkte att jag kör på den säkra sidan. Den ingången kändes inte riktigt bra för oss. Det är nåt vi får träna på. Vi fick nåt på 7 sekunder i tidsfel och kom på 8:e plats. Vi behövde inte vänta länge på nästa start. Det är ju inte så många hundar i klass 2, av nån anledning. Dom flesta tävlar i ettan eller trean.


Banan i agilityklass kändes mycket enklare än hoppklassen. Det var tex en rak slalomingång på den. Vi klarade första delen av banan galant, även slalom och gungan. Efter gungan var det bara hopphinder in i mål. Dom 2 första hopphindrena efter gungan stod lite konstigt vinklade. Så efter att Lizzie hade hoppat över den första av dom två, så kom jag för långt fram. Vilket ledde till att Lizzie också gjorde det, så när jag försökte få henne på rätt sida så hoppade hon över det hindret från fel sida   . Så då vart vi diskade där. Vad besviken jag vart på mig själv. Hon gick så kanonsnyggt så klantar jag till det.


Jaja, nu får vi vänta över en månad på nästa tävling. Sista dagen på Slottshoppet i Uppsala skall vi vara och tävla nästa gång. Men sen kommer det igång ordentligt med tävlingar.


Vädret för övrigt idag var väl ganska skapligt. Det var riktigt hett ett tag. Jag trodde att jag skulle få ner tältet torrt. Men jag såg att det började komma lite mörka moln, så då fick jag lite brått och försöka få ner det innan det började regna. Men det gjorde jag inte. Det började regna ganska bra innan tältet var nere. Men det såg mycket bättre ut vädermässigt hemma, så jag ställde upp den på baksidan, så där fick den stå tills den blev torr.

Av Marru - 8 juni 2012 23:15

Idag har jag varit väldigt aktiv. Började som vanligt med en promenad med systrana. Sen åt jag min frukost, och efter det gav jag dom fyrbenta mat. Sen åkte jag till mamma, skulle skjutsa henne till affären. När vi kom därifrån så fikade en stund, och sen gick jag ut och fortsatte och rensa bland björnbären. Tydligen så skall man klippa bort dom grenar som det varit bär på året innan. Dom är ju alldeles torra och vissna. Det är ett riktigt skitgöra, dom är taggiga och man river sig överallt. Sen tog jag bort det som var dött på vinbärsbuskarna också när jag ändå höll på.


Efter det så var det hem och laga mat. Idag provade jag ett nytt recept, inget märkvärdigt. En ny sås bara till fisken, och den var kanongod. Den hittar ni här, men jag kör utan lchf, för det tycker jag är humbug. Sen använde jag min favorit creme fraiche. Det var ju Milkos produkt förut, och jag var lite orolig att den skulle försvinna. Och jag trodde ett tag att den hade gjort det för jag hittade inte den i affären. Men tack och lov så har Arla tagit över den. Tycker inte alls att det vart bra när Arla tog över Milko. Tom Arlas mjölkpaket är tråkiga.


Efter maten så diskade jag, maken åkte iväg till gymet här i byn och tränade. Under tiden så städade jag. När han kom hem så tog vi bilen och åkte till Semla och klippte gräset där. Han klippte plan med traktorn, och jag klippte uppe vid klubbstugan med vanliga gräsklipparen. Men han hann aldrig till den andra planen för det var nåt som hoppade ur led mellan traktorn och klippdelen. Nåt som brukar hoppa ur och som måste svetsas ibland.


Nu sitter jag här och slappar samtidigt som jag tittar på Blue bloods på tv. Det är en ganska bra serie tycker jag. Imorgon åker Lizzie och jag till Frövi och tävlar agility.

Av Marru - 7 juni 2012 23:51

Jag sa tidigare i våras att det här kommer nog bli en sommar när det regnar på nästan alla tävlingar vi är på. Dom 2 sista somrarna har det inte regnat på många tävlingar. Tror jag fick lägga in tältet en gång på tork i garaget förra året. Året före det så var det tävlingen i Avesta som banan blev till lervälling bara för att dom hade den på motorcrossbanan. Så klart så var agilitytävlingarna just på själva banan, där dom kör med cyklarna i normala fall.


I år ser det däremot inte så bra ut. Vår första utetävling i våras var en rallylydnadstävling i Uppsala i april. Det var väl lite si och så med vädret. Men om jag inte kommer ihåg helt fel så började det inte regna förrän vid prisutdelningen då. Sen nästa tävling var ju Gurkhoppet i Västerås. Det regnade inte, men det var ju halv storm, och svinkallt  . Förra lördagen så var vi i Västerås på DM. Då regnade det hela dagen. Mina skor vart så blöta att dom var lite fuktiga fortfarande på måndag morgon. På lördag är det då dags och åka till Frövi, och vädret ser ju inte sådär lovande ut. 6 mm regn lovar dom på lördagen. Men sen dröjer det ända fram till mitten av juli innan det blir dags för nästa tävling för oss. En hel månad igen utan en endaste tävling  .   Vi får hoppas på bättre väder till tävlingarna i juli, augusti och september.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se