Colliekompisarna

Alla inlägg den 13 april 2012

Av Marru - 13 april 2012 22:17

Idag när jag höll på och städa så började jag tänka på en sak, och ju mer jag tänkte på det desto mer irriterad blev jag. Det är ju en del fackförbund som håller på med löneförhandligar nu. Varför är det alltid så att det är dåligt ekonomisk läge, eller lågkonjuktur eller nåt annat när den vanliga anställda vill ha högre lön. Men varför är det aldrig det när den höga chefen skall ha högre lön. De får ju en löneförhöjning i månaden som säkert motsvarar den vanliga anställas månadslön. Nä, dom får sin löneförhöjning för att företaget går bra. Inte ett ord om att det är lågkonjunktur eller nåt.


Vad tycker en del politiker att man skall göra för att fler skall få jobb? Jo, sänka ingångslönen för dom som nyanställda. Inte ett ord om att man kanske skulle sänka chefens lön. Jag förstår mig inte på dom här chefslönerna. Tex högste chefen på Virsbo där jag jobbade, tror han hade 4 miljoner i årslön. 4 miljoner   . Hur kan en människa verkligen inbilla sig att han är värd så mycket pengar, ändå så är det lågt jämfört med vad andra chefer får. Vet inte vad han får idag. Jag har verkligen svårt att förstå att folk behöver så hög lön, någon nånstans överhuvudtaget. Vad gör dom med alla pengar   .


Nåt annat som retat mig idag har varit nåt mer vardagligt. Jag har ju haft städdag idag, och dammsugit. Jag brukar verkligen försöka komma åt överallt med dammsugaren, under alla furuskåp, soffor mm. För jag tycker det är så tråkigt sen när man skall torka golven när det är en massa skräp som följer med moppen. Men oavsett hur noga jag än dammsuger så dyker det upp stora pälstussar från ingenstans. Eller nåt annat skräp. Sen har vi systrarna, dessa höglöpande varelser som håller på och reta mig till vansinne med sitt stampande. 


Just nu sitter jag och tittar på Let´s dance, snart får man se vem som åker ut. Det blev Helena och David som fick åka den här gången.


Men nåt som jag tycker var roligt, fick idag reda på att vi skall ha med oss hund till den här rallylydnadsdomarutbildningen. Så nu får Lizzie följa med mig, och jag hoppas att dom där tänker på att vi har hundar med oss. Jag brukar ju inte vilja ha med mig nån hund som bara skall ligga nånstans och ha tråkigt. Så i maj så blir Lizzie och jag borta i flera dagar, vi skall bo på herrgård och allt. Paula, titta noga nu   , här skall vi bo. Vi kommer att åka hemmifrån på onsdag, och kommer hem igen på söndag. Antar att anledningen till att vi skall ha hund med oss är att vi skall träna på att döma på varandra.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards