Colliekompisarna

Alla inlägg under oktober 2010

Av Marru - 3 oktober 2010 17:12

Idag har jag varit på rallylydnadstävling tillsammans med systrarna blå. Lizzie var jag nästan säker på att hon skulle fixa 70 poäng idag, vilket är kravet för att få godkänt. Men Clara, där hade jag absolut inga förväntningar alls. Tränade lite med Clara i onsdags på klubben, och hon vimsade väl runt som vanligt, som Clara alltid brukar. Sen provade jag med läggande under gång med henne igår, och det gick inte alls, utan hon satt sig först och sen la sig. Sitt, stå har jag inte provat så mycket annat än på onsdagsträningarna. Förresten, läggandet under gång är inte likadan som på lydnad, där man lägger hunden fast man själv fortsätter och gå. I rallylydnaden så går det väl ut på att man stannar vid skylten och hunden skall lägga sig på en gång, utan att sitta före.

 

Så imorse så åkte vi till Säter, och det var en hel del hundar där, tror det var ca 20 anmälda i nybörjarklassen. Sen blev det dags för banvandringen efter domargenomgången. Först gick jag banan och kollade vilka moment som var med, när jag gått där en stund, så reagerade jag att det var ju inga svårare moment med där. Inget sitt, stå, eller läggande under gång. Så jag började faktiskt tänka för mig själv att det här kan nog Clara också fixa.

 

Clara hade startnummer 10, men Lizzie fanns inte med på listan   . Då kom hon tävlingsledaren på att hon lagt in Lizzie i fortsättningsklass fast jag anmält henne i nybörjarklass. Så då fick vi nr 13, de var nån som inte kommit. Nu kom jag på att vi fick ju otursnumret, men vilken tur då att man inte är skrockfull   .

 

Sen blev det Claras tur att gå banan. Jag sa åt domaren att det här är en hund som för det mesta bara brukar vimsa omkring, att jag har inga som helst förväntningar på henne. Att jag mest tagit med henne för att hon skall få komma ut och prova och kanske upptäcka att det var roligt.

 

Så började vi med banan, och första momentet gick ju bra, det var sitt, språngmarch, vanlig march. Så jag började peppa henne ordentligt, och ju mer jag peppade henne, desto mer gick svansen på henne. Sen blev det höger helt om, inga problem. Sen hade vi hund framför sitt, hund in vänster, sitt. Hon fixade det också, mera beröm. 270 grader höger, hund framför sitt, hund in höger, sitt. Det gick också bra. Oj vad glad jag blev. Sen kom det en spiral med hund ytterst, det brukar hon fixa bra. Efter det kom sitt+ligg, och jag fick henne och lägga sig på en gång   . Sen kom 270 grader vänster, hund framför, hund in vänster, höger sväng, allt gick kanonbra. Sen kom 1 steg, sitt, 2 steg, sitt, 3 steg, sitt. Jösses, hon satt sig på en gång, varje gång. Efter det var det enkel slalom, inga problem, vänster sväng. En 360 grader vänster, där brukar vi också ha problem när vi tränar, hon har inte kommit underfund med att hon skall också runt, utan brukar hamna i vägen för mig, men inte idag . Sen kom vi i mål, och det blev stort jubel, från allihopa, inte bara mig,utan domare och publik. Clara fick massor av beröm och mycket godis. Clara slutade på tredje plats, med 94 poäng kvar. Hon fick bara 6 poängs avdrag, och det var hennes absolut första tävling.

 

Sen gick jag fort med henne in i bilen och ut med Lizzie, eftersom det var bara 2 st emellan där. Jag var ju tvungen och göra lite kontaktövningar med Lizzie innan det blev våran tur. När jag kände att Lizzie och jag hade fått bra kontakt så blev det våran tur. Sen körde vi banan och Lizzie gick lika bra som Clara, men jag hade faktiskt svårt att säga vem som gick bäst av dom två. Så det blev lite spännande där ett tag innan vi fick reda på resultaten. Maken retades med mig på telefon och sa "tänk om Clara slår Lizzie på sin första tävling". Nä, det tror jag inte sa jag, fast samtidigt så var jag lite orolig för det   .

 

Sen hade alla kört och det blev dags för prisutdelning. De börjar alltid med den som kom sist, och klättrar upp i resultatlistan varteftersom. När dom skulle ropa ut placering 5 och föregående ekipage hade haft över 87 poäng, så tänkte jag att nu ropar hon upp oss. Men nej, inte den gången, utan det var en klubbkompis med en tollare som kom på femte plats med 91 poäng. Då började jag fundera på hur många poäng fick vi egentligen. Dags för fyran, och jag tänkte för mig själv, att nu blir det alla fall vi. Nej, inte den här gången heller . Jösses, tänkte jag, har jag fått 2 hundar bland dom 3 bästa, det kunde jag verkligen inte tro. Sen ropade dom ut tredje plats, och nu hörde jag mitt namn, men vem skulle det bli. Jo, det blev Clara, med 94 poäng. Sen var det bara 2 kvar, och jag tänkte att Lizzie kom tvåa då, för det var en tävlingskompis från Avesta med sin aussie där, och det hade gått kanonbra för dom så jag tänkte att hon vann. Jag sa det åt henne, att nu vann du. Men så ropade dom upp henne på andra plats. Då reagerade jag, men det är ju bara Lizzie kvar . Va, vi kan väl inte ha vunnit heller? Jo, sen ropade de ut första plats, Lizzie och jag   . Lizzie hade bara fått 3 poängsavdrag, och slutade på 97 poäng. Nästan full pott. Vi fick med oss 2 pokaler hem, får nog börja fixa en hylla åt alla pokaler snart .

 

Jag fattar fortfarande inte att det är sant, fast det har gått flera timmar nu. Känns verkligen som om det börjar släppa för oss nu, nu när utesäsongen är slut, och det finns nästan inga tävlingar kvar   . Får väl hoppas att det sitter kvar till nästa sommar, för då blir vi farliga .

 

De hade även lottförsäljning där, och jag kom ihåg sen förut att de brukar ha väldigt bra priser, de låg i små högar i golvet inne i hallen där dom hade serveringen. Så jag köpte 6 lotter. Och vann på två av dom. Så man fick gå in och välja. I första paketet jag välje var det en stor låda med en massa papper, i olika färger, säkert en 500 ark. Sen var det 13 små block. Papper är det alltid åtgång på. Sen var det en vattenflaska också. Sen fann jag på en till lott, då fanns det bara 2 högar kvar och välja mellan, så då tog jag den med 3 böcker, ett koppel, och så var det några smågrejer.

Av Marru - 2 oktober 2010 22:14

Ja, det är ju tur att man kan göra nåt alla fall fast den externa är ur slag för tillfället. Jag har roat mig med den senaste pixellektionen, har visserligen inte skickat in den för godkännande än, det är ju helg, och får alla fall inget svar på den. Men jag är alla fall nöjd med den.

 

Men först skall jag väl visa dom där Tweety jag inte kunde göra förut, men det berodde på att den externa hade lagt av och jag kunde inte ladda upp dom, men jag hade ju kvar mailet jag skickat till min handledare så jag kunde spara dom därifrån.

 

  

 

Sen kommer veckans, som den här gången var en sköldpadda. Den tycker jag var söt.

 

     

 

Imorgon skall jag åka på rallylydnadstävling med mina nervösa, hämmade och rädda utställningscollie. Nej, måste nog göra en del personer lite besvikna, visserligen kommer de från en utställningsuppfödare, men de är varken nervösa, hämmade eller rädda.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards