Colliekompisarna

Alla inlägg den 3 september 2019

Av Marru - 3 september 2019 23:15

Denna vecka är verkligen stressig. Varit till Ludvika på förmiddagen. Sen var jag till Volvo och bokade tid för service. Pengarna är gjorda för att rulla   . Var ju lite osäker på ifall kamrem var bytt. För i så fall skulle det bytas, och vattenpump. Sen har jag haft lite problem med att bromsen fastnar. Ibland så skakar hela bilen när man kör. Maken har försökt fixa det, bytt bromsbelägg mm. Men det är troligen bromsok. Hela det kalaset skulle gå på 23 000 kr   . Det var ju som hittat. Men så råkade jag hitta ett kvitto på att kamrem och vattenpump var bytt. Så genast så blev det 13 000 kr billigare. Men fick inte nån tid förrän i slutet av månaden. 

 

På kvällen skulle vi till Falun och tävla rallylydnad Viiru och jag. Hmmm....det gick ju så där lagomt bra igen. Förstår inte varför det skall vara så svårt. I måndags var vi till klubben och tränade. Det var valpagility där samtidigt, och en av dom hundarna löpte till och med. Viiru gick så fint, trots att vi ibland hamnade ganska nära kursarna. 

 

Men så igår så ville det sig inte. Banorna var inte speciellt svåra. Inte var det nåt spring heller på nån av dom. Första banan så sprang han direkt och nosade på frestelsen. Men han kom tillbaka till mig. Sen i frestelsen så var han tvungen och kolla den andra frestelsen. När vi kom till frestelsen andra gången, då var han inte längre intresserad av dom. När vi kom till moment åtta som var ett svängmoment. Då vände han sig om och tittade bakåt. Sen drog han mot domaren. Trodde att han som vanligt skulle fram och hälsa. Men nädå, han lyfte på benet, mot domaren   . Sen drog han iväg från banan. 

 

Andra banan låg lite bättre till ur uppvärmningssynpunkt än den första. Så jag höll på och värmde upp han, jobbade på våran bubbla. Jag tyckte jag fick till det ganska bra. Sen blev det vår tur att starta. Tog av han kopplet. Sen skulle vi in på banan. Hinner inte ens fram till startskylten förrän han drar, igen   . Det blev vår sjunde disk av åtta. 

Av Marru - 3 september 2019 00:01

Idag har det verkligen varit stressigt. Vaknade på morgonen och fick nästan lite panik när jag såg Viiru. Han hade fullt med gult klet i ögonvrårna. Försökte torka bort det, men fick inte riktigt bort från ena ögat. Sen tycker jag det såg ut som om det kom mera nästan direkt när jag fått bort på det andra. Så jag ringde till Anicura, och hade en liten diskussion med dom. Fick en akuttid. Eftersom jag sett att han hade lite röda prickar under magen också, så fick dom titta på dom med. Han har ju hållt på och slicka sig ganska frenetiskt av och till. Vi fick en akuttid. Veterinären kollade på ögonen och hon tyckte det inte var nåt större problem där. Men att jag skulle hålla koll på läget.

 

När jag kom hem därifrån så var det bara och byta om och åka till gymmet. Det stod ingen vid löpbanden. Så jag tänkte att jag går i 10 minuter. Sen ökar jag tempot och springer en liten stund. Sagt och gjort, tröck på knappen för att öka farten. Oj, vad fort det gick helt plötsligt   . 6.4 var kanske lite för snabbt för mig. Fick lite panik där, och höll hårdare i handtagen. Innan jag slutade på bandet, så kom det en på bandet bredvid. Hon började gå i en ganska rask takt. Så jag sneglade lite på vilken hastighet hon hade den på. 6.4   , hon hade ju samma hastighet som jag knappt klarade av och springa på och där gick hon på i lugnt tempo. Efter löpbandet så blev det ett par vändor i maskinerna. 

 

När jag kom hem, så var det dusch och mat. Fast innan jag kom hem så kom jag på att jag glömt ortosen på gymmet, och var tvungen och vända för att hämta den. Sen åkte jag till klubben för att träna lite med Viiru och Jeri. De har en valpagilitykurs där, och en löptik. Så det tyckte blev bra träning. När kursen var slut så hämtade jag delarna till långhoppet. Upptäckte när vi var och tävlade i Ludvika, att han kan nog inte långhoppet. Samma sak i Dala-Floda. Där gick han bara förbi långhoppet.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards