Colliekompisarna

Alla inlägg under augusti 2009

Av Marru - 11 augusti 2009 20:06

Det är totalt tomt i hjärnan idag. Jag skall ju göra sista lektionen på Stepping stonem men jag får inte ihop nånting av dom 30 sista lektionerna som jag vill använda. Gjorde ett försök, början blev bra, jag fick till en av lektionerna, men där tog det stopp, totalt stopp. Börjar känna mig lite stressad pga det. Sen skall man jobba imorgon också, ja eller ända fram till fredag, det gör ju inte stressen mindrel. Jag kanske struntar i att göra den sista lektionen. Det enda jag får om jag gör det är ett diplom, ett mer eller mindre spelar ingen roll. Har fått så många från andra håll redan så det räcker till och blir över.


Annars har vi varit och plockat blåbär idag. Jag plockade för hand eftersom jag plockade till mig själv. Tycker det känns onödigt att först plocka i 2 timmar sen rensa i 4. Maken däremot plockade med plockaren till våran granne. Han sa att hon har tid och rensa så hon inte läser slut på alla böcker på en gång som hon har lånat av mig *S*. Fick några recept från Cina - Heavenladyn, och jag tänkte prova ett med creme fraiche i. Har ju tidigare gjort med sockerkaksbotten, men jag hittar inte mitt recept till den pajen. Så om det är nån som har ett recept på blåbärspaj med sockerkaksbotten så släng hit den.


På fredag tänkte jag göra en blåbärspaj som jag skall ta med mig när vi åker upp till uppfödaren på lördag. Men nu är det duschen som kallar, blir tidigt i säng ikväll. Känner mig inte nå sugen att jobba imorgon, men man har ju inget val.

Av Marru - 10 augusti 2009 20:10

Ja, det blev inget badväder idag :-(, jag som hade hoppats så.  Attans att maken hade lovat en bekant med deras hustak, annars hade det ju varit perfekt i helgen. Just nu så vräker regnet ner här, åskat har det också gjort lite men det verkar ha gått förbi nu.


Min vecka som jag trodde jag skulle få gå hemma och ta det lungt blev nu inte så. Utan den personalansvariga från Borlänge ringde direkt imorse och frågade om jag kunde jobba imorgon och på fredag. Imorgon skulle jag fått ett pass som slutar vid midnatt, och på fredag skall jag till Borlänge. Men sen ringde han några timmar senare och frågade om jag blev hemskt ledsen om jag inte fick jobba imorgon utan tog ons och torsdag i Söderbärke istället. Hellre jobbar jag i Söderbärke än åker till Ludvika. Det märks på bensinräkningen att jag har jobbat i Söderbärke nu under sommaren. Så jag fick kortpasset på bara 9 timmar ;-). På fredag skall jag till Borlänge och får äta min favoritsallad.


Vi får väl se om det blir uppehåll imorgon, för imorgon tänkte vi åka och titta om vi hittar nå blåbär.


Annars har det inte hänt nåt här, vi har städat klart här hemma. Idag tog jag golven så vi fick mattor på golven till slut. Ett litet tillägg till Astrid, vi torkade golven *S*.

Av Marru - 9 augusti 2009 23:16

Idag har jag jobbat hårt här hemma, blev alldeles nyss klar. Fast jag var ju lite sen i starten förstås *S*. Har tvättat fönster i köket och vardagsrummet. Bytt gardiner i köket, och tvättat dom i vardagsrummet, men dom har jag inte hängt upp än. Dom får hänga med över vintern eftersom jag aldrig bytte till sommargardiner för vi hade ju liksom tänkt och flytta, men det vart ju inget av det.


Sen har jag gått ett par vändor med hundarna. Först den långa morgonpromenaden med systrarna blå, senare på dagen vart det en lite kortare vända först med Micki och Lizzie, sen samma vända med Clara och Farina. Men den går alltid lite forta med Clara och Farina, för dom 2 andra skall ju nosa på precis allting efter vägen. Sen har jag haft tvättstuga också idag.


På kvällen vattnade jag blommor, då passade jag på och rensa rabatten på baksidan. Men kom på att jag har glömt att klippa av dom vissna blommorna på petuniorna i balkonglådan. Det får jag göra imorgon. Har ju hört att dom blommar bättre när man klipper bort dom för annars tar dom näringen från blommorna. Men då funderar jag lite över dom här krukorna som kommunerna har ute. I Fagersta tex står det kanonsnygga pelare som är överfulla med petunior, inte är det väl nån som klipper bort dom döda blommorna från dom och blommar i massor gör dom för det.


Imorgon om vädret tillåter så åker vi och badar några timmar. Sen skall jag väl fortsätta och städa, det finns hur mycket som helst att göra här. Undrar om man vågar lägga dom rena mattorna på golvet än. Men det är bäst och göra det innan golven blir kalla, för Farinas skull. Så hon inte behöver ligga på kalla golv och bli stel med sina dåliga höfter. Man börjar märka lite på henne att hon inte är med alla gånger.

Av Marru - 8 augusti 2009 23:38

Jag gjorde en Daiva innan jag gick och la mig igår kväll. Jag skulle behöva få lite inspiration till sista lektionen hos Stepping Stone. Måste göra en egen tut, där jag använder 5 av deras lektioner. Men här är alla fall min Daiva från igår. Brukar göra 2, en som är likadan som på tuten, sen gör jag en med egen tub och egna färger.


Av Marru - 8 augusti 2009 23:32

Idag så var Lizzie och jag iväg på en tävling i Dala-Floda. Vi åkte inte förräns vid halv tolv för första banvandringen för oss skulle bli tidigast halv ett. Men det blev mycket senare än så. Dage var väldigt varm idag, det var över 20 grader i skuggan och ännu varmare i solen.


Vi började med ett lopp i hoppklass. Det gick inte alls bra, Lizzie var inte alls sugen på det där idag. Vid tredje hopphindret ställde hon sig och nosade på hoppbommen fram och tillbaka *S*. Vi gjorde ett försök att fortsätta, men nej, hon ville inte hoppa alls. Vilket är synd, tittade på filmen som en tävlingskompis kille filmade åt mig med min kamera och hon är högt över hindrena. Så hon har inga problem med hoppandet. Men det var bara för varmt, och det långa väntandet gjorde nog att hon tappade lusten lite.


Sen blev det dags för agilityklass, nu hoppade hon över 3 hinder. Sjätte hindret var balansen, den ville hon inte alls gå. Försökte flera gånger, men nej. Så vi avbröt där.


Vi har ju snart en kvällstävling i Dala-Floda. Vi får väl se om det går bättre där. Var inte själv heller riktigt på hugget. Såg på filmen när jag tittade den att jag var själv lite slö, det kan också gjort sitt till.


Men i vinter blir det mycket tävlingsträning. Kennelklubben skall visst köra med inofficiella tävlingar varannan vecka under vintern. Vi kommer nog att vara med på alla om vi har tid.

Av Marru - 7 augusti 2009 23:38

Idag kom jag fram till att Micki måste hata snörbollen, jag som trodde att han tyckte om den. Men han försöker ju döda den. Har filmat det med min kamera eftersom våran videokamera har gått i strejk för länge sen. Antar att den protesterar mot för lite användning.




Av Marru - 7 augusti 2009 20:22

Men bara i en vecka, personalansvarige ringde från Borlänge imorse och frågade om jag kunde jobba måndag den 17 i Söderbärke. Ja, det går bra sa jag. Ja, du får gå in på FIA och titta om en stund. När jag senare går in och tittar då hade jag fått jobb 4 dagar den veckan :-o. Inte bara måndagen. Undrar om jag hörde fel, han kanske sa hela veckan. Men jag tyckte att han pratade bara om måndagen. Få se vilken cirkus det blir, första dagen på vintertidtabellen, och första skolveckan. Då brukar det bli roligt ibland *S*. Men alla passen jag fick är delade pass. Jag trodde aldrig att jag skulle tycka om delade pass. Men nu när jag har hundarna så gör jag det. Eftersom det är uppehåll på 4-5 timmar så kan jag gå morgonpromenaden med hundarna precis som vanligt. Det är nåt jag har saknat under dom här veckorna.


Ja, ang FIA. Det är Swebus egen sida där chaufförerna kan gå in och titta vad dom har för tjänst, man kan hämta tolken där också om man vill. Där ser man exakt hur man kör. Mycket annat finns också på den sidan. Den var kanonbra.


Vad händer annars då? Vi skall på agilitytävling i Dala-Floda imorgon. Det kommer verkligen att bli intressant och se hur det går. För nåt som kanske blir mindre trevligt är att några mil därifrån, i Dala-Järna har de flygets dag den här helgen. Det kommer att flyga en hel del plan över där vi håller till. Alla planen är ju inte där på plats heller, utan en del kommer vid en bestämd tidpunkt och gör en uppvisning, sen flyger dom hem igen. Alla fall var det så en gång när jag har varit där för massor av år sen. Då kom det ett ryskt plan, ett gammalt ett som dom hade uppvisning med, och det planet var ganska nära trädtopparna ett tag. Tror nog att piloten själv vart överraskad över hur nära  han var.


Så vi får väl se vilket väsen det kommer att vara där under dagen. Lizzie kanske inte vill göra nåt alls, utan hon ställer sig mitt på banan och glor upp mot himmelen istället *S*.


Tillägg:


Jodå, nog kommer det att bli väsen alltid. Här ser ni lördagens program.


http://www.flygfesten.com/index.php?option=com_content&view=article&id=18&Itemid=15&lang=sv


Roligt att dom börjar klockan 12, vi har våran banvandring tidigast 12.30 Precis lagomt tills flygshowen startar. Tittade på Eniro, 36 km mellan dessa 2 ställen, men fågelvägen är det inte ens det. Så vi kommer nog få höra en hel del oväsen imorgon.

Av Marru - 6 augusti 2009 21:02

Ja, imorgon är det äntligen slut med slaveriet för sommaren. Varje vardag, minst 9 timmar har jag jobbat nu i 4 veckor. Nu börjar det kännas att nu räcker det. Känns som om luften går ur. När jag började på dom här 4 veckorna så tänkte jag att det är bara 4 veckor så det går. Men det var inte så bara, det var extremt jobbigt och vara borta så många timmar från flocken här hemma. Bara för att man jobbar 9 timmar så betyder det ju inte att jag varit borta hemmifrån 9 timmar. Idag så blev det nästan 13 timmar, ja jag hann ju hem en vända på 50 minuter på förmiddagen. Så nästa vecka skall jag njuta. Skall nog kanske tvätta lite fönster. Det kom ju av sig lite när vi tänkte flytta till huset, då flyttade jag fram det för att kunna tvätta innan vi flyttar. Men sen blev det ju ingen flytt och då försvann lusten att tvätta dom. Sen hade jag inte tid, men skall nog ta mig an dom nästa vecka.


Sen skall vi nog åka och fiska en dag. Vi har ju numera ett nytt frysskåp istället för det gamla kyl/frysskåpet. Så nu måste vi försöka vänja oss vi när vi är och handlar att vi bara har ett litet kylskåp kvar. Förut så hade vi ju 2 likadana kyl/frysskåp. Den andra fick vi när dom rev några hus här, så vi fick gammalt från dom lägenheterna. Men det blev lite trångt i frysen när man var tvungen att fylla en med hundmat. Förut när vi åkte för att storhandla så hade vi planer på vad som skulle köpas. Allt gick bra tills vi kom fram till frysdisken, och började tänka på vad vi hade hemma. Det slutade med att man köpte ett paket fiskpinnar för det kunde man alla fall trycka in i ett hål i frysen.  Nu måste vi alltså tänka om när det gäller storhandlandet, så nu får vi inte handla så mycket sånt som skall förvaras i kylskåpet istället ;-).


Nej, nu är det sängen som kallar snart. Sista tidiga morgonen på ett tag :-).

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards