Colliekompisarna

Alla inlägg under november 2009

Av Marru - 8 november 2009 14:54

Klicka på pointshop länken till höger på min bannersavdelning och registera er. Man får poäng för en massa olika saker. Tex fick jag 300 poäng för att jag sprakade ett får i Facebook Förvånad. Skulle väl aldrig falla mig in att göra det annars. Men det man gör i Facebook skall publiseras annars får man inte poängen. Man får 20 poäng om man besöker länkar som dom har på sin hemsida. Det finns en massa andra saker som man får poäng för. Får man ihop tillräckligt många poäng så kan man byta dessa till saker, tex presentkort. För 54 000 poäng får man ett presentkort på tex Bokia.

 

Ok, det tar väl tid innan man får ihop dessa poäng, men jobbar man flitigt så får man nog ihop nåt. Man kan få godis om man vill det för ca 1500 poäng.

 

Däremot så går jag inte med på några av dom kampanjerna som kräver att man skall skriva sitt telefonnummer, där går gränsen. Det kan bli en dyr historia. Men allt som inte kräver vare sig adress eller telefonnummer gör jag.

ANNONS
Av Marru - 7 november 2009 23:03

Finns inte mycket att skriva om dagen, riktigt tråkigt har det varit. Väntar fortfarande på en router till bredbandet. Sitter ju med det mobila bredbandet som stängs ner jämt och man får koppla upp sig igen.

 

Har alla fall gjort ett av Målarbodens veckoteman. My girl heter den, och till den använde jag en av mina flickor, nämligen den äldsta, Farina. Det var en rolig ram och göra. Nu skall jag titta på vad mer jag kan hitta på, kanske borde göra den där lektionen till Winni. Det är en vecka sen jag skickade in nåt sist.

 

  

ANNONS
Av Marru - 6 november 2009 23:47

Så var det äntligen fredag igen och helg. Nu får jag tack och lov vara ledig i 3 dagar. Var ganska mör när jag vaknade imorse. Det blev ju lite si och så med sömnen igår kväll pga arbetsschemat som jag såg inne på Swebus sida  igår innan jag gick och la mig.

 

Jag hade god lust att roffa åt mig telefonen och ringa på en gång och skälla ut nån, men var tvungen och behärska mig eftersom det bara är jouren man kan få tag på och dom är ju oskyldiga. Det var lite svårt imorse också, men jag klara mig ända tills jag var klar med körningarna. Men sen när jag åkte tom från Smedjebacken till Söderbärke så ringde jag trafikledaren i Ludvika och sa åt han att jag varit in på Fia och tittat igår och att jag inte blev glad över det jag såg. Att jag fått 3 pass nästa vecka utan att nån frågat mig om det passar mig. Må så vara att jag stämplar, men jag har ju trots det ett privatliv.

 

Tydligen så var det personalplaneraren i Borlänge som lagt dom där passen fast han har fått order att inte lägga ut nåt utan att prata med personen ifråga. Men han trodde väl att jag godkänner allt. Trafikledaren i Ldv sa att han brukar alltid fråga, för huvudsaken är att båda är nöjda. Så jag sa åt han att jag vägrar och jobba till halv åtta på måndag kväll, och börja igen vid sextiden på tisdag morgon. Så då tittade han lite på passen, och sa att han skulle ta bort måndagen. Så det var skönt.

 

Annars har det varit en konstig dag idag. Morgonen gick bra, åkte hem på uppehåll, tog en promenad med systrarna. Sen satt jag vid datorn en stund och kollade runt lite när jag kände att nu är jag trött. Så jag gick till sovrummet, satt klockan på väckning och kröp ner under täcket. När det var dags och gå upp så frös jag nåt förbannat. Och det var då det började strula till sig. Jag tänkte ju åka till jobbet lite tidigare att jag skulle hinna till minuten i Smedjebacken. Men bara för att jag frös så mycket så tog jag inte på mig västen till uniformen, utan bytte till en tröja istället. När jag kommer upp till garaget så upptäckte jag att jag inte tömt fickorna i västen. Så nyckeln till huvudströmmen låg i västfickan plus nycklarna till garaget. Men jag sa åt en annan chaufför att han skulle vrida på huvudströmmen, garagenycklarna kunde maken komma upp med. Men när jag gick in i bussen så skulle jag ju blåsa i alkomätaren, men jag hade ju inget rör att blåsa i Förvånad. Det hade säkert funnit nya blåsrör i garaget men han den andre skulle åka och jag hade inga nycklar. Så det blev att hoppa in i bilen och åka hem igen och tömma fickorna. Så då vart jag sen istället till skolan.

 

Sen gick väl allt bra. Men när jag hade slutat och var i affären och handlade så upptäckte jag att jag nu hade glömt mobilen i bussen istället. Så då fick jag åka tillbaka till garaget igen. Det blir så när man har tröjan, har ju ingenstans och ha alla grejer som jag normalt har i västfickan. Tur att det är nära till garaget när man kör i Söderbärke.

 

Jag tycker det är lite trist med den här fredagsträningen jag börjat på. Jag får ju ingen möjlighet att åka på den för jag jobbar. Idag slutade jag visserligen 16.10, men så skulle bussen städas och tvättas för det var sånt skitväder ute idag. Jag känner att jag skulle behöva åka och träna. Det räcker inte bara med hundpromenader, fast ibland känns dom nog så ansträngande, som idag när man gått upp strax efter 4 på morgonen.

Av Marru - 5 november 2009 21:25

Idag så kom då den hemska, otäcka snön Rynkar på näsan. Det var ingen fara på morgonen för det låg inget på vägen. Men det snöade ju hela dagen så till slut så började det ju lägga sig på vägen också. Var ju till Borlänge idag. Linjerna som går till Spraxkya går ju på grusväg till största delen, och den vägen var hal redan på morgonen. Där låg snön kvar redan då. Men vägen mellan Smedjebacken och Borlänge var bar ända fram tills det var dags och åka hem. Då var det riktigt besvärligt och köra, mörkt, snöade och slirigt. Men det var ju sista turen så jag hade ingen större panik. Det är viktigare och komma fram än att komma i tid.

 

Var precis inne på Swebus sida där man ser tjänsterna, och upptäckte att de satt upp 3 pass på mig nästa vecka utan att tala med mig Förvånad. De vill att jag skall jobba till halv åtta på måndag kväll, sen upp och jobba klockan 6 på tisdag morgon. Det kan dom glömma. Nu är jag så j-a arg så jag kommer inte kunna somna ikväll. Men jag skall ringa imorgon och protestera. Jag vägrar köra det där 13 timmars passet.

 

 

Av Marru - 4 november 2009 21:15

Idag hade jag en riktig turdag. Satt i Ludvika på linje 404 vid 11-tiden och tänkte att nu är det bara 8 timmar kvar och jobba, och att man redan varit ute i 5. Då ringer mobilen, det är trafikledaren som ringer och ber om ursäkt att han ringer när jag är ute och kör. Sen frågar han om jag har nåt emot att jobba i Söderbärke resten av dagen. Nej, skrek jag rätt ut. Jag förstod väl det sa han men han ville ringa alla fall. Så när jag blev avlöst vid halv ett så var det bara och springa upp och redovisa, sen åkte jag till Sibylla och åt en hamburgare, sen full fart till Söderbärke. Så idag fick jag sluta tidigt, och jag kom iväg på min agilityträning. Jobbar i Söderbärke resten av veckan också, skönt.

 

Agilityträningen var kul och lite annorlunda. Lizzie verkar ganska färdig nu. Det tränades på hoppteknik och slalom. I hopptekniken skulle man träna på avhoppen, att dom skulle göra avsatsen rätt. Slalomet var uppdelat i 3 delar, vi skulle träna så att vi skulle springa på (rätt) sida om hunden i den första, och när hunden går i nästa så skulle vi byta över till (fel) sida, sen den sista på rätt sida igen. Det kan jag ju säga gick inge vidare. När jag bytte sida så började hon titta på vart jag tog vägen. Men hoppet gick ganska bra.

 

En rolig sak som hände idag då till sist. Jag stod med bussen vid Bergaskolan, hade sista turen till Söderbärke för dagen. Precis när jag skulle åka då kommer en tjej springande i full fart med en stickning under armen. Hon hoppa in i bussen, visera kortet jag stängde dörren. Men när hon skulle gå bakåt så kom hon ingenvart Förvånad. Jag tyckte ju att det var nåt som såg konstigt ut när hon kom men jag såg inte vad. Hon hade tappat nystanet på vägen, så garnet ringlade efter backen. Hon gick ur för att hämta nystanet, men när hon kom ut så gav hon upp. Har ingen aning hur långt hon sprungit sen hon tappat nystanet. Men alla fall så gav hon upp tanken på att hämta nystanet, så till slut så slängde hon hela stickningen Förvånad, såg faktiskt inte om hon slängde iväg den med stickor och allt. Det var alla fall en hel del folk på hållplatsen, och det skrattades ganska mycket åt henne. Vad pinsamt det måste varit för henne.

Av Marru - 4 november 2009 21:14

Den första snön är på väg ner. Det kommer inte mycket, men det kommer lite hela tiden, så det finns en stor risk att det ligger ett vitt täcke på backen när man går upp imorgon.

Av Marru - 3 november 2009 21:43

Gick upp 4.50 idag för jag skulle börja 6.20 i Ludvika imorse. När jag kommer till garaget då står garagekillen och en till chaufför och diskuterar vad den andre chauffören skall göra idag. För det var faktiskt så att jag hade fått hans tjänst Förvånad. Dom fasta får ju en papperslista varje månad på hur dom jobbar, men de kan även gå in på FIA på datorn för att kolla sina tjänster. Men nu hade han den andre chauffören bara gått efter sin lista, och den tjänsten jag fått idag, den skall han visst ha varje dag fram till jul. Men nu var det nån som satt fridag på han idag, men han hade inte fått reda på det.

 

Så jag sa på en gång att jag kan åka hem, först tänkte han åka hem. Men så sa han att om det är ok för mig så jobbar han gärna. Så jag åkte hem och kröp ner i sängen en stund till. Maken hörde inte när jag la mig. Ett par timmar senare så knuffade han på mig och sa att jag försovit mig Skrattande. Nej, sa jag, vi var två på samma skift, så jag åkte hem.

 

Var nu på kvällen på kurs, och då hade jag telefonen på ljudlöst. Hade den i fickan men inte kände jag nå durr när det ringde och det var hemligt nummer. Nu sitter jag här och grämer mig. Sa till maken innan jag åkte till kursen, tänk om man kunde ha sån tur att nån i Söderbärke sjukskrivit sig  så att dom byter mitt långa pass till ett i Söderbärke. Nu kanske det var så för jouren för Swebus har hemligt nummer, och kan inte tänka mig nån annan som skulle ringt vid den tiden. Säger trafikledaren imorgon att dom försökt få tag på mig ikväll då blir jag nog ganska så ledsen Gråter.

 

Nej, nu är det sängen som kallar. Imorgon skall det köras buss från 6.10 till 19.24

Av Marru - 2 november 2009 20:59

Idag har det varit en helt vanlig måndag igen, inget särskilt har hänt. Hörde på radion att i norra delarna av länet kommer det snö. Tack och lov så slipper vi det här än så länge. Det är verkligen inte nåt jag ser fram emot. Det trista med att bo här uppe i Norden är att den trista, kalla, mörka perioden är så lång jämfört med den ljusa och varma. Trist kan det i och för sig vara då också, fast jag har hellre trist när det är ljust och varmt än mörkt och kallt.

 

Jag gjorde en tavla som var tema på Målarboden den här veckan. Det var Viktorias examensarbete på PSP Treasures. Jag försökte hitta min, men hittade bara bilden, inte tuten som jag gjorde till den. Men här hittar ni alla fall bilden jag gjorde efter Viktorias tut.

 

  

 

  

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se