Colliekompisarna

Alla inlägg under november 2009

Av Marru - 15 november 2009 09:38

Var in på A-kassans sida precis och för att uppdateran kassakorten, samtidigt kollade jag nästa utbetalning, och fick se att jag bara får 44 kr nästa torsdag. Varför? Jo, för jag hade bara en dag som arbetslös under förra 2 veckors perioden, och att facket skall ju ha in sin månadsavgift. Så då hade dom dragit 507 kr till fackavgiften. Det är den summan jag får betala om jag så bara jobbat en endaste dag under månaden. Fast just nu känns det att jag hade varit i större behov av den där femhundringen än facket, jag har alla fall inte fått nån lön på snart 2 månader. Men bara nån hundralapp från A-kassan då och då. Swebus kanske såg hur slut dom körde på mig under juli-augusti, så dom bestämde sig för att ge mig semester hela september, vilket jag får lida för nu istället.

 

Sen kan man fundera om man får nåt för dom där pengarna när man betalar in. Ta tex busschaufförernas fackförbund. Skall det vara så himla svårt för dom att få till humana arbetstider för busschaufförerna. Jag förstår inte dom lokala fackombuden som vid varje tidtabellskifte får godkänna skiftena och tjänstgörningslistorna att dom går på med på det, år efter år. Varför kan dom aldrig slå näven i bordet och säga att det där accepterar vi inte? Eller metall, där det lokala fackordförandet lägger ut hotelselappar där det står att nu måste vi göra si eller så, för annars kommer det mera varsel. Vilket jag såg på ett annat ställe jag varit och jobba på utan att nämna namnet på det. Ja, inte har det väl blivit fler varsel där, dom kanske gick med på att dra ner på sina få raster.

ANNONS
Av Marru - 14 november 2009 16:21

Idag så var det då dags för den första tävlingen av sju på Vintercupen i Norberg. Det är Fagersta Kennelklubb som har den. Det är träningstävlingar som dom anordnar som en cup då. Idag var det då agilityklass, 3 lopp, om två veckor blir det hoppklass, även 3 lopp där.

 

Idag hände då det som jag har fasat för länge, vi hade startnummer 1 i första loppet. Det var 2 hopphinder i början sen kom gungan. Jag har varit lite orolig för dom där 3 balanshindrena för det är länge sen vi tränat på dom, och inte alls inomhus sen i våras. Såklart så gick hon vid sidan om gungan, så vi blev diskade där. Men jag gav inte upp hoppet för det, för hon tog A-hindret och balansen, så jag tänkte att eftersom hon tog dom nu, så tar hon säkert gungan i nästa lopp. Men annars så gick det bra. Provade tom slalomingången med att jag stod på vänster sida om slalomet, normalt så är det väl vanligast att man går på högersida. Hunden skall ju alltid gå från samma sida oavsett vilken sida föraren är på. Så jag frågade Kicki om jag vågade chansa. Såklart du törs, sa hon. Det är nu du skall göra det när det bara är träningstävling, så jag gjorde det och det gick kanonbra.

 

I lopp nr 2 så var gungan på slutet. Samma slalomingång där som i det första och det gick lika bra den här gången också. Den här banan var lite mer lurig annars, man skulle bla ta den bortesta tunnelingången istället för den som var närmast. Enligt Fredrik som var domare (Ludvika BK) så var andra banan svårare som krävde mer. Men jag tyckte att den var lättast. Men den här gången så klarade vi oss genom banan med bara 5 hinderfel, men däremot fick vi tidsfel. Men det gjorde inget, är så nöjd att vi äntligen fixade ett lopp utan att diska oss.

 

Lopp nr 3 tycker jag var svårare. Fast då åkte gungan ut, så den behövde vi inte oroa oss för mer. Men det var lite virrigt i mitten av banan. Och som den osociala collie som Lizzie är, så skulle hon ju absolut springa fram till domaren för att hälsa på han. Varifrån har dom fått ifrån att collie är osociala Förvånad, vi har 4 collie och bara en av dom är en som inte bryr sig så värst mycket om folk. Visst hon går fram och hälsar, men sen är det bra med det. Men alla fall, tillbaka till loppet. Här fanns det också en grej som jag var lite osäker på om jag vågade prova, så fram till Kicki igen och fråga. Såklart du törs det, och även det gick bra. Det var tunnlar den här gången. Det var en lång tunnel som var lite böjd, och en kort tunnel. Hon skulle in i den långa tunneln, när hon kommer ut en sväng till höger, och in i den kort tunneln för att komma ut på samma sida där hon gick in i den förra. Då har vi i somras tränat på att vi kan stå kvar, men visa in i nästa tunnel från andra ändan utan att springa till den ändan. Så jag provade, när Lizzie kom ut borta i andra änden, så visade jag en båge med armen och sa genom. Då sprang hon in precis som hon skulle göra. Det här loppet fick vi 15 fel på och tidsfel.

 

Tidsfelen oroar jag mig inte så mycket för, när hon blir mer van så kommer det säkert lite mer fart. Vi har ju hållt på i knappt ett år än. I det andra loppet så placerade i oss på sjunde plats, och fick 4 vntercupspoäng. I det loppet var det bara 7 hundar som klarade banan, resten diskade sig. Det andra loppet vet jag inte riktigt hur vi placerade oss, när jag tittade i datorn sista gången låg vi på tionde plats, men det var en hel del efter det så jag vet inte hur långt ner vi halkade.

 

Så jag är helnöjd med våran dag, det känns som om det äntligen släppte för oss.

ANNONS
Av Marru - 13 november 2009 23:44

Ja, då var det äntligen fredag igen. På den finska radion hade dom en omröstning om vilken som var veckans bästa dag. Alternativen var fredag, eller nån av dom andra dagarna, men inte fredag. Jag skulle absolut säga fredag. Känslan när man låser bussen, går in med nycklarna och sen slår på larmet och låser garaget, den är obeskrivlig. Det känns som allt bara ramlar av en på vägen till bilen. Men idag är det ju inte vilken fredag som helst, utan det är fredag den 13:e Förvånad . Dagen då dom skrockfulla vägrar och gå upp ur sängen. Jag är däremot inte alls skrockfull, kan slänga nycklarna på bordet utan några som helst problem, det är där dom ligger för det mesta, på hallbordet.

 

Imorgon är det då dags för vintercupen hos Fagersta kennelklubb, 7 tävlingar med 3 lopp i varje. Första tävlingen är då imorgon. Skall verkligen bli roligt. Nu när Lizzie fått upp farten igen, och slalomet gick ju så kanonbra förra gången.

 

Nånting som jag inte hann med här igår, det var och gratulera våran lilla Micki. Våran lilla gubbe blev 8 år igår. Idag har han varit så kelig, varit fram och putta på en för att kramas. Grattis till Micki så här en dag i efterskott.

 

  

Av Marru - 12 november 2009 21:49

Idag har jag varit på kurs, hot & våld handlade den om. Eller halva dagen alla fall. Det var nån snubbe ända från Skåne som jobbar på ambulanssjukvården som föreläste. Jag tänkte för mig själv att det kommer att bli jobbiga 8 timmar, så jag hade laddat mig med Dextrosol och Extra´s tabletter. Tur nog så hamnade vi hos snubben från Skåne först. Där fanns det ingen risk med att somna. För det första så stampade han fram och tillbaka hela tiden, men så var han också rolig. Det var mycket intressant det han hade och komma med. Vid 12 så var det dags för lunch. På lunchen hittade jag nåt intressant där i deras bokställ. Det var våran gamla fotoalbum som vi hade gjort på Esse Trafik som låg kvar där fortfarande. Så jag satt mig ner och bläddrade i den och tänkte på alla roliga minnen från den tiden. När vi var till Sunne på Selma Lagerlöf SPA och hade femkamp ute i vintern. När vi hade en sorts svensexa eller vad man skall kalla det för en jobbarkompis som skulle gifta sig. Han skulle få lära sig äktenskapets höjdpunkter och nedgångar. Så dom hade tejpat för sopsäckar i fönstrena på en buss, så det var bara chauffören och ledningen som visste vart vi var på väg. Det var lite kusligt och sitta i en buss och inte veta alls vart vi skulle. Men vi försökte ju gissa vart vi var på väg efter svängarna men det gick ju inte. Så till slut hamnade vi i Falun. Nedgångarna stod Falu gruva för, vi gjorde ett besök i gruvan, och höjdpunkten fick representeras av Faluns hoppbacke på Lugnet. Det fanns bilder på oss i skolgruppen när vi var ute och kollade våra nya skolturer. Vi gjorde ett stopp nånstans i skogen för att äta Sellnäsplanka som dom hade köpt åt oss.


Sellnäsplankan är en specialité dom har på ICA i Sellnäs. Det är en stor planka med en massa godsaker på, ett smörgåsbord kan man säga, fast på en planka. Ja, som ni förstår så var det mycket minnen där, det var nästan att man vart gråtfärdig när man tittade på allt roligt vi gjorde på Esse.


Efter lunchen blev det då information från Dalatrafik, vad dom har för avtal mellan sig och Swebus. Vad det gäller oss, trafiken och bussarna. Den informationen fick vi faktiskt av en av mina gamla jobbarkompisar på Esse. Sen efer halvtid så gick vi till nästa rum, där fanns det en karl från Volvo. Han skulle informera oss om bussarna. Tack sa vi. Vi fick lära oss mycket om bussarna, vad det fanns för finesser mm. Lite konstigt bara att flesta av bussarna är flera år gamla, och nu kommer information om dom. Ja, det var den här dagen det. Imorgon skall det köras här i Söderbärke igen. Fast jag får ringa och muttra till trafikledaren igen, för nu har han i Borlänge satt pass på mig igen nästa vecka, 3 st långa pass Förvånad. Utan att prata med mig. Visserligen har han försökt att ringa idag, men jag var ju på kurs, och då har jag inte telefon på.


Angående piercingen som jag skrev om igår, så är det så att jag blir verkligen illamående av det. Men jag hade tom problem när jag gick tolkutbildningen i Örebro, och vi skulle läsa samma böcker som dom som gick vårdutbildningen gjorde. Kan säga att jag inte kom långt i dom böckerna, en av böckerna hade redan i början en ritad bild på en operation man gjorde i samband med struma, kommer inte ihåg vad den hette. Men den ritade bilden räckte för att få mig illamående. Har även sett några som har en kula i tungan, bla en kille som jobbade på stålrör. Han höll på med tungan och kulan hela tiden.

Av Marru - 12 november 2009 21:45

Det har hänt lite på våran stig vi brukar gå på. Tog bilden redan förra veckan, men har inte hunnit lägga in den än. Det har varit ganska mycket nu på sista tiden. Med arbete och träningar, egenligen förstår jag inte hur jag har tid att jobba.


  

Av Marru - 11 november 2009 10:26

Piercing är nåt som jag inte tycker ser snyggt ut, rent ut sagt tycker jag det ser äckligt ut, blir mest illamående när jag ser sånt. Men nu dom sista dagarna när jag kört så har jag upptäckt hur vanligt det har blivit. Var och varannan har nån metallkula som sticker ut här och var i ansiktet. Sen finns det dom som inte nöjer sig med en i ögonbrynet eller hakan. Utan det finns dom som har en hel drös, i näsan, läppen, hakan, kinderna. Ja, det verkar inte finnas nån måtta på vart man sätter dessa saker. Sen skall vi ju inte prata om dom här ringarna som dom har i örsnibben för att göra hålet större, det finns ju dom som har centimeter stort hål i örsnibben. När jag ser nåt sånt så är det nästan så jag spyr, jag är tvungen att vända bort huvudet, för illamåendet är inte långt borta.

 

Vad finner man för nöje att gå omkring med allt det där skräpet i ansiktet, det förstår jag verkligen inte Förvånad.

 

Ett annat mode jag inte begriper mig på, är dom här byxorna som skall hänga långt ner så att det man så att det man har under syns. Ibland när det kliver på en kille med byxorna så långt nere att dom är på gränsen till att ramla av så tänker jag bara för mig själv "tur att jag inte skall sitta på det där sätet han suttit på".  För i tiden när man reste sig för att gå så drog man upp byxorna om dom halkat ner, idag så drar man ner byxorna ifall dom råkat halka upp Skrattande.

 

Lite funderingar bara under rasten, skall snart ut och köra några timmar igen, sen blir det agilityträning på kvällen.

Av Marru - 9 november 2009 17:13

En sak är då säker, jag längtar redan till att det skall vända mot ljusare tider. Det är långtråkigt nu, man skall försöka göra allt när det är ljust så man tappar sugen att göra nåt när det väl är ljust ute. Vilket det gjorde idag för mig, inte ens maten smakade nåt, tyckte att det bara växte i munnen på mig, kanske jag inte var tillräckligt hungrig då när vi åt. Men hade en här hemma som gapade efter nåt att äta, så det var väl bara och äta.

 

Idag fick jag vara hemma, men dom ringde redan strax efter åtta och frågade om jag kunde jobba på onsdag, dom andra dagarna har  jag ju jobb sen förut. Sen ringde han igen 10 minuter senare och frågade om jag kunde byta imorgon och köra i Söderbärke istället för Ludvika. Säger bara att vad som helst här i Söderbärke är bättre än Ludvika så jag tackade ja, såklart Skrattande.

 

Nu har jag suttit och gjort Målarbodens bonustema för den här veckan, och jag blev ganska nöjd med den. Det var lite pillrigt att få visarna och hamna rätt på klockan så att dom inte hoppade alltför mycket när det blev klart. Men såhär blev det alla fall till slut, och jag är ganska så nöjd.

 

  

 

 

Av Marru - 9 november 2009 00:01

Har fått en award av Annkila, i den ingår att man skall skriva ner 10 saker om sig själv. Sen skulle man skicka den vidare till 3 bloggvänner.

 

Så här kommer 10 saker om mig, det blir inte lätt:

 

1. Hundar är mitt liv

2. Träning med hundar är nåt som jag gillar

3. Paint shop är en av mina favoritsysselsättningar vid datorn

4. Tycker bäst när det är varmt och ljust ute

5. Lakrits är favoritgodiset

6. Älskar tystnaden på morgonen, blir irriterad om maken går upp samtidigt

7. Sitter gärna länge bakom datorn på kvällarna, eller nätterna som nu Skrattande

8. Dansa tycker jag är kul, men det är länge sen sist

9. Tycker om att fotografera

10. Mjölkberoende Skrattande

 

 

  

 

Dessa 3 vill jag ge awarden till, men om det är nån annan som vill ha den också så varsågod Skrattande.

 

Paula, Helan, Viktoria

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se