Colliekompisarna

Alla inlägg den 17 februari 2011

Av Marru - 17 februari 2011 23:32

Ja, då har man 2 av veckans bästa dagar bakom sig. Igår var det ju agilityträning. Vi tränade på banan de hade på Länskampen. Det är en tävling där lag från Västmanland, Dalarna och Gävleborg tävlar. Från varje lag skall det vara 7 large, 7 medium och 7 small. Av dom skall minst 3 i mål i varje klass. Det blev Västmanland som vann i år igen   . Förra året var det våran klubb som hade tävlingen i Norberg, och jag tror det säkert var lika livat i år som förra året. I år var det Dalarna som var värd för tävlingen som gick i Rättvik. Såklart så tycker jag att rätt lag vann   . Må så vara att jag bor i Dalarna, men jag tränar och tävlar för Fagersta KK. De hade tränat på agilitybanan i måndags, och den stod kvar när jag kom till Norberg, så jag körde både Lizzie och Clara på den innan dom första kom. Då skulle det byggas om till hoppklass. Clara blir säkrare och säkrare för varje gång vi tränar, och on följer handlingen bättre för varje gång, men fortfarande kan hon springa förbi hopphindret istället för att hoppa över den. Lizze är lite långsammare än vanligt, fast ibland så får hon upp farten rejält. Hon har fortfarande inte börjat löpa, och det är 2 veckor kvar till våran första officiella tävling för i år. Det verkar nästan som om det inte blir nåt av den. Hon tog väldigt lång tid mellan löpen den här gången. Nån trodde att hon kanske väntar in Clara, hon löpte ju i juli förra året så hon borde ju vara på gång också.


Idag har vi då varit på rallylydnadsträning. Jag åkte ju lite tidigare som vanligt, dom fick springa av sig i hallen en stund. Sen tränade jag lite på gungan med dom. Sen provade jag lite läggande under gång, och med facit i hand skulle jag inte gjort det, inte ikväll   . Gjorde det en gång, men då tyckte jag att hon gick lite väl långt efter att jag kommenderat ligg. Så då gjorde jag ett streck i gruset för att se nästa gång hur hon gör.  Så började vi om och när jag kom till strecket så kommenderade jag och fortsatte gå, men när jag vänder mig om då ser jag att Lizzie låg nästan 2 meter före strecket   . Ja, då hade hon bestämt sig för att lägga sig för kommandot kommer alla fall snart. Så gjorde jag lite fritt följ med henne med svängar och halter, och provade igen. Då gick det bättre.


Sen kom dom andra och vi byggde en nybörjarbana och en fortsättningsbana. När jag skall köra fortsättningsbanan med Lizzie så startar vi, och när jag kommer till nästa skylt är Lizzie borta. Vänder mig om då ser jag att hon lagt sig en meter efer start. Gjorde en ny start och samma sak igen. Så då fick jag köra lite fritt följ igen. Moment som Lizzie fixar riktigt bra i fortsättningsklassen är, sitt- hund framför, sitt- hund höger, sitt, 8:ans frestelse, snurr under gång, ja sen finns det några till. Nåt vi har problem med även vid linförighet och ff, det är vänster halter.


Clara tränar fortfarande på nybörjarmomenten, och det lär hon göra länge till. Fast hon är väldigt bra på dom här, hund framför, sitt-hund höger ingång - eller vänster ingång, sitt. Hennes svaga sida är vänster snurrar och sitta vid fotposition.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards