Colliekompisarna

Alla inlägg under december 2008

Av Marru - 6 december 2008 19:38

Om vi hade bott i Borlänge, och om vi hade haft kvar våran spelmansgrupp så hade vi säkert just nu varit på finska föreningen och spelat på deras självständighetsfest. Men tyvärr pga vissa oenigheter så existerar inte spelmansgruppen nå mer :-(. Men alla fall så hade jag haft på mig denna dräkt. Bilden är hämtad från en sida med finska folkdräkter.



Fick alltid mycket kommentarer om min dräkt pga den stora nyckeln som skall hänga i västen. Egentligen så är det inte den dräkten jag skall ha, utan det är grannkommunens. Men den jag skall ha går inte att få tag på färdig utan man måste sy den själv, min faster har sytt sin en gång i tiden. Men alla fall så ser den som jag skulle haft ut såhär.



Men vilket som så kände jag mig väldigt fin i min folkdräkt, det är ett speciellt klädesplagg som man skall bära med värdighet. Tyvärr så är det inte många som har koll på reglerna som gäller i samband med folkdräkt, tex hur lång kjolen skall vara, smycken, sminkning när man har folkdräkt mm.

Av Marru - 6 december 2008 18:16

Idag är det Finlands självständighetsdag. Tankarna går till farfar en dag som denna. Han har fått vara med om 2 krig i sitt liv. När farmor ville åka med på en av de många bussresorna som gjordes till Ryssland sa farfar alltid "jag har försökt komma dit 2 ggr, båda gångerna har jag blivit ivägjagad med gevär". Han sa en hel del annat också, fast det låter jag vara osagt här *S*.


I Finland finns det en artist som är nästan = Finland, och han heter Jukka Kuoppamäki. Fast han numera bor i Tyskland. Här är en av hans mest kända låtar. Försökte hitta låten han gjorde till Finlands 75-års dag, men hittade den inte. Den här låten handlar om Finland, om dess blåa himmel, blåa sjöar, vita moln, vita sommarnätter mm. Sininen ja valkoinen, eller Blått och vitt.


Mina ljus för Finland får idag stå och brinna bland mina dragspelstomtar, men vad kan vara mer lämpligt än dragspelstomtar. Finland är ju dragspel.




Av Marru - 5 december 2008 18:42

Nu känner man sig nästan som en riktigt kändis. Jag har blivit intervjuad av Missy. Är ni nyfikna så kan ni gå in till henne och läsa, här avslöjas inget *S*. Det var roligt att vara med så jag tackar Missy för att hon frågade. Alltid kul när nån kommer med en annorlunda idé.


Passar på att önska Missy en trevlig helg, och nospussar från vovvarna.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards