Colliekompisarna

Alla inlägg under december 2008

Av Marru - 26 december 2008 19:01

Imorse när jag vaknade så hade jag ont i halsen och huvudet, och jag tänkte för mig själv. Nej, vi åker ingenstans, jag stannar kvar i sängen och sover. Men envis som man är, eller snål, har man betalat så åker man iväg om man så hade huvudet under armen. Men vi behövde inte åka iväg så tidigt idag eftersom jag hade anmält både Micki och Farina i bara 2 lopp, och dom loppen var efter det första.


Banorna var verkligen svåra. Men de gick att komma ihåg dom alla fall, men det fanns mycket ställen där det kunde gå fel. Farina hon ville inte alls idag, hon hade inte nå lust att hoppa. Så vi blev diskade på en gång. Micki, han var på hugget som vanligt. Starten gick bra för oss i första loppet, men sen blev det lite strul vid gungan. Han tycker inte riktigt om dom där kontaktfältshindrena dom använder i Fagersta. Dom har ju limmat grus på dom för fäste. Men han gick över alla fall på andra försöket. Trots att man gör banvandringen och planerar hur man skall göra, men med Micki är det bara och glömma. Han är ju så snabb så att de blir aldrig som man tänkt sig. Men klarade alla fall luringen vid makarontunneln. Hunden skulle ju in vid andra ingången till tunneln efter hopphindret. Där brukar Micki dra in på den första. Trorts att vi blev diskade så var jag nöjd. Förra året så rev han ju nästan varje hinder. Idag så rev han bara ett hopphinder.


I hoppklass så strök vi Farina helt, eftersom hon inte var på hopphumör så fick det vara. Maken sa att han skulle prova med Micki. Men Micki var för snabb för han också. Efter ett hopphinder när han skulle svänga åt vänster till nästa hopphinder så drog han rakt på mot en tunnel istället. Så de blev diskade på en gång. Så det loppet slutade kort för hans del. Vi sprang alla fall hela banan.


Nånting annat som gick bra var att jag fick Micki och gå slalom på fel sida. Alltså att han var på min högra sida. Det är den svåraste ingången i slalom, men den fixade vi. Jag brukar försöka undvika den ingången på tävlingar, men vi var ju redan diskade så varför inte passa på och prova, och det gick ju bra. Det var nog det enda som gick bra den här dagen.


Mellan loppen så passade jag på och träna lite rallylydnad med Lizzie på parkeringen. Bra och träna lite med störning när vi nu skall åka och tävla om ett par veckor. Skulle behöva komma in i ett ridhus och träna en gång, få se nu om jag får till det på nåt vis. Det är ju en miljö med mycket dofter som hon tycker om, alldeles för mycket. Annars tror jag vi klarar av 70 poäng i rallylydnaden, det är bara dofterna som kan ställa till det, och hästskiten *S*.


Nu längtar jag verkligen till sommaren när man kan vara ute och träna igen. Och slippa all denna småsten som hyresvärden använder för att vi inte skall halka där ute. Men vi behöver ju inte all denna småsten inne vid oss. Får gå och sopa upp småsten varje dag som hundarna släpar in.


Nu har jag anmält Lizzie och mig till en spårkurs över en helg, allmänlydnadskurs, och en agilitykurs. Kommer att bli en rolig vår. Sen beror det på vilka dagar kurserna går, om vi hinner med Hund i hand, vi har ju guldmedaljen kvar där.


Vi har förresten fått yngel i vårat akvarium. 5 st småfiskar har vi räddat undan. Tyvärr får vi ha dom i en burk med vatten över natten, får väl hoppas att dom klarar sig. Jag frågade maken före jul när vi var och handlade om vi inte skulle åka in och köpa en yngelbur. Nej, det skulle inte behövas sa han. Så med andra ord så får vi göra det imorgon *S*.


Nej, nu skall jag sätta mig ner och vänta på ett av mina favoritprogram. Körslaget, vilket börjar med ett 2-timmars program idag. Kommer ihåg första avsnittet förra gången, tyckte det var så otroligt bra. Fastnade för det programmet på en gång. Den här gången är ju några av mina favoriter med, tex Nanne, Robert Wells. Snart börjar en till av mina favoriter. Let´s dance. Så jag saknar verkligen inte jobbet *S*.ANNONS
Av Marru - 25 december 2008 12:52

Jaha, idag är det ett år sen jag skrev mitt första inlägg i bloggen. Sen dess har jag haft 8533 besökare. Säger tack till er alla som har besökt oss under året, hoppas ni orkar hänga med nästa år också.


Då för ett år sen var Lizzie en liten söt valp på ett halvår, nu är hon stor snygg collietjej på 1 ½ år, och har fått sin storasyster hit också. Ja, det var Clara som kom ut först av dom två.  De ligger ofta tillsammans, antingen i sängen, soffan eller på golvet. Det var en hel del smågnabb mellan tikarna dom första månaderna men nu verkar allt ha lugnat ner sig. Det är länge sen de bråkat nu. Är inte det här syskonkärlek ??? Dom ligger faktiskt sådär utan hjälp.

 


Här går Micki och funderar på julklapparna, han förstår inte riktigt hur han skall komma åt det som luktar så gott i ett av paketen. Ja, de fick två paket var igår. En med en godsak i och en med en leksak.


Här har vi leksaken.Här ser ni vad dom tycker om den.Micki med sin leksak.


 


Clara med sin.Imorgon skall Micki och Farina tävla i agility i Norberg. Skall bli spännande och se hur det går, nu är det ju så länge sen vi har hållt på med agility, har ju inte kunnat träna på flera månader nu.
ANNONS
Av Marru - 24 december 2008 22:06

Ja, fast det är julafton så kan jag inte låta bli datorn *S*. Har donat lite med psp, det är ju så kul. Vad är det för julafton om man inte får hålla på med det som är kul. Sitter och tittar på Rhapsody på tv, men känner mig lite kluven för Finlands tv visar också en bra konsert samtidigt. Jag har börjat zappa bara för det. Tyvärr så kommer ju inte tv 4+ vi hyresvärden parabol, utan vi får titta på den via vår egen parabol, och där är ju även Finlands tv. Annars har vi bara gått med hundarna idag, ätit, och öppnat klappar. Hundarna tyckte om leksakerna vi råkad hitta på Billiga Nisse. Eftersom dom var billiga så kan vi åka och köpa fler ifall dom går sönder.


Det här är alla fall lite av det jag gjort ikväll, gjorde 3 varianter men visar bara en.


Av Marru - 24 december 2008 00:07

Av Marru - 23 december 2008 19:49

Ikväll tänker jag sitta här och slappa med Bingolottos uppesittarkväll. Vi får ju lotterna direkt hem, men pengarna från våra lotter går till Fagersta brukshundsklubb.  Samtidigt sitter jag här och donar lite, bla med hemsidorna. Skall ju få in alla fina julhälsningar som kommit in. Sen kanske jag hinner göra nåt kul med psp.


Har testat min kamera igen. Jag måste verkligen ta mig tid nu under julen och läsa den där manualen. Har ju gått med i en fotosida, där kan man få tips och hjälp. Fast jag tror att det kan vara bra att försökt åtminstone att läsa den där manualen *S*.


Här kommer ett försök att ta en bild på utsidan av huset. Det blev lite mörkt, men det blev klart mycket bättre än med min förra kamera. Med den blev det bara en massa streck från ljusen.Sen blev det en bild från köket, julduken är stryken och ligger på bordet. Julstjärnorna lever fortfarande :-o, förutom en som är gömd bakom gardinen *S*, som är mer död än levande. Men det är röda blad på den fortfarande.Ja, akvariet, där är allting sig likt från igår. Alla fiskarna överlevde flytten. Så nu sitter vi och väntar på yngel *S*. Hundarnas julklappar är inslagna, Lizzie tittade väldigt noga när jag slog in nåt som luktade gott. Sen får alla varsinn leksak. Vad dom fick så får ni kanske se efter jul, om dom överlever julen *S*.

Av Marru - 22 december 2008 18:49

Jaha, då blev det som vanligt igen. Inte hade maken tålamod att vänta i en vecka för att vi skulle se hur dom fiskarna vi köpte igår anpassar sig i akvariet. Eller man skall inte släppa han ut på stan ensam. Vad hände när han var där???? Jo, han kom med 2 nya växter. En påse med 10 neontetror, en påse med 6 guppyn, och 2 algätare. En påse med vita, vet inte om dom vita också heter molly, har inte varit och tittat på nätet. Sen var det en påse med 6 platyn. Fast nu har han lovat att det inte blir mer fiskar, för nu skulle han sitta och vänta på att dom vi har skall börja yngla av sig *S*. Så här ser akvariet ut idag.

 


Som ni ser så är det lite mer liv i luckan. Jag gjorde några försök att ta kort på fiskarna. Har ännu inte orkat koncentrera mig på manualen till kameran, får väl ta det under julen.


På bilden nere syns några neontetror, en black mollyhane. Sen svischar den vita mollyn förbi där i bakgrunden.

Här är en platy.Här syns den oranga guppyhanen svischa fram. Det är en riktig bråkstake, jagar platyna hela tiden. Men han är fin.En blak  molly, några tetror och platy.

 


Ja, nu får vi väl hoppas att det är lugnt i det där akvariet ett tag. Har idag varit till fotvården som jag inte kunde åka på i fredags. Säger bara ajajajaj, vad ont det gjorde när hon tog bort liktornarna på lilltårna. Nu får vi hoppas på att de kom utav arbetsskorna. Skall bli roligt och se om fötterna blir bättre när jag slipper dessa otympliga arbetsskor på fötterna.


Av Marru - 21 december 2008 18:57

Idag var vi till Västerås och handlade, och då tog vi en sväng förbi vid Hundman. Köpte 4 växter till akvariet, och så följde det med hem 8 fiskar hem. Det blev 4 black molly, en hane och 3 honor. Sen blev det 4 platy också, samma sak där, en hane och 3 honor. Så nu är det bara och sitta och vänta på små fiskbarn *S*. Sen köpte jag en till rot, fast den vill bara flyta upp på vattenytan, så jag fick nästan dölja hela roten under stenarna, få se om den suger i sig och blir tyngre. Annars får jag väl fråga nästa gång när vi är in vad man skall göra med den, om det inte är nån av er som läser som kan tipsa om det. Så såhär ser den ut idag, litte fattigt fortfarande. Men man kan inte ta allt på en gång, växterna i bakgrunden är såna som växer på höjden. De hade inte så många lågväxande växter och välja på för tillfället.Nu måste jag börja lära mig hur jag får bra bilder på fiskarna också, gjorde ett par försök men de blev inte så bra. Vilket ni kan se *S*. Vadå, ser ni inte???? Nej just det, de var så dåliga att de gick inte att visa här. 


Sen försökte jag leta efter vinterstövlar med dragkejda på sidan, men det fanns inga. Hittade bara 2 par, men de var alldeles för smala i lästen. Man har fått så konstiga fötter efter att gått omkring i dom där skyddskorna med stålhättor i 7 år. Vad skönt det vore om fötterna kunde återgå till det normala nu, men tyvärr så gör dom nog inte det. Förbi är tiderna när man gick omkring in högklackade pumps.


Jag vann förresten ett tröstpris i tävlingen hos Missy, jättekul. Tack för det säger jag.


Av Marru - 20 december 2008 18:29

Jaha, då var alla stenar tvättade till akvariet, och den är fylld med vatten. Fick med en rot och en sten också. Men vi skall nog till Västerås imorgon och handla. Skall titta efter lite växter, kanske en rot till. Kanske fastnar det med nån mal också. Kommer ihåg att i det förra akvariet vi hade så fanns det  2 rötter, några stenar, ett halvt skeppsvrak, och en del växter. Fiskarna behöver ju lite ställen och gömma sig på. Så här ser den ut idag.Det är så skönt med den nya kameran, räcker med att ta ut minneskortet och sätta i datorn för att kunna se bilderna, behöver inte hålla på med sladdar.


Annars har vi varit till brukshundsklubben och tränat lite med hundarna. Tycker Lizzie har blivit kanonbra, men hon blir lite störd av andra hundar fortfarande. Särskilt om det är nån av dom andra i den egna flocken som är på plats. Men det blir väl bättre med tiden.


Nu tog jag tid att börja med kålrotslådan. Har skalat kålrötterna, och dom kokar i kastrullen just nu.


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se