Colliekompisarna

Alla inlägg under februari 2009

Av Marru - 20 februari 2009 23:53

Äntligen är det fredag igen. Let´s dance är slut, tycker det är bra att dom dåliga trillar ur nu en efter en. Dagen har jag tillbringat i Borlänge, ja jag hade körningen dit idag. Var och klippte mig på första uppehållet. Jag blev inte riktigt nöjd. Det är ju drop in där, och de har ju såna som beställt i förväg. Hon som har klippt mig förut där var upptagen med en kille när jag var där, så jag blev klippt av en ung tjej. Kan säga att jag inte blev riktigt nöjd. Tack och  lov växer det ut igen, och då beställer jag tid hos henne här i Söderbärke som jag har klippt mig hos förut. Men det är så svårt nu när man kör på timme. Då kanske man har bokat tid just den enda dagen på hela veckan man fått jobba. Därför tänkte jag passa på att gå på drop in när jag ändå var inne i stan. Men nu blir det inga fler gånger. Andra uppehållet passade jag på att gå in på Maxi och handla. De har ju stor parkering så det gick ju bra och ställa bussen där, sen var det ju dags och fara hemåt igen.


Har pysslat lite med mitt psp ikväll, och här är resultatet av det.


Av Marru - 20 februari 2009 18:59

Jag har blivit utmanad av Anki. Nu har hon nyfiken på mig, och en del andra. Här kommer frågorna, och mina svar. 


1. 4 tv:program jag brukar se:
Let´s dance, House, Kotikatu, Cesar

2.4 saker jag gjorde igår:
Gått morgonpromenad med hundarna, varit på agilitykurs med Lizzie, lagat mat, gått mer med hundarna.

3. 4 saker jag längtar till :
Sommaren, att jag skall få ut mina pengar från stålrör, start på nästa kurs, Lilla Stockholm.


4. 4 saker som står på min önskelista :
Högvinst på triss, att vi alla får vara friska, människor och hundar, att vi skall hitta vårat drömhus, ett nytt spännande jobb.
5. 4 Saker som jag tycker om att göra :
Vara med våra hundar, psp, läsa, handarbeta.

6. 4 saker som jag avskyr:
Djurplågeri,krig, sjukdomar och pedofiler

7. 4 saker som jag åt igår:
Flingor, korvstroganoff, billys pan pizza, semla.

8. 4 bloggar jag utmanar



Av Marru - 19 februari 2009 21:21

Nu finns det en liten risk att denna blogg blir en skrytblogg *S*. Det tog inte så lång tid på kursen idag, så jag kom hem i tid. Vi började med en genomgång på alla hinder. A-hindret blev först, där ville hon inte först, men det gick fort över. Sen tog vi slalomet, vi började med några pinnar, sen ökade vi på med 2, öka på en gång till, sen tog vi hela slalomet till slut. Det gick kanonbra, fast jag glömde bort i början att ha handen med godiset bakom ryggen. Sen blev dags för gungan. Det är det enda hindret vi har problem med för tillfället. Men bara vi envisas och tragglar på skall vi nog övervinna det också. Vi provade en gång att hon fick själv balansera ner gungan. Men när den smäller ner tycker hon det är otäckt.


Efter det körde vi en kombination med däck, hopphinder, tunnel och hopphinder. Jag satt Lizzie framför däcket, och hon fick stanna kvar tills jag gick till andra sidan.  Vi fick göra om några gånger innan vi fick till den kombinationen. Jag har ju alltid fått lära mig att man skall visa med den handen som är närmast hindret. Men nu fungerar det inte alltid på det viset tydligen. Ser man att hunden är på väg vid sidan om hindret, skall man ta den andra handen. Beror på kroppens rörelse, när man visar med den som är närmast, så vrider man ju kroppen utåt. Då tolkar hunden det som att hon skall ut. Men tar man andra handen, sen som är längst från hindret så vrider man kroppen automatiskt inåt, och då följer hunden banans linje. När man fått in hunden på rätt linje så kan man återigen visa med handen närmast hunden, tills man ser att hunden börjar dra sig mot sidan igen. Då byter man till den andra handen. Det verkar komplicerat, men har testat idag och kommit fram till att det fungerar. Man skall se till att hunden drar framåt hela tiden.


Efter det gjorde vi ytterligare en längre kombination. Däck, hopp, tunnel, hopp, hopp, balans, tunnel, hopp och hopp. Jag provade det att byta hand, och det gick kanonbra för oss. Vi gjorde det 2 ggr, och det gick bara bättre andra gången.


Sen var vi några som ville prova några hinder en gång till. Så vi tog om A-hindret, slalomet och gungan. A-hindret skulle jag försöka hejda henne lite i nerfarten nu, för nu har hon fått upp farten där. Det är ju meningen att hon skall ta kontakfälten och inte hoppa över dom, så därför måste man bromsa lite. Men det var inte det allra lättaste att få stopp på henne.


Återigen så gav vi oss i kast med gungan. Det kommer att ta tid innan vi klarar av gungan utan koppel. Det har gått åt mycket pannkakor idag. De hade fått överblivna pannkakor av nån som varit och tränat, och som jobbar på dagis.


Sen försökte vi på slalomet, och den gick kanonbra. Behövde inte visa mycket. Men jag har ju fått lära mig att stega slalomet rätt, det är till stor hjälp.


Nu är det bara och vänta på nästa kurstillfälle vilket blir redan på söndag. Jag är verkligen kanonnöjd med kursen. Det är sån bra tempo, det händer nåt hela tiden. Istället för att man står och stampar på samma ställe hela tiden. Nu skall jag snart sova, för skall ju jobba imorgon.

Av Marru - 19 februari 2009 15:00

Nu börjar jag bli hjärtligt trött på det här. Vill ha ett litet tecken på att det kommer en vår i år också.  Men nej, det är bara mulet hela tiden. Tycker man kunde alla fall få se en liten solglimt åtminstone. Känner mig inte sugen på att göra nånting. Inte ens gå ut med hundarna, men blir väl så illa tvungen. Enda positiva idag är att Lizzie och jag skall på agilitykursen om några timmar. Den kan nog bli sent i säng ikväll, och jag som skall jobba imorgon. Men tack och lov så är turen sån att man hinner aldrig bli trött. Sen skall jag gå och klippa mig när jag kommer till Borlänge.


Måste även komma ihåg att betala in beloppet så jag får ut mitt färdskrivarkort. När jag körde buss så skulle man sätta in ett runt blad i färdskrivaren. Men de har dom slutat nu utan nu har man ett plastkort som ser likadant ut som körkortet. Den lilla plastlappen får man betala 650 kr för. Men den måste man ha om man skall köra längre än 50 km utanför bussens stationeringsord.


Ni får läsa imorgon om hur det gick på våran agilitykurs, kul att man har nåt att se fram emot i eländet *S*.

Av Marru - 18 februari 2009 20:08

Ja, idag har det varit en helt vanlig dag igen. Ja, eller kanske inte riktigt. Vi har ju varit till Borlänge och shoppat lite, det gör vi ju inte varje dag. Äntligen hittade jag Sett par vinterskor som jag ville ha, såna som är lätta och ta på sig istället för dom där kängorna. Det vart återigen finska Ajavat, har ju haft både stövlar och snörskor av det märket. Vi var till Kupolen på Skohuset, och jag har aldrig hittat ett par skor där. Nu när maken sa att vi går in och tittar så sa jag på en gång att där finns det väl inget. Men jag hittade ändå ett par låga stövlar/kängor jag ville ha. Men de fanns inte i min storlek. Då såg vi dom här finska skorna. Så jag känner mig nöjd alla fall.


Sen var vi till Biltema i Borlänge för första gången. Det var ganska stort men inte riktigt lika stort som i Västerås, men det räckte till. Vi hittade de delar vi behövde till bilen alla fall. Så nu är det ytterligare en anledning mindre att åka till Västerås. Sen var jag in till ICA i Kupolen och handlade lite hygienartiklar. Under tiden så provade maken massagestolarna som stod där nere vid rulltrapporna. 20 kr för 8 minuter, och han verkade nöjd. Sen blev det en tur till McDonalds, och då blev jag lite besviken för jag hade tänkt äta den goda salladen jag åt förut, men den verkade inte finnas kvar i deras meny. Så det fick väl bli en hamburgare för mig också.


Imorse var vi ute på morgonpromenad alla tillsammans, det är sällan vi är. För det mesta går jag med 2 hundar och maken går med 2. Han är ju mycket långsammare än jag på morgonen. Här är alla 4 våra i snön.

 


De har även fått en ny kompis, Kalle. Han var också med på morgonpromenaden. Han var mycket snabbare i snön än våra fyra, men så är han också lättare, han sjunker ju inte så djupt som våra gör.


 


Av Marru - 17 februari 2009 23:59

Har blivit utmanad av Cina


Av dessa stolpar skall jag göra en liten kort berättelse:


1: hon stod på knä och ….

2: att det skall vara så svårt att ….

3: Ingen kommer att märka att ….

4: att telefonen plötsligt skulle ringa …..

5: det ringde på dörren  …

6: Nej, hon var inte intresserad av  …

7: Nej, inte sen heller ….


Hon stod på knä och letade efter ringen under soffan. Att det skall vara så svårt att hitta en helt vanlig ring. Fast har hon tur så kommer ingen att märka att ringen är borta. Medans hon letade så hoppades hon på att telefonen plötsligt skulle ringa och nån sa, ringen är.....Men det ringde på dörren istället. Bakom stod en karl som absolut skulle komma in och visa en dammsugare. "Nej, hon var inte intresserad av nån dammsugare just nu" sa hon, och "nej, inte sen heller" sa hon och slog igen dörren och fortsatte och leta efter ringen innan husfolket kom hem.


Jag skickar inte den vidare till nån särskild, men det skulle vara roligt ifall nån nappade på den alla fall.

Av Marru - 17 februari 2009 22:59

Sitter bara här och njuter av att få vara hemma. Än så länge har jag inget förräns på fredag, då skall jag köra turen till Borlänge igen. Funderar på att gå och klippa mig när jag är där. De har ju drop in hela dagarna i den salongen jag var och klippte mig i när vi bodde där. Börjar bli lite väl slitet i topparna. Idag var jag till Virsbo och träffade min personliga coach, vet inte om jag blev mycket klokare den här gången. Jag skall undersöka lite saker så får vi se.


Annars har jag inte gjort nåt speciellt. Har haft tvättstugan idag. Sen har jag varit ute på gården och lekt med hundarna. Har också tränat lite med Lizzie, försöker få henne att sitta rakt vid fot. Men hon har inte fattat än vad hon skall göra.

Av Marru - 16 februari 2009 22:02

Jag har roat mig med lite grafik nu igen. Har ju gått med i en till grupp, ja en sån där det man gör är frivilligt. Den gruppen som hade lektioner har jag gjort klart nu, så nu sitter jag och väntar på ett certifikat från dem. Den här gruppen som den här är gjord i är en grupp inom Skagra, och det är en animeringsgrupp, som dom som har gått animeringskursen hos Skagra får gå med i.


Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards