Colliekompisarna

Alla inlägg under februari 2009

Av Marru - 5 februari 2009 21:07

Glömde att berätta en sak. Igår kväll när vi satt och tittade på tv så hade maken gjort några mackor åt sig. Det var nåt runt bröd som han hade medvurst på. Han satt på datorstolen och hade lagt mackorna på bordet vid datorn, och satt med ryggen mot dom eftersom han tittade på tv. Då hör han helt plötsligt en duns. Då är Lizzie där och försöker norpa alla mackorna, det låg 3 st där. Maken hann rädda 2 stycken men den tredje hade Lizzie i munnen när hon kom fram till mig. Såg så roligt ut när hon hade ett runt bröd inne i munnen. Kinderna putade ut i mackans form. Hade jag varit lite snabbare så hade jag hunnit ta kort på henne, men nu hann jag inte det. Tyvärr. Men ni kan ju tänka er, den långa smala nosen. Och kinderna putar ut pga en rund smörgås *S*.

ANNONS
Av Marru - 5 februari 2009 17:40

Idag har jag varit ute och lärt mig några linjer på lokaltrafiken, så nu kan jag alla. Det var inte så svårt, det är 2 korta som är kvar men dom behövde jag inte ta. Den ena ser jag samtidigt när jag skall lära mig Malingsbolinjen. Den andra var visst så lätt, en kortis också. Man åker från stan till några trafikljus där svänger man höger. Sen är det andra till vänster 2 ggr, sen är man tillbaka där man hade svängt till höger och tillbaka till stan. Nu har jag bara Smedjebacken, Fredriksberg och Malingsbo kvar i Ludvika. Vet inte om jag skall köra lite ensam innan jag börjar lära mig turerna som startar från Söderbärke. Det bästa för mig är ju att turerna startar från Söderbärke. Enda nackdelen är att dom dagarna är så långa, det är delade pass. Men jag får ju vara hemma ca 4-5 timmar på dan. Kanske rentav kan ta morgonpromenade med vovvarna.


Så idag fick jag verkligen sluta tidigt, vilket passade bra för hade tvättstugan idag. När jag blev klar med alla maskiner så tog jag en långpromenad med Lizzie och Clara, och de fick verkligen springa av sig. Vad jag har saknat våra morgonpromenader. Har också varit ute och lekt med Micki, och maken gick med Farina under tiden. Det är så skönt nu när dagarna börjar bli längre. Känns som om man hinner med mycket mer än förut.


Nu skall jag göra lite skoj med mitt psp. Imorgon har jag också en kort dag, skall bli skönt. Skall bara vara med på några turer till Smedjebacken, och sen en tur till Fredriksberg mitt på dan, sen är det kvällen för mig. Hoppas jag får börja köra ensam nästa veckan. Börjar kännas lite tråkigt att åka med. Särskilt när man åker med dom som är nya, de förklarar allt så grundligt som om man var helt ny.


Ikväll blir det ingen träning i ridhuset, börjar så tidigt imorgon. Och så skall jag ju på utställning med Lizzie på söndag. Hade inte tänkt tvätta henne eftersom det bara är en månad sen jag tvättade henne sist.

ANNONS
Av Marru - 4 februari 2009 19:20

Idag har det varit ganska lungt. Har lullat runt några vändor på Saxdalen, Sunnansjö, Grangärde och Grängesbert. Jag börjar ha koll på läget där. Imorgon skall jag ut på en stadslinje med en gammal kollega, ja eller en som jag känner sen förut.


Idag hade jag istället ställt klockan en kvart för tidigt, men ändå höll jag på att komma försent. Lizzie gick efter mig hela morgonen och såg så olycklig ut. När jag skulle åka satt hon sig i halsen och tittade med ögon som såg lite fuktiga ut, som om hon var ledsen. Då blev jag också ledsen, men vad gör man. Har ju inget val, skall vi ha mat på bordet så måste jag jobba.


Men om en dryg vecka börjar Lizzie och jag på agilitykurs. Vi skall vara i Norberg i Nordansjö där kennelklubben brukar ha sina tävlingar. Hoppas bara det inte är så kallt. Sen ett par veckor senare börjar vi med våran allmänlydnadskurs. Kul att det börjar hända saker nu.

Av Marru - 3 februari 2009 17:28

Ni kan aldrig ana vad jag min klant har gjort. Jo, igår kväll när jag skulle ställa klockan på väckning så räknade jag tiden fel. Ställde den på 7.15 och skulle börja 8.07 i Ludvika. Jag har ju en halvtimme och köra till Ludvika också. Jag skulle ställt den på 6.45 istället. Men jag började fundera när jag rest mig och tittat efter att jag stängt av väckningen och inte bara snooze. Brukar använda mig av snooze för att få tyst på eländet innan jag väcker hela huset. Då började jag tänka, 7.15 o 8.07, och sen blev det fart på mig. Så det blev ingen frukost imorse. Tur att jag gjort slipslknuten färdigt *S*.


Idag körde jag en stadstur som förut har kallats för Mjuka linjen. Det var en linje för gamlingarna. De har ju minskat ner turer, bla tagit bort Mjuka linjen helt. Men på den här turen hade jag en buss där det fanns gott om utrymme för tex rullstol, och det finns en ramp som man bara kan fälla ner så att de som har elrullstol bara behöver åka på den in i bussen. Det blev 5 vändor av den imorse, egentligen skulle det bara vart 2. Men eftersom jag slutade tidigare så tog jag ett par till på den.


När vi åkte där bland villorna och höghusen så såg jag nåt brunt i ögonvrån. Min första tanke var att det var en hund som rymt, så jag tvärnitade ju. Då var det ett rådjur som sprang precis framför bussen. Det var nog det sista stället jag tänkte mig att möta ett rådjur på.


Ja, idag var det dags för mammografiundersökningen. Sist gjorde jag det i Smedjebacken, men de får inte ställa sin vagn där mer, så det blev i Ludvika. Förra gången när jag var klar med min och var på väg ut så kom det en manlig, ja är det röntgensköterskor som gör det eller kallas dom för nåt annat, ut och hämtade nästa. Då tänkte jag för mig själv, puuuh vilken tur. Inte vill jag ha nån karl som tafsar mig på brösten, inte fast det är inom Landstinget *S*. Den här gången när jag gick dit så kom han ut och kallade in nästa. Det var en från Söderbärke där som hade blivit klar, så jag frågade henne om det var bara han där. Nej, det är en ung tjej som håller på och lär sig. Han är bara där för att se efter att det går bra. Men när jag gick in så var det bara han där inne. Det kändes lite konstigt. Jaja, men nu är det gjort för tillfället.


Ja, imorgon blir det en lång dag igen, börjar 6.35 och slutar 16.50 Men jag vill ut och träna på den här turen som jag var med på först igår. Den var verkligen rörig. Så då blev det kombinerat 2 skift, så det blir 3 st av den turen imorgon. Kanske klarnar det lite i knoppen.Av Marru - 2 februari 2009 22:14

Ja, idag skulle jag börja klockan 5. Men jag skulle vara med han jag var med 2 dagar förra veckan, men han hade fått dagens skift ändrat. Troligen pga att han var 2 heldagar med mig och skulle fått för mycket arbetstid. Så han slutade redan klockan 8 imorse, men jag fortsatte på annat. Det första vi gjorde var och körde en tur Ludvika-Blötberget-Saxdalen-Sunnansjö-Grangärde-Nyhammar-Sunnansjö-Ludvika. Det säger säkert inget till dom flesta av er. Men jag kan meddela att jag har varit ute på kostigar och åkt idag :-o. Vissa av vägarna var så smala att hade det kommit en lastbil så hade nån av oss fått backa. Ja, det beror ju till stor del på snön att det blivit så.


När vi kört den turen så var jag in och frågade vart jag skulle sen. Först sa han att jag skulle ta en stadstur, men sen frågade jag om det inte var bättre och ta Borlänge-turen så att jag fick lite kläder. Det var ju det vi skulle haft från början idag. Så då fick jag åka med till Borlänge. På den turen var ju allt sig likt, var bara en korsning som kommit till sen jag slutade.


Men när jag kom till Swebus depå i Borlänge, då började det roliga. Den ena efter den andra av mina gamla arbetskamrater från Esse trafik kom där. Det visade sig att några av dom satt på kontor. Det var jättekul att träffa dom, ja och en del kör buss fortfarande. Nästan alla kände igen mig fortfarande, förutom en som vi hade som trafikledare, jag gick förbi hans rum men han rörde inte en min. Gick förbi en gång till, ingen reaktion. Sen var jag med en annan gammal jobbarkompis och hämtade lite kläder. Fick 2 skjortor, en tröja, parkas, vindjacka, väst, slips och en väska. Byxor, kjol, jacka kommer senare, fanns inga hemma. Efter det tänkte att jag gör ett till försök. Men då var jag tvungen och säga åt han, "kommer du inte ihåg mig?". Då vaknade han till :-). Men det var så kul att se dom allihopa. Såg 6 personer som jobbade på Esse trafik idag, och några som jobbade för Linjebuss vid samma tid. Men tiden från Esse trafik saknar jag. Men Esse trafik finns inte mer. En av personerna jag träffade idag var dotter till mannen som startade Esse trafik för säkert en 60 år sen. Namnet Esse trafik hade han tagit från sitt namn, Eriksson Sven Sven Eriksson. Några av mina gamla arbetskamrater planerar en fest till sommaren, då skall det bli en Esse-fest. Jättekul. Det är ju 10 år sen en del av oss slutade. Det är 10 år sen Esse trafik blev Dalabuss istället. Oj, nu blev jag riktigt nostaglisk.


Sen kom han som jag åkte med till Borlänge och hämtade mig och vi åkte tillbaka till Ludvika. Återigen in och frågade vart jag skulle. Ja, jag kunde åka med 3 vändor till Grängesberg. Men nu vart det bara 2 så jag inte fick för mycket arbetstid.


Nu på kvällen har vi suttit och tittat på bilder på internet på hur man gör en slipsknut. Det var ju alltid pappa som gjorde knuten till mig förut. Visserligen hade jag kunnat ta en scarf, men jag har alltid haft slips på vintern. Skyddar lite för halsen.


Hade en massa mail som väntade också när jag kom hem, återigen. En del var av mindre trevlig sort. Om du läser det här min vän, du vet säkert vem jag menar. Tänker på dig, när du än behöver prata ut så behöver du höra av dig. Kramizzar i massor.Av Marru - 1 februari 2009 20:11

Nu har jag fått en utmaning som ställde till med lite problem. Men jag fixar det på nåt sätt. Utmaningen kom från Jill. Jag skulle ju för det första leta reda på sjätte mappen i Mina bilder, har ju inte så många där eftersom jag sparar allt på min externa hårddisk. Så då gick jag och tittade på den sjätte mappen i min externa, men då kom jag till mappen med bilderna som jag använder ibland till grafiken. Så tyvärr så blev bilden ganska tråkig.


Här är reglerna:


- Gå in i mappen mina bilder.

- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.

- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.

- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.

- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.

Nu är det bara och tänka ut vilka jag skall utmana.


Mailis

Missy

Anki

Kerstin

Astrid

Susanne


Bilden är här nere, ingen aning vem som gjort den.

Av Marru - 1 februari 2009 19:27

Nu är jag lite nyfiken på vad för sort mat era hundar äter. Så därför tänkte jag göra en omröstning om det.


Våra äter färskfoder. Vi hade ett tillfälle då det åt torrfoder, men det var ingen favorit här hos oss. Vi började med Klass redan när Micki var valp. Men sen för ett par år sedan så vägde Micki så mycket att vi blev tvungna att börja fundera på vad vi skall hitta på. Så då började vi med Mera Dog light, och det fungerade bra. Men när vi fick hit Clara, hon var ju van vid färskfoder, och det var alltid problem med att få henne och äta. Farina tyckte inte heller att det här torrfodret  var mycket att ha. Sen såg jag att dom börjat sälja färskfoder i en hundvårdsbutik i Smedjebacken, så vi var ner och pratade med dom. Det verkade ju bra, så vi köpte hem en låda. Efter det är det ingen som har vägrat och äta. Maten försvinner i ett huj. Så numera äter våra hundar Bravo.


Hur gick det med den förra omröstningen då? Frågan var ju till dom som har flera hundar om de har alla i samma ras, eller om de har olika raser. Det var 32 som röstade. Av dom var det 43,8 som hade alla av samma ras, och 56,3 som hade olika raser på sina.

Av Marru - 1 februari 2009 15:47

Börjar känna mig lite stressad, har mycket att göra och lite tid. Eftersom jag måste lägga mig så tidigt ikväll pga morgondagen. Börjar få lite panik när jag tänker över busschaufförernas arbetstider. Hur skall jag hinna göra nånting hemma överhuvudtaget. Imorgon tex, skall jag sluta strax före 17, är inte hemma förräns en halvtimme efter det. Om jag skall börja lika tidigt på tisdag som imorgon, måste jag ju lägga mig senast kl 21. Under dom 3 timmarna på kvällen skall jag hinna med hundar, mat, disk och även kolla alla 200-300 mail som kommit under dagen. Det blir nog att hoppa av tubgrupperna, tyvärr. Men jag har ju tuber så det räcker och blir över. Till er som inte vet vad tuber är för nåt, så kan jag försöka förklara lite lätt. Det är motiv som man har tagit ut från nån bild, tex en hund som man har tagit bort bakgrunden på. Då blir det bara hunden kvar som man kan sätta in på en annan bild.


Men igår kväll så hann jag göra nånting alla fall. Få se vad jag hinner göra under kommande vecka. Men skall nog försöka få en dag ledig mitt i veckan

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se