Colliekompisarna

Alla inlägg under februari 2009

Av Marru - 10 februari 2009 19:25

Nu börjar det närma sig, dagen jag får ge mig ut ensam. Har riktigt längtat efter det. Imorgon skall jag på linjekännedom till Borlänge, och sen under dagen kör vi turer där, och sen tillbaka hem på eftermiddagen. Idag har jag retats med chauffören jag skall åka med imorgon och frågat vem av oss är det som skall på linjekännedom, han eller jag. Dom där körningarna som vi kör i Borlänge har jag kört i 13 år, och han bara i 2-3 år. Sen blir det dags för mig att börja åka ensam, jag skall köra det passet torsdag-fredag. Blev lite akut på, för det var meningen att jag skulle vara på linjekännedom hela veckan utom på fredag då jag skulle till Virsbo på seminarium.


Så nu har en massa turer till Spraxkya framför mig, ve och fasa. Den är nog inte nå roligare nu än vad den var för 10 år sen. Om ni funderar över namnet Spraxkya, så kommer jag inte ihåg varför det heter så. Men jag vet att det uttalas spracha, eller nåt åt det hållet *S*.


Så nu är återfallsförbrytaren på gång riktigt. Det var det en chaufför i Borlänge kallade mig, återfallsförbrytare *S*. Nu skall jag försöka få tid till lite psp, eller helst mycket. Har 2 lektioner, sen har jag teman i Målarboden, och en i Winnis. Sen har jag fått några länkar från animeringsgruppen. Så nog har jag och göra den här veckan. Om nåt blir riktigt bra så visar jag kanske dom här.


Vill ni förresten ha fler besökare till er blogg så gå med i Bloggsurfa. Ni kommer även via dom hitta en massa trevliga sidor som ni inte hade hittat annars.
ANNONS
Av Marru - 9 februari 2009 19:44

Har blivit utmanad igen, men det är inga problem jag tycker det är kul. Den här gången är det Anki som är i farten. Och vad kan hon vilja veta då? Jo, en hel del skall jag tala om. Så här kommer det.


Vilken mat äter du ofta?

Korvstroganoff med ris


När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper du till och duka av?
Jag försöker hjälpa till så gott jag kan


Var sitter du helst när du bloggar?

På soffan i vardagsrummet, eller så halvligger jag med datorn i knät.


Köper du ofta Triss?

Händer ibland, när jag jobbade på stålrör så köpte en jobbarkompis och jag varje vecka.

  

Vilken stad eller land har varit din bästa semester?
Måste bli Öland, där skulle jag kunna tänka mig att bo.


Vilken TV-kanal tittar du mest på?

TV 4+


När började du blogga?

På juldagen 2007


Varför började du blogga?

Ville ha nåt som var lätt och uppdatera vid sidan om hemsidan, plus att det verkade kul.


Vilken blogg läser du dagligen?

Pernillas blogg.Vad är det bästa och sämsta med att blogga?

Har fått kontakt med en hel del nya människor, det är ett plus. Mindre bra är väl att ibland så är det tomt i hjärnan, tyvärr så måste väl det erkännas *S*.


Vad får dej att blogga?

När det hänt nåt kul eller annat jag vill dela med mig, ja sen är det ju kul att läsa kommentarerna, skall väl erkänna det också nu när jag ändå håller på.


Vilka bloggar läser du?

Mina vänners, sen kan de bli nån annan också när jag har tid, är ju med i Bloggsurfa. Om ni är nyfikna på det så finns det en knapp bland mina länkar. Gå med ni andra också, förutom att ni får en massa besökare, men ni hittar bloggar som ni inte trodde fanns.


Hur gammal är du?

Hmmmmm.....45 år.


Hur lång är du?

168 cm över havet.


Vad jobbar du med ?

För tillfället är jag timanställd busschaufför, fast jag har en liten dröm om annat. Vi får väl se hur det blir med den drömmen.


Vad gör du på fritiden?

Tränar hund, psp, läser, handarbetar, spelar dragspel ibland.


Beskriv dig själv med 3 ord :)

Tankspridd, godtrogen, hjälpsam.


Vilka består din familj av.

Man och 4 collie.


Hur bor du?

I en radhuslägenhet.


Vad önskar du dej?

Sommar och sol.

Om du fick resa vart du ville vart skulle du resa då?

Eriksöre camping Öland.


Regler för utmaningen:Välj ut de du vill ska svara och utmana dom på deras bloggar. Be dom kolla in din och låt sedan personen som utmanade dig få veta när du svarat på frågorna/utmaningen.


Vilka skall jag utmana då? Ni får göra hur ni vill om ni skickar vidare, men skulle alla fall vara roligt och läsa era svar.


Det får bli


Missy

Jill

Sarah

Viktoria

Reneth

ANNONS
Av Marru - 9 februari 2009 19:23

Nu fick jag lite bilder från min nätkompis Malle som var med oss på utställningen igår. Jättetack för bilderna. Här har vi en bild på Lizzie när hon ligger och har det så trååååååkigt så.

 


Sen har vi ett rallylydnadsmoment. Vi fick ju den stora glädjen att prova deras rallylydnadsbana, vilket vi tackar för. I det här momentet skall man gå runt konerna, först 3, sen 2, till sist en. När man har gjort det så är man yr i huvudet och har ingen susning vart man skall sen *S*.Här är ett till rallylydnadsmoment som heter 360 º vänster runt, vilket är precis som det låter. Man går ett vänstervarv runt med hunden i mitten. Är det högervarv så går man själv i mitten och hunden går runt.


Av Marru - 8 februari 2009 20:37

Idag skulle vi åka på utställning i Örebro Lizzie och jag, men det var nära jag backade när jag öppnade dörren. Det hade kommit minst 20 cm snö under natten. Vägen i byn var inte plogad, stora vägen till Fagersta hade blivit plogad nån gång under natten. Samma gällde vägen till Lindesberg, fast under den sista biten så var det plogat, hamnade tom bakom plogbilen.


I Örebro skulle jag träffa Malle, en grafikkompis från Målarboden. Vi hade en lång dag idag, och ingen av oss hade papper med sig. Det är så att Malle är döv, och jag kan inte teckenspråket :-o. Jag får nog börja försöka lära mig nåt, så att vi kan prata lite med varandra alla fall, och inte bara skriva.


På utställningen så upptäckte jag att den domare vi hade var lika långsam som den på utställningen i Lindesberg i höstas. De dömer ju normalt mellan 20-25 hundar i timmen. För henne tog det 5 timmar att döma 76 hundar. Nu tror jag inte det var några 76 i våran ring. Brukar aldrig vara så att alla anmälda kommer. De hade också uppvisningar där med bla ledarhundar, lydnadshundar, agility och rallylydnad. När jag såg rallylydnadskyltarna och de höll på och tränade innan uppvisningen skulle börja så var jag och frågade om Lizzie och jag fick träna också. Det var väl ett perfekt tillfälle och träna på med all den störning. Det gick kanonbra, måste bero på att jag hade Frolic näven. Hon följde mig precis hela tiden. Det var kul.


Sen efter många om och men så blev det våran tur att gå in i ringen. Kritiken som Lizzie fick var följande, och HP:


19 månader gammal tik, välformad huvud, för dagen osymmetriska öron. Bra hals, något mjuk rygglinje. Välburen svans, normala vinklar runtom. Något utomvridna baktassar, rör sig lätt från sidan, men trångt bak. Vacker päls och färg. Trevlig temperament. Välvisad.


OBS! Lägg märke till det sista, välvisad *S*.


Köpte hem tuggben med nån fyllning i. Tom Micki tuggade i sig en, han som inte brukar tugga på ben. Efter utställningen åkte vi hem till Malle, jag skulle hjälpa henne med pluginfilter till paintshop.


För några dagar sen så pratade jag med nån om dom här renklämmorna från Polarbröd som fanns förut. Trodde att de inte fanns mer. Men på hemvägen så gick jag in på Oti krog, och vad ser jag där. Polarbröds renklämmor. Så nu väntar jag på att maken kommer hem, sen skall vi frossa i renklämmor.


Nu är min högsta önskan att det skall bli slut på snön, en gång för alla.

Av Marru - 7 februari 2009 23:21

Har fått en lemonadeaward från Anki. Jättekul tycker jag. Säger tack så mycket.Här är reglerna:


The Lemonade Award is given by a previos winner to 5 bloggers who have shown great attitudes and/or gratitude this week. It's a great way to show these people that you appriciate them. All you have to do is:
1. Put the logo on your blog or post.
2. Nominate at least 5 blogs and be sure to link your nominees within your post.
3. Let them know that they have received this award by commenting on their blog.
4. Share the Love and link to this post and the person from whom you received your award.


Dom 5 som jag skickar den vidare till är:


Missy

Mailis

Renathe

Viktoria

Gunilla


Ni andra får också ta denna award, men dom här 5 har fått den av en speciell anledning. Missy för att hon har så roliga idéer ibland. Mailis som har tagit mod i sig och startat en blogg. Renathe som visar så söta valpbilder åt oss varje dag. Viktoria för mera söta valpbilder. Gunilla för att hon inte har fått nån av mig förut.

Av Marru - 7 februari 2009 18:27

Har blivit utmanad av Missy den här gången. Hon är verkligen nyfiken för hon vill vara och rota i min handväska *S*. Jag hade ju visserligen kunnat fuska och säga att jag inte äger nån handsväska, fast det skulle hon kanske inte gå på. Tyvärr så har jag bara en väska, så jag kunde inte heller välja den som det var minst i. Så är kommer den bittra sanningen om vad jag släpar i min handväska *S*.Väskan ser ni överst, den kommer från Oriflame (reklam ;-) ). Så börjar vi från vänster till höger. Ett litet block där jag skriver upp tiderna för passen på Swebus, så jag vet när jag börjar och slutar. Sen en tidtabell, förarhandboken, den röda som ligger under rundstickorna :-o. Sen har vi en packe med näsdukar, och en liten fickalmanacka. Ovanför dom så ligger det bajspåsar, läppcerat och ett kort så jag kommer in genom porten på stålrör. Kanske skulle lämna in den nästa gång jag åker till Virsbo. Bredvid dom så ligger det en Libresse, synålar och sytråd. En tub handkräm från Oriflame (mera reklarm :-) ). Under dom har vi bla min plånbok som har blivit vattenskadat, vet inte varför jag fick den sidan överst för. Till vänster om den mitt vv-kort, minneslapp med startnummer på förra agilitytävlingen och ett par påsar tuggummi. Under dessa ligger en trave med pennor, bla en från WDS, och en hoppfällbar hårborste med spegel från Oriflame (REKLAM :-) ).


Fast nu nästa vecka kommer en del av sakerna försvinna från min väska för jag fick ju en svart fin väska från Swebus, så tidtabellen, blocket och förarhandboken får flytta över till den.


Här är reglerna för utmaningen:

-ta fram din handväska och töm innehållet på borden

-ta en bild på innehållet tillsammans med väskan ( ej hela väskan behöver synas )

-lägg upp den på bloggen skriv gärna en lite om innehållet

-länka vidare till minst 4 personer och till personen du fick utmaningen av


Jaha, vilka skall jag utmana då ?????? Det får nog bli


Anki

Helén

Eva

Cina


Jag skulle nog tro att dessa personer har en handväska med massor av prylar i *S*.Av Marru - 7 februari 2009 14:55

Igår kväll blev jag så sugen på att pixla när jag såg ett tema från Målarboden. Tycker det är jättekul att pixla, men det är sällan man tar sig tid för det, men det gjorde jag igår. För er som inte vet vad pixla är. En bild består ju av ett visst antal pixlar, eller punkter. Ju mindre pixlarna är desto bättre blir bilden. När jag man pixlar i paintshop, så väljer man ett verktyg som heter paint brush. Sätter den på storlek 1, och sen väljer man färg. Jag gjorde ett barn som kramar om en kanin. På den här bilden har jag pixlat konturerna, sen har jag fyllt i med färg efteråt.Det är ganska jobbigt för ögonen ibland när man skall räkna ut hur många pixlar det är hela tiden. Jag brukar förstora min bild jag pixlar på i paintshop med 800 %, då är det lätt och hålla räkningen på den alla fall.


Nu skall jag ta mig an utmaningen jag fick av Missy. Ojojojoj, säger jag bara. Få se nu vilka jag skall utsätta för den utmaningen *S*.

Av Marru - 6 februari 2009 17:06

Ja, äntligen är det fredag och man har en ledig helg framför sig. Idag så kom ju snön, men det blev ju inte mycket till oväder. Men störde lite alla fall. Imorse blev det 3 turer till Smedjebacken för mig, sen blev det en liten rast för jag skulle följa med till Fredriksberg en vända. Det var en ganska behaglig tur. Man kunde lulla fram på vägen i sakta mak. Man hann fram i tid fast man bara åkte 60-70 hela vägen. Nånting som var lite jobbigt var att den turen på dan kör ut mjölken till Fredriksberg. Det är tack och lov den enda turen som gör det, och den turen körs för det mesta av chaufförer som bor i Fredriksberg, de har bussen där och startar därifrån på morgonen och de kör 2 turer till Fredriksberg, och nåt annat i Ludvika under dagen. Nånting som verkligen kan bli spännande på vintern är att åka till Säfsens fritidsanläggning. Där fanns det en kiosk som skulle ha mjölk, nere i Fredriksberg fanns det en kiosk till som skulle ha mjölk, och resten skulle till Konsum. Ja, har då aldrig hört att man kör mjölk med buss till affärerna *S*. Men nån gång skall ju vara det första.


Vi hade en liten paus i Fredriksberg så då var vi in till ett cafe och fikade. Tror det hette Vildmarkscafet eller nåt. De hade den fluffigaste semla jag nånsin ätit :-o. Själva bullen var fluffig och stor. Grädden kändes också väldigt lätt. Fast jag tyckte kanske att det var lite lätt smak av smördet om bullen. Det är tydligen en holländare som äger cafet, och de har visst haft problem med att få till semlorna. De gör dom själva. Kanelbullarna var bautastora, skulle tagit en sån istället för semlan. Om jag får tillfälle och åka dit igen nångång skall jag absolut smaka en av deras kanelbullar.


Nästa vecka skall jag alla fall starta från hemmaplan hela veckan. Skall bli skönt. Tre pass som är delade, men jag får ju vara hemma under pausen så det är inte helt fel.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se