Colliekompisarna

Senaste inläggen

Av Marru - Onsdag 11 sept 00:26

Då har man varit i Dala-Floda och tävlat agility, igen. Det var agilityklasser och det var Viirus dag idag. Målet var att han skulle hålla sig på banan. Vi höll på och tränade lite rallymoment före första starten, och det kändes som om han var med mig mycket bättre än på förra veckas rallylydnadstävling. Han var sugen på ett A-hinder som stod utanför banan redan innan start. Han hade bra fart redan för början. Han hade väldigt bra fart ibland av och till. Balansen var den första av balanshindrena. Den tyckte han var så rolig att han ville upp på den en gång till. Disk, men spelar ingen roll. Han gick kanonfint på gungan och balanserade ner den så snyggt. Slalom tog han också kanonfint. 

 

Andra loppet kändes lite oroande före start. Precis innan vi gick in så kom nån bakom oss med en bc som han av nån anledning började spana på och inte kunde släppa. Tänkte för mig själv att nu kommer han dra så fort jag får av han halsbandet. Men han höll sig kvar. Men det var lite struligt i början, och han fick 3 vägran. Men för övrigt så tror jag han gick ganska bra. Lika snyggt slalom som förra loppet, och gungan blev lika snygg. 

 

Imorgon är det dags för 2 hopplopp. Jag tror att han kommer nog bli riktigt bra, bara jag kommer så långt att jag kan/vågar springa. Fast nu börjar jag känna mig riktigt stressad. Jag måste få klart med 2 fortsättningsklass banor till på fredag. Har börjat lite på en, och har noll fantasi. Ja, det kanske blir bättre med lite press   

ANNONS
Av Marru - Måndag 9 sept 23:38

 Det har varit och är ganska stressiga veckor nu. Idag har jag skjutsat grannen till Falun för hon skulle in och svälja lite slang. Alltså göra en gastroskopi. Hon har gjort det en gång förut, och då visade det sig att hon hade velat ha nåt lugnande. Men det gick ju inte för hon var med bil. Så därför frågade hon mig som chaufför att hon skulle ta det den här gången ifall det behövdes. Det hade tydligen gått bra. Under tiden hon var in, så var jag in till centrum och gick lite där. Var in på Stadium och kollade om de hade nåt intressant där. Jag hade ju kvar pengar på presentkortet som Jeri vann på Vintercupen för ett par år sen. Hittade ett par skor jag kan ha på gymmet, och en träningstop.

 

Sen var vi till Borlänge, en sväng på Ica Maxi. Efter det så åkte vi till Kupolen. Vi brukar ganska ofta åka dit och äta på Tacobar. Sen var det bara hem, gå en vända med hundarna och sen åka på hundträning. De har ju valpagilitykurs på måndagar, så då passar jag på att träna lite rallylydnad med störning. Det är ju lite mer störning då, för dom hundarna som går kursen är inga som dom träffat förut. Dom som är på träningarna normalt bryr dom sig inte speciellt mycket om. Viiru gjorde ganska bra ifrån sig. Men till slut så blev det för mycket för han och han drog. Så jag tog han till bilen, och tog ut Jeri istället. Vi försökte harva på sidostegen. Sen tränade vi lite backa på båda sidor. Till slut så gick det bra att han när vi började gå bakåt så fick han lite tempo på det. Det var roligt. Får fortsätta och träna på det hemma varje dag. Så då kanske han får in det ordentligt. 

 

Imorgon är det minst lika stressigt som idag. Förmiddagen skall jag vara i Ludvika. Sen promenad med hundarna och efter det är det dags och åka till Dala-Floda. 

ANNONS
Av Marru - Måndag 9 sept 00:04

Igår så var jag till Västerås och dömde rallylydnad, en nybörjare och en mästare. Var lite orolig inför dagen för det hade ju lovats regn hela dagen. Men dagen blev bra. Lite lätt dugg var det, men för det mesta var det uppehåll. Nu är det dags och börja rita på banor till nästa helg. Då blir det 2 fortsättningsklasser i Södertälje. 

 

              

 

Idag så har Jeri och jag varit och tävlat agility. Det var inte riktigt våran dag, eller Jeris dag idag. Men trots det så placerade han sig. Han sprang knappt, och hade nosen i vädret efter några dofter. Men en tredje plats blev det. Vi fick en liten påse med godsaker, och en rosett. I andra klassen blev han ännu segare. Men en andra placering blev det där, och ytterligare en påse och rosett. Det var agilityklassen. Sen blev det hoppklass. Då var han så extremt seg att jag tog av han och vi åkte hem. 

 

När vi kom hem, så bytte jag om och åkte till gymmet. Tänkte att jag kanske inte hinner imorgon. Tänkte åka och träna agility på kvällen för att se om Jeri var lika seg imorgon. Skall ju till Västerås och tävla med han i helgen. Men före det skall jag fixa ett par kvällstävlingar i Dala-Floda med Viiru. 

 

Vad jag längtar till att kunna springa. 

 

Undrar vilken tid man skall åka till gymmet så att det inte är så mycket folk där. Hade tänkte prova crosstrainern idag, men jag fick inte panelen och fungera på den. Såg att det hade kommit ett nytt löpband och en ny cykel. De hade en skärm som såg annorlunda ut än på dom gamla. Vet inte hur det är med cykeln, men såg när dom gick på löpbandet att det var en väg på skärmen. Att man skulle tro att man var ute på en grusväg och sprang   . Mig spelar det ingen roll om den finns eller inte. De har ju tv där som man kan titta på samtidigt. Eller så kan man titta på trafiken på gatan framför. 

 

 

Av Marru - Onsdag 4 sept 23:26

Idag var det äntligen dags och träffa sjukgymnasten i Falun igen. Han ville veta vad jag gjort, och hur det har gått. Om jag tycker att det gått framåt eller inte. Det har ju gått framåt, med myrsteg. Vi kollade lite på knät. Jag kan ju fortfarande inte lyfta benet rakt upp lika rakt som det andra benet. Men det är alla fall inte likadant som före operation. Sen syns det en liten grop ovanför knäskålen vid belastning. Men det kan lika gärna bero på att det inte finns nån riktig muskel där. Har för mig att ortopeden sa efter operationen att han var tvungen och rensa ganska mycket på muskeln, och att han fick förlänga den med plastik. Sen var vi till trappan och kolla på den biten. Jag skall ju träna på trappan med målet att gå i trapporna normalt. Känns ganska avlägset. Efter det så gick vi till gymmet. Jag hade ju berättat att jag har börjat på gym, och vad jag gör där. Berättade om crosstrainern, som jag ännu inte vågat testa på. Så vi gick in till deras uppvärmingsrum och provade en. Det var väldigt jobbigt. Det var nätt och jämt jag orkade trampa ner med vänster ben. Om ett par veckor skall jag träffa ortopeden. Då skulle sjukgymnasten följa med. Vi vill att dom skall göra antingen magnetröntgen, eller ultraljud på knät. Bara för att vi skall veta att allt är ok, och att muskeln är träningsbar. Sjukgymnasten frågade mig vad jag hade som mål med benet, vad jag ville göra. Då tänkte jag för mig själv "är du dum eller" . Vad är det jag har tjatat om i ett och halvt år. Att jag vill springa.

 

Idag så hoppade jag över gymmet, kände att det blir för stressigt och försöka klämma in det också idag. Det blir inte bra om man skall stressa sig genom allt. Det märkte jag i måndags. Skulle ju till Dala-Floda och tävla agility med Jeri. Tycker om dom där kvällstävlingarna. Dom är lagomt stora för oss. Jeri tog sig runt i båda loppen. Han är duktig, trots att det inte går fort. Men för det mesta så gör han ju som han blir tillsagd. Av totalt 177 starter så har han tagit sig i mål 60 % av starterna. Närmare bestämt 107 gånger enligt AGIDA.

Av Marru - Tisdag 3 sept 23:15

Denna vecka är verkligen stressig. Varit till Ludvika på förmiddagen. Sen var jag till Volvo och bokade tid för service. Pengarna är gjorda för att rulla   . Var ju lite osäker på ifall kamrem var bytt. För i så fall skulle det bytas, och vattenpump. Sen har jag haft lite problem med att bromsen fastnar. Ibland så skakar hela bilen när man kör. Maken har försökt fixa det, bytt bromsbelägg mm. Men det är troligen bromsok. Hela det kalaset skulle gå på 23 000 kr   . Det var ju som hittat. Men så råkade jag hitta ett kvitto på att kamrem och vattenpump var bytt. Så genast så blev det 13 000 kr billigare. Men fick inte nån tid förrän i slutet av månaden. 

 

På kvällen skulle vi till Falun och tävla rallylydnad Viiru och jag. Hmmm....det gick ju så där lagomt bra igen. Förstår inte varför det skall vara så svårt. I måndags var vi till klubben och tränade. Det var valpagility där samtidigt, och en av dom hundarna löpte till och med. Viiru gick så fint, trots att vi ibland hamnade ganska nära kursarna. 

 

Men så igår så ville det sig inte. Banorna var inte speciellt svåra. Inte var det nåt spring heller på nån av dom. Första banan så sprang han direkt och nosade på frestelsen. Men han kom tillbaka till mig. Sen i frestelsen så var han tvungen och kolla den andra frestelsen. När vi kom till frestelsen andra gången, då var han inte längre intresserad av dom. När vi kom till moment åtta som var ett svängmoment. Då vände han sig om och tittade bakåt. Sen drog han mot domaren. Trodde att han som vanligt skulle fram och hälsa. Men nädå, han lyfte på benet, mot domaren   . Sen drog han iväg från banan. 

 

Andra banan låg lite bättre till ur uppvärmningssynpunkt än den första. Så jag höll på och värmde upp han, jobbade på våran bubbla. Jag tyckte jag fick till det ganska bra. Sen blev det vår tur att starta. Tog av han kopplet. Sen skulle vi in på banan. Hinner inte ens fram till startskylten förrän han drar, igen   . Det blev vår sjunde disk av åtta. 

Av Marru - Tisdag 3 sept 00:01

Idag har det verkligen varit stressigt. Vaknade på morgonen och fick nästan lite panik när jag såg Viiru. Han hade fullt med gult klet i ögonvrårna. Försökte torka bort det, men fick inte riktigt bort från ena ögat. Sen tycker jag det såg ut som om det kom mera nästan direkt när jag fått bort på det andra. Så jag ringde till Anicura, och hade en liten diskussion med dom. Fick en akuttid. Eftersom jag sett att han hade lite röda prickar under magen också, så fick dom titta på dom med. Han har ju hållt på och slicka sig ganska frenetiskt av och till. Vi fick en akuttid. Veterinären kollade på ögonen och hon tyckte det inte var nåt större problem där. Men att jag skulle hålla koll på läget.

 

När jag kom hem därifrån så var det bara och byta om och åka till gymmet. Det stod ingen vid löpbanden. Så jag tänkte att jag går i 10 minuter. Sen ökar jag tempot och springer en liten stund. Sagt och gjort, tröck på knappen för att öka farten. Oj, vad fort det gick helt plötsligt   . 6.4 var kanske lite för snabbt för mig. Fick lite panik där, och höll hårdare i handtagen. Innan jag slutade på bandet, så kom det en på bandet bredvid. Hon började gå i en ganska rask takt. Så jag sneglade lite på vilken hastighet hon hade den på. 6.4   , hon hade ju samma hastighet som jag knappt klarade av och springa på och där gick hon på i lugnt tempo. Efter löpbandet så blev det ett par vändor i maskinerna. 

 

När jag kom hem, så var det dusch och mat. Fast innan jag kom hem så kom jag på att jag glömt ortosen på gymmet, och var tvungen och vända för att hämta den. Sen åkte jag till klubben för att träna lite med Viiru och Jeri. De har en valpagilitykurs där, och en löptik. Så det tyckte blev bra träning. När kursen var slut så hämtade jag delarna till långhoppet. Upptäckte när vi var och tävlade i Ludvika, att han kan nog inte långhoppet. Samma sak i Dala-Floda. Där gick han bara förbi långhoppet.

Av Marru - Söndag 1 sept 23:44

Idag har jag varit till Eskilstuna och dömt. Dvärgsnauzerklubben hade lite aktiviteter där idag. Det var bla utställning. Sen tävlade dom lydnad, rallylydnad och agility. Jag hade domarrollen i rallylydnad, så klart. Men så skulle jag också vara domare i agility   . HJÄLP!!!! Men jag tror att det gick bra. Men inget jag tänker fortsätta med. Tävlar mycket hellre. När jag kom till Vilsta i Eskilstuna så sken solen från klarblå himmel. Under tiden vi väntade på prisutdelning för lydnaden så gick vi och åt först. Kanongod mat! Fiskgratäng med potatis. Jag gillar ju det mesta med fisk. Så länge det inte är räkor inblandat i det   . Sen var dags för banbygge. Blev lite problem, för det skulle vara en lätt fortsättningsklass utan hopp. Men tydligen så var dom många som bara var i nybörjare, och dom protesterade. Men det var lätt fixat. Bara byta ut fortsättningsskyltarna till nybörjare, och vi var på banan igen. Visserligen så stämde inte banskissen längre. Men verkar som alla var nöjda med bara nybörjarmoment. När vi kommit halvvägs i klassen så började det blåsa upp rejält. Funktionärstältet låg ganska platt mot marken flera gånger. Det hördes lite muller en bit bort, och strax efter det kom regnet. 

 

Men lagom till agilityn börja så lugna det ner sig lite. Så vi fick byggt en agilitybana, bara hoppklass. Ja, det var en annorlunda upplevelse och stå där och vifta med armarna istället   . Men jag tror det blev bra det med. Men sen kom regnet, när vi skulle börja plocka ihop allt. När jag kom till bilen så kändes hela jag lite fuktskadad. Fast regnet hade lugnat ner sig lite igen. 

 

Men vilken tur jag hade att Bamses bollar var där och sålde. Beställde ju ett par örhängen som jag fick i veckan. Ett par guldörhängen med collie på. Hade ju ett par tidigare, men på den ena ramlade collien av. Jag kunde inte hitta den. Då för tillfället så gick det inte att få tag på nya heller. Så jag har mer eller mindre varit utan örhängen hela tiden efter det. Kan inte ha annat än hängande. Men så en dag upptäckte jag att hon fått in dom finska smyckena igen. Så jag skickade iväg ett mail ifall man kunde få tag på örhängen igen. Ja, det gick bra. Blev så glad när jag fick dom. Men det är ett litet problem med dom. Tydligen så har guldsmeden som gjorde dom föru sålt sitt företag. Den här nya som tagit över hade satt på hundarna fel. Förut så hängde dom så att huvudet var mot halsen. Men på dom här nya är det rumpan mot halsen. Jag skrev ett mail om det, och hon Jenny på Bamses ville att jag skulle skicka en bild så hon ser hur det ser ut. Men nu såg jag att hon var i Eskilstuna, så jag gick fram till henne och visade hur det såg ut. Hon skulle ta kontakt med guldsmeden i Finland. Jag åker och fixar dom jag har vid tillfälle nån gång. Men det var ju alla fall trevligt att träffa på Jenny i verkligheten.

Av Marru - Lördag 31 aug 22:26

Förra veckan så var jag till ett av gymmen här i byn. Det finns ju alla fall minst 3 st här i byn. Men denna ligger där sparbanken låg förut. Fast tidigare hette det Må bättre, men numera är det Gymmet. Jag fick en genomgång på maskinerna då. Gick en stund på löpbandet, och kände att jag ville nog prova och springa. Men jag vågade inte göra det då när det var så mycket folk där. Hade egentligen tänkt träna igår, men hann inte dit igår. Så jag åkte idag på eftermiddagen istället. Det var bara en person där, och så klart så var hon på ett löpband. Men jag började gå på ett alla fall. Tänkte att hon kanske har gått en längre stund och säkert är klar snart. Men när jag hade gått en halvtimme så visade hon inga tecken på att sluta. Så då gick jag över till maskinerna istället. Jag hann göra en vända på alla maskinerna, och hon var på löpbandet fortfarande. Men så kom nog hennes kille med hennes son. Så då slutade hon. Men sonen sprang runt omkring. Så jag tog en vända till på maskinerna. Till slut så var det lugnt i den änden där löpbanden står. Så jag satt på mig ortosen igen, och gick till bandet. Ökade tempot till 3.6 km/h. Sen till 5.0 km/h. Det kändes lite konstigt i början, men sen började det gå bättre. Men jag känner att jag lite annorlunda med vänster ben. Men det skall väl ge med sig med tiden. Sen ökade jag tempot till 5.9 km/h en stund. Efter det fick det räcka. 

 

Fast fortfarande är det långt kvar till att jag skall kunna springa på agilityplan med hund. Men till nästa sommar så skall det nog gå. Då skall det tävlas. 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019
>>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se