Colliekompisarna

Alla inlägg under januari 2009

Av Marru - 1 januari 2009 17:21

Så kommer årets första utmaning, eller det skulle ha varit förra årets sista men jag hann inte med den tidigare. Den kommer från Cina, Heavenladyn. Skall bli spännande och se vad det kommer för svar hos er andra.


Mina 6 favoritprogram:

Let`s dance

Körslaget

Mannen som talar med hundar

Kotikatu (FTV)

Dobidoo

Medium


6 saker jag gjorde igår:

Gick lång morgonpromenad med hundarna

Försökte göra en stek med lampvärmen från ugnen *S*

Var till kyrkogården

Tittade på tv

Bloggade

Åkte bil runt Smedjebacken - Ludvika


6 favoritrestauranger

Oj, enda gånger vi äter utemat blir det från Sibylla i Smedjebacken.

Pizza från Söderbärke pizzeria.

Eller Max i Borlänge


6 saker på min önskelista:

Få ett nytt spännande jobb.

Lära mig att fotografera med min nya kamera.

Vi skall starta våran första agilitytävling i år, Lizzie och jag.

Att vi skall klara 3 x 70 poäng på rallylydnad så vi kommer upp till nästa klass.

Att jag skall gå ner i vikt tillbaka till det jag vägde sommaren då pappa dog.

Att vi skall hitta vårat drömhus.


Jag utmanar dessa 8 personer:


Missy

Reneth

Eva

Helén

Sarah

Jill

Sussie

Anna



Av Marru - 1 januari 2009 14:02

Verkar som om 2009 är året då det är 10, 20, 30, 40 eller 70 år till mycket.


Vi börjar med pappa, hade han levt så hade han fyllt 70 år i sommar. Men nu blev det tyvärr inte så, utan sommaren 2005 gick han bort. Han hade så många planer inför sommaren 2005. De fick vänta extra länge för att få tillbaka husbilen som var inne på underhåll, det dröjde ända till juni innan de fick tillbaka den. De skulle åka till Finland för pappa skulle på 50-års jubileum med sina konfirmationsvänner. Efter det hade de tänkt åka till Bergen, Norge. Men inget av det blev av. De hann med en liten vända till Norge veckan innan han dog, pappa hade velat åka till Bergen redan då, men tack och lov sa mamma att de skulle åka hem. Annars hade det kanske hänt i Norge. 2 dagar efter att han dog skulle vi varit till Finland på min gudsons konfirmation. Allt hände på min sista arbetsdag före semestern, så den semestern vart ju inte som man tänkt sig.


1969 var året då pappa fick för sig att kolla om gräset var grönare på andra sidan. Han hade ju jobb i Finland så det var inte därför, utan han var väl mer ute efter äventyret. Han hade ju varit på den här sidan några gånger när han körde lastbil. Han och en kompis kom hit under hösten, de sökte jobb på olika ställen men hamnade på en verkstad i Grängesberg. Efter nån månad sökte pappa till valsverket i Smedjebacken, och där vart han kvar tills han blev sjukpensionär. Kompisen blev kvar i Grängesberg.


1979 var vi till Finland, den enda julen vi var över efter att vi flyttat hit. Glömmer aldrig nyårsaftonen, det var -40, och farfar och farmor hade utedass fortfarande.


1979 var också året jag gick ut grundskolan. Började på den hemska gymnasieskolan i Ludvika. Vad det såg otäckt ut, en massa korridorer och trappor. Man hade ett skåp i en stor hall med alla sina grejer i.


1989, var året jag blev uppsagd från GDG. GDG förlorade all trafik i Dalarna efter ett litet bråk mellan Dalatrafiks och GDG:s vd:n. Provade på 2 olika jobb under 4 månader för att hamna bakom bussratten igen. 


1999, var året då maken och jag gifte oss. Den 4/9 gick vi till Torsångs kyrka. Det var min konfirmationspräst, Kari Songer som vigde oss. Det var ett stort och mysigt bröllop, nästan hela släkten var samlat utom farmor som var för dålig, och 4 av mina 5 kusiner. Fotografen vi anlitade för bröllopsfoton hade velat att vi gift oss 9/9-99, men det var ju en torsdag, och man måste ju tänka på sina gäster.


1999, var det dags igen. Esse Trafik jag jobbade för då förlorade all trafik inom Borlänge. Men istället fick de trafiken i Falun, och vi fick välja mellan att följa med eller bli uppsagda. Så då valde jag det senare, kände att det fick räcka då. Och ville inte börja lära mig nya rutter. Företaget bytte namn då också från Esse Trafik till Dalabuss.


Så nu har vi 2009 framför oss. Skall bli spännande och se vad det har framför sig. Kanske hamnar jag bakom bussratten igen. Men är man busschaufför i tredje generation så sätter det ju sina spår. Farfar var busschaufför, pappa var busschaufför, en farbror var busschaufför. Har en farbror som kör buss fortfarande. Min faster var biljettflicka, och hennes man var busschaufför. Kan man bli nåt annat???? Eller förhoppningsvis får jag ett nytt spännande jobb. Nåt jag helst skulle vilja göra är och köra budbil.


Sen måste vi väl fira på nåt vis att vi varit gifta i 10 år. Vad fort tiden går. Det var en fin septemberdag. Fotografen var och tog bilderna utanför kyrkan innan vi gick in. Efteråt åkte med hyrd cab till Finska föreningen där vi skulle ha festen. Vi hade medlemar från föreningen som hjälpte oss med maten. Det var nåt med gravad lax till förrätt, karelsk stek till varmrätt. Ja, och efterrätten kan ni gissa er till. Bröllopstårtan såklart.


Vi hade beställt bröd och vetelängder från Eskilstunas Finska hembageri via en kompis. Är man finsk så måste man ju ha finsk rågbröd. När de hörde att vi skulle ha det till vårat bröllop så hade de bakat en vetekrans i form av ett hjärta som vi fick av dom. Det var jättesnällt av dom.


Våra vänner på föreningen hade hittat på diverse roliga lekar, och annat skoj. Efteråt hade vi livemusik, det var våran spelledare och hans orkester som spelade åt oss.



Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards