Colliekompisarna

Alla inlägg under januari 2009

Av Marru - 22 januari 2009 22:16

Nu har jag varit till ridhuset och sett hur ett riktigt proffs tränar. Det ser så vackert ut när ett ekipage är så samspelt. Önskar att jag kom dit nångång. Men jag fick lite tips på hur vi skall börja. Så nu skall det tränas fritt följ så att vi får en sån där riktig kontakt.


Tackar Jill för tipsen, och den fina uppvisningen. Det var riktigt kul och se. Ni får väl göra ett besök hos Jill och se vad hon tränar. Den här gången var det lite mer folk och träna än förra gången.


Ett av Jills tips var när jag hade problem med Lizzie för hon ville ju gå med nosen i backen och äta hästskit hela tiden. Jag kallade då på henne Lizzie för jag trodde att jag skulle locka till mig henne. Men tydligen så tar hon det som beröm istället.  Alltså, när hon åt hästskit och jag sa Lizzie, så hade jag lika gärna kunnat säga duktig kicka. Så det blev och jobba med kontakt istället. Det skall gå, började känna mig riktigt motiverad. Faan att det skall vara natt nu och man snart skall sova *S*.


Undrar om man kan göra likadant när man tränar med hundar som jag gjorde när jag gick på yrkesförarskolan och skulle lära mig och backa med lastbil och släp, eller om det var en trailer, kommer inte ihåg det. Höll på en hel dag och det gick bara åt h-e hela tiden. Efter en sån dag så drömde jag hur man skulle göra, det gick kanonbra i drömmen. Så då gick jag och gjorde likadant nästa dag på skolan som i drömmen *S*.


Men nu skall jag fortsätta och göra min nya avatar. Kan ju inte ha en med bara 3 hundar när vi har 4. Annars blir Clara sur på mig snart.

ANNONS
Av Marru - 21 januari 2009 22:20

Denna underbara bild fick jag och mina nätvänner i Målarboden från Mailis. Mailis är en dam från Köping som äntligen har bestämt sig för att komma ut ur garderoben. Hon har börjat blogga. Hon har pratat om hemsidor och sagt att det verkar så svårt, men jag har sagt åt henne att börja med en blogg. Det är mycket lättare än med en hemsida. Ibland kan det vara roligt och visa upp sina alster, och kan man inte med hemsidor så går det minst lika bra med bloggen. Dessutom tycker jag att den här bloggen är väldigt enkel när man väl kommer in i den. Lite begränsad på vissa punkter, men den fungerar. Det är faktiskt ganska många som lagt ner hemsidan och bara har bloggen kvar numera. Bloggen är ju ganska smidig och uppdatera.


Här hittar ni Mailis, gör ett besök hos henne så kommer hon att bli jätteglad. Ja, och här kommer då bilden till slut.

ANNONS
Av Marru - 21 januari 2009 11:47

Nu är det länge sen jag skrivit nåt om akvariet. Det har hänt lite där. För det första är det 2 fiskar som dött. Det var ju inte farligt. En röd svärdbärarhane och en black molly hona. Dom 6 ynglena i vi fick nästan på en gång växer, börjar bli ganska stora nu. Kan nog snart släppa ut dom. Igår fick vi 6 ynglar till. 3 röda, så antingen är det platy eller svärdbärare, svårt att se vad det blir av dom. 3 st som troligen är guppy. Av dom gamla så vad det 3 som var vita mollyn. Det gick snabbt där för dom hade vi bara haft några dagar.


Av växterna så har vi fått rensa bort den med fjunen eller vad man skall kalla det. Det lossnade en massa fjun från den hela tiden och de satt fast i luftpumpen så man fick rensa den varje dag. Så då tog vi bort den istället, får investera nya växter här snart istället för den. Synd för den växte fort annars. Vi har köpt en till yngelbur, det simmar för tillfället 2 guppyhonor där. I djuraffären sa dom att när honorna börjar bli tjocka om magen, och de har 2 stora svarta prickar på undersidan då kommer det snart småfiskar. Så det blev våran BB *S*.

Av Marru - 20 januari 2009 19:17

Höll på att glömma. Jag har gått med i ett alldeles nytt hundforum. Det är inte så många medlemmar där än. Men det växer hela tiden. Verkar vara en trevlig stämning där inne. Så är ni nyfikna gå dit och kolla. Tycker det är bra och gå med i ett som är litet, så blir man mer bekant med människorna där inne, än att man går med i ett som det är flera hundra i.

Av Marru - 20 januari 2009 19:04

Jaha, då är allt som vanligt här igen. Systrarna börjar se någorlunda normala ut i ögonen. De såg lite obehagliga ut i ögonen igår, men nu är det som vanligt. Här har snön vräkt ner rent ut sagt. Vill inte ha snö mer, nu får det vara slut med det. Hmmmm.... jag som skall börja köra buss och allt. Ja, nu får man igen för varje morgon när man öppnat persiennerna och tänkt "vad skönt att man slipper vara ut på vägarna". Ja, nu är det slut med det. Var iväg och bytte batteri till min klocka, den har stått stilla ett tag. Har inte använt den på flera år. Men nu behöver jag den. Men det märktes att jag inte haft den på ett tag, den satt ju åt på armen. Så när jag kom hem så hamnade den på byrån på en gång *S*.


Angånde snöväder. Det var en vinter i Borlänge när jag körde linjen mellan Kvarnsveden - Dala airport. Kom till ett område som heter Bullermyren, var kanske en 10 minuter sen pga vädret. På bussen kliver på en karl, arg som ett bi och säger "här har jag lämnat bilen hemma för jag ville inte komma försent till jobbet". Alltså han ansåg vädret vara för dåligt för att köra bil, men ändå så förväntar han att bussen skall komma på sekunden oavsett :-o. Det roliga är att det var bara i Borlänge det var så. När man körde långturer till Malung tex, och man var sen. Så sa dom bara "vi är så glada över att du kommer alls". Inget gnäll där inte att bussen är sen.


Ja, idag var jag till Virsbo att gå på en av dom här seminariumena som det här företaget som skall hjälpa oss till nytt anordnade. Vi hade diskussioner om CV. Hur dom skall se, vad som skall stå på dom mm.  Nånting som är svårt med CV är ju att man skall skriva vad man är bra på. Det är ju väldigt svårt att skriva om sig själv och säga att jag är bra på det och det. Om 3-4 veckor är det dags för nästa seminarium.


Japp, det är allt för idag. Jag skall nu börja på en psp lektion jag har från en grupp.

Av Marru - 19 januari 2009 21:17

Idag var det då den otäcka dagen, när Lizzie och Clara skulle höftledsröntgas. Det var verkligen kanonväder för en långtur *S*. Snön bara vräkte ner hela dagen och kvällen. Vi hade tid ganska sent på dagen, klockan 17. Men eftersom vi skulle åka en så lång väg så åkte vi hemifrån i god tid så vi var frammen en timme för tidigt. Men vi fick alla fall komma in på nästan en gång. Väl inne fick båda flickorna medel att de blev lite groggy. De ser faktiskt lite otäcka ut i ögonen fortfarande.


Sen blev det tillräckligt groggy för röntgen. Lizzie var den som blev först dåsig se de tog henne först. Maken fick gå in och hjälpa till med att hålla fast henne i frambenen. Jag stod ute med Clara. Det fanns ett litet fönster, så jag kunde kika in vad som hände hela tiden. Såg också även den stora tavlan där bilden kom upp i. Sist när jag har varit in på höftledsröntgen var med Micki i Västerås. Då fick de springa ut och framkalla bilden och sen titta på den. Var det inte bra så in och ta en ny, och framkalla igen. Men nu kom bilden upp på en gång nästan på bildskärmen där inne. Jag tittade på bilden först och tänkte att det där var en katastrof. Tyckte inte bilden såg alls ut som dom jag har sett i tidningarna, och som skulle vara bra. Men enligt veterinären såg allt kanonfint ut, han såg inget alls och anmärka på henne. De fick ta flera gånger på Lizzie, för de hade lite svårt att få henne rakt. Såg hur många bilder som helst där hon var alldeles sned. Men till slut så blev det rätt, och de lyfte ner henne och hon kom uthasande.


Sen blev det Claras tur. Med henne gick det mycket fortare. Tror det tog bara 3 eller 4 bilder på henne så var hon klar. Veterinären hittade inget att anmärka på hennes höfter heller. Han tyckte båda två såg kanonbra ut. Men det är ju kennelklubbens veterinär som har sista ordet i den saken. Förhoppningsvis kommer svaret på fredag. Skulle alla fall komma inom en vecka.


Båda 2 var jätteglada när dom kom ut till bilen och såg Micki och Farina som låg där och väntade på dem. De försökte tom hoppa sjäva in i bilen. Jag fick hjälpa till med bakändan. Nu på kvällen har de båda varit ute på bara en kort pinkvända, och nu ligger de båda 2 och sover. De är riktigt groggy *S*. Här en bild på båda. Lizzie ser riktigt pigg ut på bilden. Men jag lovar, hon är minst lika groggy som Clara. När jag stod och diskade så låg Lizzie i dörren och tittade lite anklagande på mig, som om hon ville säga "vad har du gjort med mig mamma?".


Av Marru - 18 januari 2009 20:39

Imorgon skall systrarna blå höftledsröntgas. Det är alltid lika nervöst för alla. Vad visar plåtarna, blir det ett A eller ett D. Jag tror nog på ett A, när man tittar på farten dom far fram med. Fast det är ju inte säkert, Farina far ju fram likadant, och hon har ett D. Ni får höra hur det har gått imorgon kväll. De kan ju säga ganska bra hur det ser ut på plats. Men det slutgiltiga svaret får man efter ett par veckor. Plåtarna skall ju skickas till kennelklubbens vet som skall läsa av plåtarna. Det är hans ord som gäller i slutändan.


Såg på en blogg en jättesöt katt som följde musen. Men det går ju inte få in sånt på den här bloggen. Får väl sätta in den på hemsidan när jag hinner. Jag håller ju på och funderar på en annan blogg eftersom den här är lite begränsad. De går ju inte att sätta in nåt på höger sida, bara länkar. Men den andra sidan jag har tittat på verkar så krånglig så jag vet inte hur jag gör. Men jag valde alla fall en hund istället för katten. Den var jättekul.

Nej, det gick inte att få in den här, då får det bli hemsidan istället :-(.Av Marru - 17 januari 2009 20:10

Idag så var vi på utställning i Malung med systrarna blå. Det var Malungs kennelklubb som hade den på Folkets park. Vad jag tycker om den utställningen, ja, vet inte säger bara aldrig mer. Det var det värsta jag har varit med om. Visserligen hade de delat upp utställningen i 2 grupper. Först ställdes valparna ut, sen när dom var klara var det dom vuxnas tur. Så vi hade sovmorgon idag, behövde inte vara där förräns 11.30 Men där vid överlappningen, innan valparna hade hunnit åka hem, och dom vuxna började komma dit på plats, vilken röra. Vi stod där som i en sardinburk. Fanns inte utrymme ens att borsta sin hund :-o. Där stod man, man kom knappt framåt eller bakåt. Undrar vad brandmyndigheterna hade sagt om den tillställningen. Sen när valparnas BIS-final var klar så börjar det bli mer plats och röra sig på. Det var nåt av det värsta jag varit med om.


Men nu till utställningen. Det var inga andra vuxna tikar än Lizzie och Clara där. De fick följande kritik.


Lizzie: Mycket feminim tik med vackra kroppsproptioner. Öronen aningen för lätta, i övrigt vackert huvud. Vacker merle färg med stor svart fläck på vänster skuldra som stör helhetsintryck. Vacker päls. Rör sig väl. Vänligt temperament.


Clara: Mycket feminim tik med härliga kroppsproptioner. Vackert huvud med härligt uttryck. Öronen kunde vara bättre. Vackra ögon. Utmärkta kroppspropotioner. Bra längd på bröstkorg. Rör sig lätt och elegant. Mycket vacker merle färg. Lugnt och stabilt temperament.


Eftersom Clara var den som vann av systrarna blå så fick hon möta en veteranhane. Husse är verkligen stolt för Clara slog en hane som hade tagit flera cert. Sen i BIG- finalen så blev Clara oplacerad. Men kan säga att hon var ganska så trött då. Det måste ha varit jobbigt för dom att vara i den där sillburken till lokal. Här en bild på husse och Clara med domaren Per-Erik Wallin.


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se