Colliekompisarna

Senaste inläggen

Av Marru - 10 maj 2015 22:17

Denna dag fortsatte med rallylydnad. Fast idag skulle jag döma. Det blev en snabb, trevlig tävling. Snabbt avklarat. Vi åkte till klubben i god tid, för det var mycket och göra. Men vi var 5 personer som satt fart på plan, så då gick det undan. Plocka undan agilitybanan först. Sen började jag och min skrivare bygga banan, och resten satt fast banden för banområdet. Men vad skönt det var när man inte behövde stressa. Kommer ihåg en 2-dagars tävling vi hade på klubben för några somrar sen. Jag sprang som en tätting fram och tillbaka, och svetten bara rann. Det var innan jag hade blivit domare, men jag var tävlingssekreterare då. 

 

Vi hade tur med vädret trots allt. Det var uppehåll när vi gick upp, men sen började det regna. Det regnade hela vägen vi åkte till Semla. Men när tävlingen väl kom igång så var det upphåll, och det varade hela tävlingen. Så det var ju skönt. Vi reste inget tält, för vi tänkte att det är så få starter att vi klarar oss med ett paraply. Onödigt och blöta ner ett tält för det där lilla. 

 

När tävlingen var klar så var det bara hem. Somnnade en stund på soffan, men sen var det dags och fara till Borlänge och spela. Vi hade säsongsavslutning, och skulle ut och äta pizza när vi spelat en stund. Det är en pizzeria i Borlänge som har en jättegod mexikansk pizza som jag tog förra gången vi var där före jul. Så denna fick det bli idag också. 

 

Nu har man en ganska tuff vecka framför sig. Uppfödaren har kennelläger med aktiviteter varje dag denna vecka. Imorgon skall vi jobba på kontakt, Jeri och jag. Det blir vallning också denna vecka. Men jag hoppar över vallningen denna gång. Det blir för mycket för oss på en dag. 

ANNONS
Av Marru - 9 maj 2015 23:44

Idag har jag varit till Västerås KK på en inofficiell rallylydnadstävling som en domaraspirant hade huvudansvaret för. Jag var där för att kolla att han skötte sig   . Med banbygge, banvandring mm. Samtidigt passade jag på och tävla själv. Då fick jag ju bevis på att banorna fungerade också. Bra miljöträning för Jeri var det. Han gick ganska bra med tanke på hur det gick sist. Men på sista momentet fastnade han. Han drog på sig 28 minus i sista momentet som var sitt-stå, och som han fixade galant när vi testade några gånger innan vi gick in på banan. Men när vi väl kom dit, så ville han inte sitta utan gick runt och nosade. När jag till slut fick han och sitta bredvid mig, ja då ville han inte stå. Så till slut så gav jag upp, och så gick vi därifrån. Ja, man kan alla fall inte säga att jag inte försökte   . En klubbkompis filmade oss, och det såg faktiskt inte så illa ut. Ja, i spiralen så försökte han ju tränga ut mig från banan. Sen hade han ju lite bråttom där också. Men 50 poäng fick han, och hade han inte klistra sig fast vid sista momentet, då hade han haft 78. 

 Sen har vi Clara som jag inte har tränat med sen Jeri kom till oss. Eftersom Clara mest varit intresserad av att ligga på soffan hemma, så har det inte blivit så att hon varit med. Fast nu har vi en kille hos oss ibland som har börjat träna lite med Clara. Dessutom har jag anmält henne också till collie SM. Men annars så har hon inte tränat nåt alls. Men hon var nog den gladaste hunden där idag. Tittade på filmen som klubbkompisen filmade på oss. Clara viftar ju på svansen hela tiden. Hon tycker det där är jättekul. Men hon viftade sig på en 5:e plats alla fall med 89 poäng.

 Sen hade dom en avancerad klass också. Lizzie fick gå i den då. Hon gick och vann   . Tyvärr så har jag ingen film på Lizzie eftersom klubbkompisen som filmade tidigare gick alldeles före oss. 

 

Imorgon är det dags för rallylydnad igen. Fast då skall jag döma, 2 x fortsättningsklass. Men det tar inte så lång tid, det var inte så många anmälda. Det börjar bli lite glest med anmälningar till tävlingar. Ser likadant ut i agilityn. Många klubbar som dubblerar klasser bara för att dom inte fått så många anmälningar. 

ANNONS
Av Marru - 3 maj 2015 23:21

I helgen har det varit agilitytävlingar i Västerås, 3 dagar på raken. Fredag var det klass 2 och lörd- söndag klass 1. Hur det gick i fredags har jag ju redan skrivit. Lizzie skötte sig bra, och gjorde en riktig nolla   . Men dom andra dagarna var det Jeris tur. Våran första utetävling, och det kunde gå precis hur som helst, och det gjorde det verkligen. På lördag var det 2 agilityklass. Jag såg att dom hade ett A-hinder och en gunga stående bakom tälten. Så jag passade på och träna lite med han där. Men det vart helt i onödan. Första banan kom jag inte ens så långt med han. Först så klistrade han fast nosen i backen vid starten. Måste ha varit en löptik som suttit där före han. När jag fick upp huvudet och han satt kvar där, så ville han inte hoppa först. Men så kom han över första hindret, över andra hindret. Men när det var dags för det tredje så sprang han runt, och runt, och runt och så drog han. Hmmmmm.....synd på en så rolig bana att man inte fick springa den. Kanske skulle gjort det utan hund   . 

 

Starten på den andra banan var jättebra, en lång fin raksträcka. Jag tänkte att den här gången fixar vi. Han tog hoppet, däcket, slalom och hopp. Sen skulle han till A-hindret, och där vart det tvärstopp, och han började springa runt omkring igen. Ja, det är väl lika bra och bryta ihop och ta nya tag nästa dag. Man hade ju kunnat hoppas på att Lizzie hade tagit ett snack med han och talat om för han hur man uppför sig på en agilitytävling. Men det hade hon ju förstås inte.

 

Idag var det då dags för 2 hoppklasser. Tänkte att det måste ju gå bättre idag när det inte finns några balanshinder. Men ack vad jag bedrog mig. Däcket var första hindret, och den tog han inte riktigt, men jag brydde mig inte om det utan tänkte att vi kör istället. Nähä, det gick inte det heller. Utan han började springa runt omkring igen. Då bestämde jag mig för att nästa lopp vi startar så har jag leksaken i handen. Det innebär ju att vi diskar oss. Men det gör vi ju i vilket fall som helst. Det började kanonbra. Han tog hopp, hopp, tunnel, hopp, hopp, tunnel, slalom, tunnel och hopp. Men det sista hoppet rev han, och han fick bommen mot bröstet och efter det ville han inte vara med längre. Men tack vare leksaken så sprang han ju längre än vad han gjort dom andra gångerna. Man känner ju sig lite besviken när man tänker på hur bra han gick i Strängnäs för ett par månader sen. Och så nu detta bara för att det är utomhus.

 

Ikväll har jag varit till Hedemora och spelat med durspelsgänget. Nästa helg tar vi säsongsavslutning och går ut och äter. 

Av Marru - 1 maj 2015 21:38

Äntligen kan man verkligen säga i dubbel bemärkelse. Jag var ju till vårdcentralen i onsdags, och fick örondroppar. Droppa en gång mitt på dan och en gång på kvällen. När jag vaknade på torsdag morgon så var det helt igenkorkat i båda öronen. Jag funderade lite, om det var så smart med dom där örondropparna. Men jag droppade alla fall i båda öronen på morgonen. 

 

Senare på dagen så ringde min mobil. Jag svarade, och hör bara nåt svagt mummel i andra ändan. Jag skriker "va" i telefonen. Hon förklarar en gång till, och jag hör bara en massa mummel och nåt om managment. Så jag säger en gång till "vad säger du"   . Personen i andra ändan måste ha trott att jag är knäpp eller något. Men jag hörde ju inget vad hon sa. Men så försökte hon en tredje gång, och jag hörde nåt om managment och sökt. Så jag fick förklara för henne att jag har lock för båda öronen, och haft det i över en vecka. Så jag fick ju koncentrera mig helt på telefonen för att höra vad hon sa. Men till slut så fick jag ju fram till att hon ville att jag skulle till Borlänge på en anställningsintervju. Vilket bra första intryck man måste ha gjort   . Senare på kvällen så började det släppa i höger öra av och till, och nu är den bra. 

 

Imorse var det då dags och åka till Västerås för årets första utomhustävling   . Äntligen kan vi vara med på Gurkhoppet igen. Ok, hade ju kunnat vara med alla fall, eftersom det var klass 2 idag. I normala fall så är det ju en klass 1 tävling. Men klass 1 går på lördag och söndag. Som vanligt med 2 agilitylopp ena dagen och 2 hopplopp andra dagen. När jag gick första banvandringen så tänkte jag att banan var hemskt lång. Hur skall jag orka springa den med min kondis. För varje ansträngning så bultade pulsen i örat med lock. Först var det ett agilitylopp, och banan kändes ju ganska enkel. Vi började och allt gick bra. Hon tog inte lång tid på sig vid gungan och slalom gick hon också ganska fort. Så vi nollade det loppet, och jag hörde när vi kom i mål att våran tid var nåt på 48 sekunder. Jag tänkte för mig själv att det blev säkert nån sekund tidsfel. Började titta i mobilen om dom hade live-resultat på. Japp, så jag skulle se efter vad vi fick i tidsfel. 0 fel stod det   . Va, fick vi ingen tidsfel. Nä, för referenstiden var på 49 sek. Vårat första riktigt nollade lopp på 2 år. 12:e plats räckte det till, för det var lika många nollor. Men spelar ingen roll för mig, för jag är så nöjd över att vi fixade tiden. Sen skulle vi över till hoppbanan. Den banan kändes också enkel, och inget slalom att oroa sig för. Vi nollade denna också, men fick 4 sek tidsfel och kom på 6:e plats.

 

Sen var det dags för andra agilityloppet. Började ju bra, hon gick bra över gungan denna gång också. Det var ju en likadan gunga som våran tävlingsgunga. Men vid slalomet så vart väl inte ingången den allra bästa, och hon hoppade över nån pinne. Men det struntade jag i och vi fortsatte. Därmed blev vi diskade. Sen var det dags för sista hopploppet. Återigen en rolig bana, och utan slalom även denna gång. Men nu började min ork tryta lite. Men vi tog oss runt nollade. Men denna gång fick vi 7.22 i tidsfel, och en 22:a plats. 

 

Så jag är nöjd med Lizzie lopp idag. Imorgon är det en ny dag, en ny hund och nya tag. Jeris första utomhustävling. Precis allt kan hända känns det som   .

Av Marru - 29 april 2015 23:45

Idag har jag varit till vårdcentralen och distriktssköterskan. Hon tittade i öronen. Det ena örat såg lite rött ut, och i det andra fanns det visst lite vätska bakom trumhinnan. Det är det som blurpar när jag sväljer. Så jag fick ett recept på örondroppar med cortison. Så nu väntar jag bara på att det blir nån effekt av dom. Har fortfarande lock i öronen alla fall. Så nu börjar jag bli rejält trött på att gå omkring och inte höra ordentligt. 

 

Imorse när jag var och gick med hundarna så hoppade Jeri till. Var ju i skogen, och jag känner mig redan obekväm i skogen. Så inte blir det bättre när en hund hoppar till och jag inte hör nåt. Så jag började spana runt. Men jag såg en lite större fågel som troligtvis blivit skrämd av oss, som flög iväg från buskarna bredvid oss. 

 

Ikväll var jag till klubben och tränade med Lizzie och Jeri. Vi byggde en gammal klass 1 bana. Först började small, så jag gick en vända med mina. Jeri vart så taggad på nånting när vi gick. En annan klubbkompis hade gått där före oss, och vi mötte henne när hon var på väg tillbaka. Men Jeri drog  på fortfarande. Så jag tänkte att antingen så löpte nån av tikarna där, eller så har det varit rådjur som gått där precis före oss. Så jag bestämde att Jeri fick ligga i bilen en stund och lugna ner sig och jag började med Lizzie. Hon hade ganska bra fart, det var värre med min. Det var nätt och jämt jag orkade springa. När jag sprungit så kände jag bara pulsen bulta i örat. Hade jag behövt mäta pulsen så hade jag inte behövt leta efter den   . Jag gjorde två vändor med Lizzie först. Sen tog jag Jeri, för jag tänkte att han hade lugnat ner sig. Banan började ju med ett hopp och sen balansen. Så Jeri tog första hoppat, sen  när han skulle över balansen som han inte riktigt gillar än, så drog han upp till bänkarna och borden där dom andra satt. Men när jag väl fick fatt han, så talade jag väldigt noga om för han att nu är han där med mig och ingen annan. Sen gick vi ner till balansen och jag höll i halsbandet och skickade över han. Då var det inga problem. Efter det så tog han balans, gunga och A-hinder helt utan tvekan. Första gången så sprang han lite si så där. Men andra gången jag sprang med han så försökte jag vara tydligare, och talade om för han att nu skall vi hit, och det gick mycket bättre. Det var bara ett blindbyte jag inte hann med där, för jag var tvungen och se till att när han kom ut ur en tunnel att han tog hopphindret. För första försöket sprang han förbi den precis som om han inte sett den.  Därför hann jag inte tillräckligt långt för att kunna göra ett bra blindbyte. 

 

Men nu vet jag alla fall att jag med nöd och näppe klarar av och springa fyra lopp på fredag med Lizzie. 

Av Marru - 26 april 2015 23:47

Fortfarande sjukt här. Hade feber ikväll, och har fortfarande lock i örat, och är lite snorig. Ja, inte så att det rinner. Men får ju snyta mig med jämna mellanrum. Får lite hostanfall då och då. Är ju inne på andra veckan nu, så nu borde det ju ge med sig. Idag har jag missat både agilitytävling och spelträning på kvällen. Men till nästa fredag skall jag vara frisk. För då börjar agilitysäsongen med utomhustävlingar.

 

Igår var jag och dömde en rallylydnadstävling i Lindesberg. Många duktiga ekipage var det. Men vad många det var som fick fel övning på sitt-stå. Bara för att hunden satt sig en gång till. Tycker det var ovanligt många. Hade med mig en domaraspirant också. Kul att det är så många domare som är på gång nu. Kanske man hinner tävla lite mer rallylydnad också. Visserligen så är det ju agilityn som går i första hand för mig, alltid.

 

Idag efter tävlingen så hade dom kört en del grejer till Semla från Norberg. Så nästa vecka så är vi där och tränar. Bra med en utomhusträning alla fall innan tävlingarna. Hoppas att det är skapligt väder åtminstone. Men det här vad som lovas för tillfället   .

 

 

 

Får väl hoppas att det blir ändring på det till fredagen. Fast det är klart, det är väl typiskt Valborgsväder. Hmmmm... och nu blev jag tänka på min kompis i Finland. Mammas tremännings dotter som gick bort för ett par år sen i cancer   . Hon hade fått en ny njure en Valborg, kan det ha varit för 5 år sen. Tyvärr var vi inte till Finland efter att pappa gått bort. Vi var ju en snabbis direkt efter begravningen, för vi kände att vi behövde komma ifrån lite. Då var vi hem till dom en vända. Efter det har jag inte sett henne. I sommar är det 10 år sen pappa gick bort. 

 

Idag hyrde vi Hallonbåtsflyktingen från Telia. Vi fick ju 3 gratis hyrfilmer efter att dom tagit bort vissa kanaler, dom har visserligen kommit tillbaka. Nu har vi bara en gratisfilm kvar. Få se om vi hinner titta på en före slutet av månaden. Erbjudandet var bara denna månad. Den finns ju en film till jag skulle vilja titta på, fast denna gång så måste jag kanske låta maken välja. Ok, visserligen så tyckte han att filmen Mig äger ingen var skaplig. Men den här begrep han inte alls. Han sa redan efter 10 minuter om huvudpersonen "vad är det där för en tönt" . Jag är väl lite beredd att hålla med, för vem vill inte vara finne   . Jag har absolut inget emot det. Är däremot stolt över att vara det. Men man kan ju inte annat än bli imponerad av att han som hade huvudrollen, vad han nu heter igen, lärt sig så bra finska. Tom lärt sig prata svenska med finsk brytning. Undrar vilket som var svårast? 

Av Marru - 24 april 2015 00:14

Har inte hänt nåt speciellt. Fortfarande snorig, har lock i örat. Ikväll så började jag frysa lite. Så jag tänkte kolla tempen. Har ju inte haft feber förut, utan termometern har alltid hamnat på ca 36,5 grader. Nu ikväll så visade den 37,5. Så tydligen så har jag feber nu, efter över en vecka, så har jag feber   .

 

Men alla fall så åkte vi och tränade ikväll. Lizzie, Jeri, Clara, Felix och jag. Jag gjorde en nybörjarbana eftersom vi har banträning varannan vecka. Sen gjorde jag en liten kortbana och Felix och Clara. Sen visade jag han vad han skulle göra. Efter det hämtade vi hundarna, och han fick visa med Clara att han förstått vad jag menade. Det gick jättebra för dom. Sen gick jag den andra banan med Lizzie. Nu skall jag träna mycket med henne på höger sida. Det är då hon börjar prata mycket för hon är nog lite osäker på höger sida. Hon pratade mycket den här gången också, och vid ett tillfälle så började hon dra lite före mig. Tog ut Jeri efter en stund. Då hade en klubbkompis hunnit gå på banan med sin tik som precis löpt. Det var väldigt mycket nos där ett tag. Men jag gick banan med han en gång till, och då gick det mycket bättre. Han var med mig mycket mer och hade kontakt. 

 

Maken kom för att hämta Felix och Clara. Då fick han visa åt maken vad dom hade lärt sig idag. Clara följer han jättefint. Dom gjorde ett par vändor på kortbanan utan koppel. Clara är ju trots allt uppe i fortsättningsklass. Men de måste fixa nybörjarskyltarna först, innan vi kan gå vidare. 

 

Tog ut Lizzie en vända till, och fortfarande så gjorde vi det mesta på höger sida. Jag får fortsätta och träna med henne på höger sida. 

Av Marru - 22 april 2015 23:43

Här är det fortfarande snorigt. Lock i örat har jag också. Börjar bli trött på detta nu. På lördag måste jag vara pigg, för då skall jag till Lindesberg och döma rallylydnad. Det kommer att bli en lång dag. På söndag skall  vi sen har en agilitytävling på klubben. Den sista tävlingen inomhus. Nästa vecka flyttar vi till Semla med agilityn också. Sen är det utetävlingar som börjar. Skall bli spännande och se hur Jeri reagerar på dom. 

 

Men jag var och tränade idag i alla fall. Med Lizzie och Jeri. Måste få Jeri och bli säkrare på dom där balanshindrena. Idag igen så såg det ut som om han var lite mer sugen upp på balansen än hoppa. När jag skulle ha han över ett hopphinder så stannade han och sneglade mot balansen "är det riktigt säkert att jag inte skall dit" . 

 

Lizzie hade ganska bra fart när hon sprang. Eller så var det jag som inte hade nån fart. Det är jättejobbigt och springa i det här tillståndet. Hur skall jag klara av och springa 6 lopp på söndag om jag inte blir bättre snart.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019
>>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se