Colliekompisarna

Senaste inläggen

Av Marru - 21 mars 2015 21:00

Idag har vi haft Länskamp på klubben idag. Det var visst inte egentligen vår tur att ha hand om det, utan Gävleborgs. Men dom har kanske inte haft nåt ställe och ha det på, så då fick vi ha hand om det i år. Men nästa år blir det Gävleborg. Länskampen är en agilitytävling mellan Gävleborg, Dalarna och Västmanland. I varje lag så är det 7 ekipage i varje klass, alltså sammanlagt 21 ekipage från varje län. Från varje klass så måste minst 3 gå i mål av 7 för att räknas. 

 

Dom började med agilityklass. Banan såg ganska komplicerad ut från sidan. Men när dom började köra och man såg hur dom handlade så såg man hur roliga banorna var. Man vart riktigt sugen och prova själv. Fast tyvärr så är dessa banor lite för svåra för Jeri än. Gävleborg hade otur. I small-klassen fick de inte in 3 ekipage i mål. Då tänkte man att vad surt det måste vara och springa resten av loppen när man vet att man inte är med i leken. Jaha, sen var det dags för oss att inte få 3 i mål i en klass. Tror det var large. Då var vi också ute ur leken. Nu var det bara och hoppas på att Dalarna också missade en klass. 

 

Efter det blev det hoppklass, och den banan såg ganska rolig ut också. Äntligen så missade Dalarna också en klass. Så då får man ju gå till och räkna på nåt annat vis för att få fram vinnaren. Men tyvärr så missade vi i ytterligare en klass med att få in 3 i mål. I medium så kom ingen i mål. Så därmed var vi totalt ur leken. 

 

Slutresultatet blev att Dalarna vann, sen kom Gävleborg. Tyvärr kom Västmanland sist.......den här gången. Nästa år kommer vi igen, starkare än nånsin   .

 

Jag stod i hallen och pratade med nån på morgonen när nån kommer fram till mig och frågar om jag är tävlingsledare. Jag såg ut som ett frågetecken och frågade, va är jag tävlingsledare. Ja, det står här. Marketta det är väl du. Jaha, då är väl jag tävlingsledare då   . Ja, hon som brukar vara det kunde ju inte vara det eftersom hon tävlade ju. 

 

Vi hade en trevlig domaraspirant som dömde idag. Hon skall även döma på våran tävling på långfredagen. Hoppas hon gör lika roliga banor då. Hon skall även göra sitt slutprov då, och jag tror det kommer att gå bra. 

ANNONS
Av Marru - 20 mars 2015 23:37

Detta väder vi har nu hade jag absolut klarat mig utan. Visst, hundarna är ju renare när dom kommer in från baksidan. Men jag tror dom var mycket renare efter en promenad före snön. För då var det torrt på vägarna alla fall. Nu dröjer det ju ännu längre tills det blir torrt på baksidan, och jag vill ha torrt där nu. Det är ju bara lervälling vid rampen när man kommer ut. 

 

 

 

På söndag skall jag döma en rallylydnadstävling i Flen, och dom skall ha den utomhus. Kan inte säga annat än att jag tycker synd om skrivarna som får stå ute och skriva när det är kallt. Det blir inga långa fina kommentarer där. Visserligen så är jag ganska dålig på dom. Och ibland när jag har nåt speciellt jag vill kommentera så tycker jag synd om skrivaren så försöka plita ner det jag vill säga med stela fingrar. 

 

Ikväll så tittade vi på Let´s dance, och jag tycker det är så tråkigt att Nanne åkte ut. Det fanns andra och välja på. Som den där fjolliga stylisten, Johan H eller nånting. Alltså, vad är det för fantasivärld han lever i ???? Kommer ju ihåg den där väskreklamen för Åhléns som han var med i. När han menade på att man skulle ha flera handväskor, och i olika färger. Jag äger en handväska, och den är svart. Sist jag använde den var i november förra året när jag var till Finland. Klarar mig alldeles utmärkt utan att släpa på en idiotisk handväska. Tycker bara mest att den är i vägen. Men så tycker jag att en stor del av befolkningen håller på och tappa fotfästet om det riktiga livet. Var ju till Kupolen förra veckan. Och när man går in genom huvudentren, så passerar man ju en nagelstudio. Där satt dom med en hand framräckt lite nonchalant och pratade i sin mobil, med dom höll på med naglarna. Alltså, är det på riktigt   . Eller dom här bloggarna, som den här Blondinbella som tycker att man mycket väl kan arbeta tills man fyllt minst 70 . Ja, gör man det hon gör så kan man säkert det. Men säg det åt en industriarbetare eller åt nån som håller på med vård och omsorg. Såna som håller på med riktiga arbeten. 

ANNONS
Av Marru - 19 mars 2015 23:25

Idag var det rallylydnadsträning. Det blev bara 2 kortbanor idag. En nybörjarbana och en mästarklass. Hmmmmm.....nu när jag tänker efter så gick jag inte mästarklassbanan alls med Lizzie   . Tränade lite helt om svängar, och en massa andra moment. Men inte dom som jag hade gjort en bana av   . Lizzie börjar kännas ganska säker på det mesta. Det jag har mest problem med henne är ljudet. Sen att hon inte vill stå stilla i tex sändande till kon. Då skall hon stå vid konen tills jag kom upp till henne och tar henne med mig. Men alltid är det nån tass som rör sig. Samma sak vid fronmomentet där hunden skall backa. När hon backat klart, skall hon stå och vänta tills jag kommer upp till henne och kallar henne med mig. Där har hon också svårt att stå helt stilla. Hon fixar svängar på höger sida ganska bra nu. Nu börjar jag känna mig riktigt tävlingssugen. 

 

Jeri tog jag på den korta nybörjarbanan, utan godis. Jag fick med han ganska bra utan godis. Men jag såg ju på han att han förväntade sig att det skulle komma godis. Men inte varje gång heller. Hur skall jag få han och gå  med mig en hel bana om jag matar han med godis hela tiden. Ibland får han vid varje moment, ibland varannat, ibland inte alls. Det tar ju alltid en liten stund att få han fokuserad på mig. Men jobbar man på ett tag så går det bra. Jag  börjar bli bra sugen och prova en tävling med han också. 

Av Marru - 18 mars 2015 23:19

Ikväll så åkte vi på agilityträning. Vi gjorde 2 kombinationer. Delader oss i large och medium. Det är så skönt när man slipper hålla på och höja och sänka. Den ena banan vi gjorde vart lite svår. Eller egentligen så var den väl inte det från början. Men så la vi till lite extra siffror på den och genast vart den svårare. Så med Jeri tog vi banan som den var tänkt egentligen. Sen tog jag in Lizzie, och med henne tänkte jag köra hela. Men det blev lite knasig vinkel efter slalomet till ett hopphinder, och sen vidare till nästa. Det gick inte alls. Hur skall jag få henne vidare efter slalomet. Sen fick jag ju lite hjälp med det, och jag förstod hur jag skulle göra. Men Lizzie ville inte riktigt hänga. När jag skulle få henne på rätt sida om hopphindret efter slalomet, så följde hon med mig. Men precis när jag tänkte skicka över henne, då sprang hon över till andra sidan och hoppa från fel håll. 

 

Den andra kombinationen bestod bara av hopphinder. Där var det mer handling. Jag började med Lizzie där, och hon hoppade 2 två första hindrena rätt. Men det tredje så var hon på fel sida. Hela tiden. Till sist fick jag prova med att göra ett blindbyte, så att jag var på andra sidan av andra och tredje hopphindret. Då fick jag henne att hoppa över från rätt sida. Hade det varit en tävling, och jag kört som jag gjorde först, så hade vi ju helt klart diskat oss. 

 

Sen hämtade jag in Jeri en gång till. Körde den andra kombinationen med han. Tror vi fick till nåt som blev ganska nära ett bakombyte. Denna var lite knepig också. Men passade Jeri bättre än den andra. Efter det så övade vi lite rallylydnad, utan koppel. Han börjar bli riktigt bra på det. Sen är det en annan sak hur han fixar en bana med störning utan belöning. 

 

Tog in Lizzie en vända till. Körde båda banorna med henne. Tränade lite rallylydnad med henne också. Hon börjar få bra svängar på höger sida. Men det är så tråkigt att hon måste låta hela tiden   . Det är snack hela tiden ibland, och ibland kan hon var tyst en lång stund.

 

 

Av Marru - 16 mars 2015 23:42

Idag skulle jag då till käkkirurgen för att höra hur det blir med mina käkar. Ja, det bidde inget alls. Eftersom jag slutat och använda bettskenan, så har jag inte ont i käkarna mer. Tandläkaren tröck lite här och där i munnen. Men det fanns inget ställe det gjorde ont på. Att det knakar och låter var ingen anledning till att göra nåt. Inte heller att det ibland känns som om det hopper ur led, och ibland till och med hoppar rätt. 

 

Tydligen så får dom flesta artros i käkarna förr eller senare. I mitt fall vart det då tydligen förr. Han sa att röntgar man käkarna på 70-åringar, så har dom flesta artros. Därmed fanns det ingen anledning till att göra nåt alls. Ja, vi får väl se hur det blir i framtiden. Bettskenan har jag ju haft för att jag gnisslar med tänderna. Efter att gnisslat ett bra tag så brukar jag ju få ilningar i tänderna. Får jag det, så får jag skaffa en ny bettskena. För den gamla fungerar uppenbart inte. Om vi måste gå så långt så får vi väl se hur det går med käkarna sen. 

 

Men han tandläkaren tyckte det var konstigt att värken i käkarna hade försvunnit när jag slutat med bettskenan. Så jag får väl fortsätta med att tänka på vad jag stoppar i munnen i fortsättningen också. Ingenting som är stort, segt eller svårtuggat får det bli. 

 

På väg till Falun så svängde jag in till Kupolen. Har inte varit där på evigheter. Tror det var förra sommaren, när vi var till Skohuset och köpte skor före bilbingon. Ville ju ha ett par joggingskor, så jag var in till Skohuset igen och kollade. De brukar ha ganska bra priser. Hittade ett par Bagheera som dom hade för 50 % , och ordinarie pris var 500. Så råkade dom ha min storlek också. Ibland har man tur. Sen var jag till Glitter och köpte tygklädda hårsnoddar. Nu börjar håret bli så pass långt att det är lika bra och sätta upp det när man springer på agilitybanan. Jag hade ju ett par förut, men i helgen när jag behövde dom så hittade jag dom inte. Men jag har nu hittat den ena. Men så har jag ju 3 nya, för gummibandet har ju gett med sig lite på dom gamla. På vägen hem så stannade jag till vid Arken Zoo och köpte ett retrieverkoppel. Jag håller ju på och testar vad som är bäst och använda på Jeri på agilitytävlingar. Det måste ju vara nåt som är lätt och få av. Men det måste absolut vara nåt som är lätt och få på igen. Han håller ju på och ruskar med leksaken så ett vanligt halsband med knäppe är helt hopplöst och få på han. Men jag provade ett retrieverkoppel i helgen, och det fungerade bra. Förutom att det trasslade in lite päls i ringen när jag skulle ta av han det.

 

Ja, sen var jag ju tvungen och ta en cache också efter vägen. När jag kom till Koppslahyttan så såg jag en företeelse jag varit med om många gånger. Fast då är det jag som har suttit bakom ratten och backat mellan ladorna. Jag stannade på behörigt avstånd, för jag kommer ihåg själv hur stressad man var när man höll på och backa och man såg att det kom en bil. Kan ju säga att man fick ju backa på dom mest konstiga ställen när man körde skolbuss. Det här var väl inte det värsta stället, men inte det bästa heller.

 


 

WM!

Av Marru - 15 mars 2015 22:33

Visst ser det flott ut med WM   . Men det är väl inte så flott egentligen, utan det är bara Wästmanlandsmästerskapet förkortat till WM. Det var dagens tävling. 2 hopplopp och ett agilitylopp. Man var tvungen och få ett resultat från ett hopplopp och ett från agilityloppet för att kunna få ett resultat. Ja, det gick väl inte så bra för Lizzie, Jeri och mig idag. 

 

Vi började med ett hopplop idag, och Lizzie diskade sig där. Men jag kommer inte ihåg varför. Jeri diskade också sig där. Lizzie fick ju ett resultat i andra loppet, men Jeri diskade sig i den också. Tredje loppet diskade vi oss för jag glömde bort 2 hopphinder mellan slalom och mål   . Jeri diskade också den. 

 

Men mitt mål idag med Jeri var och visa tydligt. Tror tom att jag vart lite övertydlig ibland. Jag trodde att vi hade klarat ett lopp alla fall. Men han hade tydligen missat en pinne på slutet i slalomet. Men han har gjort väldigt bra lopp trots att han diskade sig i alla 3. Nu är det 2 veckor till nästa tävling för hundarna, och då blir det en officiell. För mig blir det tävlingar nästa helg. Vi har länskamp på klubben på lördag. En agilitytävling mellan Dalarna, Gävleborg och Västmanland, där dom bästa ekipagen tävlar i lag. Det är 7 i varje storleksklass från varje län. Skall bli spännande och se vilka som vinner i år. Västmanland har stora chanser med många bra i laget.

 

Sen på söndag skall jag till Flen och döma rallylydnad. Men nu skall vi först klara av morgondagen. Skall ju till käkkirurgen imorgon. Skall bli intressant och höra vad dom har och säga, och nervöst.

Av Marru - 14 mars 2015 22:48

Idag  var det visst PI-dagen, alltså PI som i 3.14 plus en massa decimaler till   . Jag håller ju på med geocaching som en del säkert vet. Det är en sorts digital skattjakt, fast jag gillar inte ordet skattjakt. Utan det är strategiskt placerade burkar, som man sen får leta efter med hjälp av sin mobil, eller en gps. Idag så uppmärksammade geocaching pi-dagen. Det fanns dom som ordnade olika event, alltså träffar med PI som temat. Var man med på ett event idag så fick man en sk souvenir. Inte för att dom har nån egentlig funktion. Bara ett bevis att man varit  med nåt speciellt. Så imorse så åkte jag och en klubbkompis som också håller på med geocaching på ett sådant event utanför Grängesberg. Jag hade ju tack och lov kollat på kartan vart ungefär den skulle vara. För när vi kom närmare Grängesberg och skulle kolla på appen vart den var så hittade våra telefoner inte den. Men jag visste att jag skulle svänga av före Grängesberg. Men det fanns bara en väg och välja på, så då körde vi på den. Såg flera som var ute och irrade, och till slut så hittade våra telefoner eventet. Så vi om rätt till slut. Det var väldigt mycket folk som hade samlats. Alla med samma intresse, så det var lite kul. Tyvärr så kunde vi inte stanna kvar där så länge, eftersom vi hade andra planer. Men alla fall tillräckligt länge så att vi kunde logga att vi varit där. Det fanns en cache också där som vi tog innan vi åkte. 

 

Sen åkte vi hem till oss, och tog med oss tjejerna ut på en promenad. Jeri var ju med på eventet. Min klubbkompis fick logga burkarna som finns här i närheten, ett par stycken. Under tiden hade en till klubbkompis kommit hem till oss. Vi skulle ut på en cachepromenad.  Så jag gick in med tjejerna och tog Jeri med mig. Först loggade vi en myst, som jag hade löst hemma tidigare. En myst är en burk som inte har givna koordinater. Utan det är en sorts gåta som man måste lösa för att få dom rätta. Dom kan vara väldigt knepiga, men jag hittade en som var lätt. Man fick även en souvenir idag när man loggade en myst. Sen fortsatte vi till gamla vägen mellan Ludvika och Smebacken, där det skulle finnas en serie cacher. Så vi tog med oss hundarna och började gå. Vi hittade 11 burkar, men en missade vi. Våra telefoner ville inte riktigt vara med där, och jag har inte hunnit sätta mig in i hur gps:n fungerar riktigt. Har inte heller laddat ner några kartor till än. 

 

Så nu är man lagomt trött, och det är dags och lägga sig snart. Vi har ju agilitytävling på klubben imorgon, och jag skall orka springa 3 lopp med 2 hundar.

Av Marru - 12 mars 2015 23:32

Ja, då har man åkt 10 mil alldeles i onödan. Eller nästan alla fall. Det var rallylydnadsträning ikväll, eller skulle vara. Men inte ens dom som SA att dom skulle komma kom. Men desto bättre för Lizzie och Jeri. Vi tränade både agility och rallylydand idag. Ja, jag fixade att springa idag, trots hårdkörningen igår. Dom hade byggt om banan som vi hade på kursen igår. Så jag tog in Lizzie först och körde henne på den, sen Jeri. Tänkte att jag skulle hinna en vända med båda innan dom andra kom. Men det kom ju inga. Så jag gick in och höjde hopphindrena för dom var ju på lågt. Sen hämtade jag in Lizzie igen. Vi körde en vända på banan. Sen tränade vi lite rallylydnad. Fortsatte och nöta på helt om höger svängarna med henne på höger sida. Dom börjar sitta ganska bra. Sen sändande till kon, och jobba på att hon står stilla vid konen tills jag kommer förbi och säger till henne. Hon har en tendens att komma och möta mig, och då blir det ju avdrag. Samma sak med backandet framför. När hon backat tillräckligt långt, skall hon ju stå där och vänta tills jag kommer fram till henne, och inte komma och möta mig. Det skall nog sitta tills vi skall på collie-SM, och då kommer vi vara grymma. 

 

Sen tog jag in Jeri och vi sprang en vända på banan igen. Det gick ännu bättre än gången innan jag var in med han. Sen tränade vi lite rallylydnad, utan koppel. Lite fritt följ, några 360 º vänster, och lite andra moment. När vi hållt på ett tag och jag tyckte han gjorde allt kanon, så gick vi till slalomet. Tog det några gånger. 

 

Sen fick jag sällskap, för vi skulle göra en bana till söndag när vi skall ha WM. Alltså Wästmanlandsmästerkapen. Ja, det gick ju bra och göra det på 2 personer det med. 

 

Våren är verkligen på väg nu. Så här ser det ut på en sträcka av hälsospåret. Men tyvärr inte hela. Så än går det inte gå hela spåret.

 

 

 

Det är bara första delen av spåret som är bart. Går man en bit till så såg jag att det var helt vitt, troligen ganska halt också. Spåret ligger ju mer öppet i början. När vi var på väg hem, så såg vi en bil som det har gått lite för fort för. Är lite tveksam till att det har varit halt. Att det är nåt annat som orsakat detta.

 

 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019
>>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se