Colliekompisarna

Alla inlägg under juni 2009

Av Marru - 22 juni 2009 21:53

Igår kväll när jag satt här vid datorn så hörde jag skrammel från baksidan. Hade ju vardagsrumsfönstret öppet, och hundarna var alldeles konstiga. Men jag tänkte för mig själv att det var värst vad det blåser ute. Men skramlet ökade bara hela tiden. Så jag öppnade fönstret lite till och då ser jag en liten kotte som håller på och skramlar med makens energidryck burk som han hade lämnat på baksidan och den hade blåst ner.


Men när jag tänkte ta kort på den så smet den över till grannens sida. Den gick och gömde sig i blomrabatten hos grannen som bor längst bort och gömde sig bakom en buske med kärleksört.


 


Ikväll när jag satt här, då började samma skrammel igen, reagerade inte på det först. Men sen kom jag på, det måste vara igelkotten. Men den hann smita från mig igen.


Annars så har jag varit till tandläkaren idag. Eftersom tandläkaren inte sa nåt om visdomständerna så beslöt jag att dom får hänga med ett tag till. De har tydligen slutat med bedövningsspruta, utan istället så lägger dom på nån bedövningssalva. Efteråt skall det visst inte kännas bedövat alls. Så om jag väntar ett tag till med visdomständerna, kanske det kommer nåt undergörande teknik för visdomständer man vill ta bort *S*.
ANNONS
Av Marru - 21 juni 2009 19:38

Här är en bild från Målarbodens sista veckoteman före semestern. Har inte hunnit göra nåt av dem förräns nu. Tuten heter blue flower, men mina blommor är inte blå *S*.


ANNONS
Av Marru - 21 juni 2009 19:29

Jaha, då var årets upplaga av midsommaren över. Än har vi inte sett mycket till av sommaren. Idag har det varit fint på förmiddagen, men nu har det kommit fram mörka moln, skulle inte bli förvånad om det blir åska fram emot kvällen.


Nattens körning gick bra, men vilket liv dom förde. Ångrar att jag inte tog öronproppar med mig, har ju såna liggande hemma. När jag kom fram till konferensen så fanns det massor med människor, bilar ute där, och vi tre bussar som skulle hämta folk. Det var många som inte hade begripit att de skulle köpa biljett nere vid konferensen utan försökte lösa biljett av mig. Eftersom bussen var bokad så skulle dom ju betala till den som bokade bussen. När jag kom till Fagersta till centrum, så kom det fram en kille fram till mig och ville att jag skulle stanna bussen. Han ut, och raka spåret på gräsmattan framför brandstation. Där låg han på alla fyra och spydde. Vad skönt att han kom ut så det vart inget av den varan i bussen. Men däremot så stank det öl i hela bussen. Var till garaget idag på dagen och städade ur bussen i lung och ro. Hade ingen lust och stanna och städa klockan 4 på morgonen, utan jag ville äntligen komma i säng. Vilken stank det var när jag öppnade dörren till bussen. Vi får väl hoppas att lukten försvinner till imorgon när bussen skall ut på linjen igen.


Annars var vi till kennelklubben och tränade agility idag. Micki och Farina var dom enda som var på hugget idag. Synd att Micki gafflar så mycket, för annars skulle det vara kanonkul och tävla med han. Men man orkar inte med hans skällande.

Av Marru - 20 juni 2009 20:05

Nu börjar jag få lusten tillbaka och hålla på med lite grafik. Gjorde bla en Daiva idag. Länken till Daivas grupp hittar ni bland länkarna ifall det är nån som är sugen att prova. Det är en bra grupp på det viset att det är bara och gå in på gruppen sida och hämta det man vill göra. Här kommer då min jag gjorde idag på ett eget foto från i våras.


Av Marru - 20 juni 2009 17:29

Vädret igår var inte så illa som det kunde vara, för det hade verkligen kunnat vräka ner. Men nu gjorde det inte det, kom några små nätta skurar men för det mesta var det uppehåll när vi var i Malingsbo. Det blev collieträff där återigen, men den blev inte så långvarig den här gången för de hade sina barn och barnbarn med, och barnbarnet ville till husvagnen. Han tyckte det var tråkigt med ringdans.


Lite vattenbrus på väg till midsommarfirandet.Colliekompisarna väntar på nåt, men undrar om de begriper på vad.


 


Kan det vara det här, fast jag tror faktiskt inte att de förstod vad det var för nåt.Nu är den uppe, och inte gick den av.


 


Kransarna6 collie i en hög. Nu vet vi varifrån dom kommer alla fall.  De kommer från Strängnäs.

 


Bygdegården i Malingsbo.Här har vi våran ändhållplats på linje 41 till Malingsbo.

  


Inatt skall jag jobba några timmar. Skall till Barken konferens i Gladtjärn och hämta folk (fyllon) från deras midsommarfest. Jag skall köra till Fagersta, sen slutar jag. Sen är jag ledig hela nästa vecka igen.Av Marru - 19 juni 2009 11:50

I Avesta på lördagen så ställde vi upp som hjälphandlers till 7 st cane corso. De hade aldrig ställt ut sina hundar förut, så maken fick köra med 2 timmars träning före utställningen. Dessa hundar kom ju alla från olika ställen. Maken hjälpte uppfödaren eftersom hon hade 3 hundar, och det är lite svårt att ställa ut flera på samma gång eftersom 2 av dom gick i samma klass. Jag ställde ut en till ett äldre par som aldrig har ställt ut förut. Plus att vi hjälpte till med avelsklassen och uppfödarklassen, och vi fick kalla in en hjälphandler till.


Men numera så har vi så mycket olika aktiviteter med våra egna hundar så vi kommer att satsa helhjärtat på dom. Så vi kommer inte kunna ha möjlighet att hjälpa andra. Pga det så har maken dragit sig ur att hjälpa andra, det började bli för mycket av det på sista tiden. Vilket våra egna hundar har fått lida för.

Av Marru - 18 juni 2009 23:55

Önskar alla som besöker mig en riktigt glad midsommar, och vi kan väl hoppas att regnet håller sig borta fast vi vet att dom har lovat regn.


Av Marru - 18 juni 2009 23:41

Ja, den här gången så håller ju väderleksrapporten vad den lovar. Här regnar det för fullt, och har så gjort nästan hela dagen. Vi var till Borlänge idag och gjorde slut på mina stämplingspengar, tur att man får lön från Swebus nästa vecka :-D. Köpte ett par mjuka träskor, eller vad dom kallas dom med gummisula, inga foppatofflor här inte. Sen var vi till ÖB och köpte en presenning. Upptäckte på utställningen i Avesta att det kanske kunde vara bra och ha en sån inne i tältet på marken. Det blev ju alldeles lerig när man trampade runt i tältet. Sen var vi till Blomsterlandet. Säger bara hohojajaaa. Dit skulle man inte ha gått. Men jag tänkte ju att dom kanske hade satt ner priset på änglatrumpeterna nu när midsommaren är här. Men nej, det hade dom inte. Dom kostade 179 kr fortfarande. Men jag köpte en alla fall, vill ju så gärna ha en. Tycker dom är kanonfina. Det gäller bara och se till att hundarna inte kommer åt dom. Men nu står den på framsidan. Sen såg maken en sån där säck med hängpetunior. Den ville ju han absolut ha och hänga på väggen. Det är bara och hälla vatten i röret som är i säcken. Hoppas den håller sig sådär fin hela sommaren.Tog en ny bild på hängblomman som jag köpte förra gången vi var till Blomsterlandet. Det har blivit lite fler blommor på den sen förra gången. Upptäckte vilken praktisk kamera jag har. Det är ju bara och öppna luckan med den lilla skärmen och vika den. Sen kan jag stå nere på golvet och ta en bild uppifrån, men jag ser på skärmen vad jag knäpper på för nåt. Blomman är alla fall en aster av nåt slag. Mer vet jag inte om den.Senare på kvällen skulle Lizzie och jag till kennelklubben och träna agility, fast det regnade. De skall ju ha träning för dom som gått kurs under vinter på torsdagar. Men kan ju säga att det var ganska öde där. Så vi var väl där en halvtimme. Det fanns en färdig kort bana där som slutade med gungan. Det var ju perfekt. Den började med balansen. Det var inga problem, inte ens med gungan. Hon hoppade genom däcket och rakt på gungan. A-hindet stod lite vid sidan om så den gick vi också över några gånger. Har ju sett ibland på träningar att hon är lite trög att gå på dessa tre hinder i början, men när man väl fått över henne så går det bra. Men idag så tvekade hon inte ens, fast det regnade.


Sen åkte vi hem, och jag satt i bilen och spanade efter vägkanten på blommorna. Måste ju ha en midsommarbukett. Men hittade inte blommor mellan Söderbärke och Vad. Så då fick jag åka mot Tolvsbo istället. Där hittade jag prästkragar, ängsklockor och lupiner. Så här är min midsommarbukett. Ställde den på makens rökstol för fotografering, annars står den på trappan.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se