Colliekompisarna

Alla inlägg under juni 2009

Av Marru - 7 juni 2009 20:52

Fick en nationalsdagshälsning från Annmi, men hann inte få in den i bloggen. Men bättre sen än aldrig. Tack Annmi för den. Hoppas din dag igår var bra. Min var det som du kan läsa här på bloggen nånstans *S*. På bilden syns Annmis katt Jippi. Gör ett besök hos henne, hon har kanonfina katter med fina bilder på dom.


ANNONS
Av Marru - 7 juni 2009 19:54

Idag så fick jag äntligen med mig maken på min nostalgitripp. Jag har länge tänkt att vi måste åka till Västansjö i Smedjebacken och gå lite där för att se hur det ser ut där nu. Det var ju, jag tror, det största bostadsområdet i Smedjebacken. Vi bodde där mellan 1969-1980. Efter att vi flyttade därifrån så började husen rivas en efter en. Om jag har räknat rätt så fanns det minst 13 trevåningshus i det området. Bredvid vårat hus fanns det ett vitt tvåningshus i trä, men den revs redan på den tiden vi bodde där.


Här bakom trädet fanns våran skridskobana på vintern, fotbollsplan på somrarna. Till höger om den så var första huset.

 


Här har vi våran sandgrop, där åkte man i backarna mycket när man var liten. Fast jag fick aldrig nån pulka att åka i, vet inte varför. Så det fick väl bli nån sopsäck eller en pappskiva eller nåt man hittade där vid backen. På somrarna spelade våra föräldrar volleyboll där. Det var före finska föreningens tid.

 


När man fortsatte förbi sandgropen så kom man till stranden till Kolbäcksån som hör till Strömsholms kanal. Vägen var flyttad, för förut gick den uppe bredvid gropen, nu gick den ner till gropen och till stranden. Bredvid den gamla vägen fanns det några gamla ruiner, och där bodde SVARTA DAMEN :-o. Gissa om vi skrämde upp varandra där.


Kommer ihåg en dag när jag gick på andra sidan om sandgropen, då möter jag min faster. De bodde i Smedjebacken i början på 70-talet. Hon ställer sig och gallskriker åt mig att jag har lurat ner min kusin ner till ån. Att nån skulle ha sett oss där. Min kusin var bara några år då. Det var ju bara det att hon hade knallat hem till oss, hon var inte alls med mig. Men det tog många år innan jag kom över den utskällningen. Från stranden vid ån så ser man bron som går in till Smedjebacken.Nu finns det en gångväg ut efter stranden, det är ju öringsfiske där numera. Vi har inte varit och provat det än. Fiskekorten är ganska dyra där vid ån. Fast de kostar olika beroende på vart man står och fiskar.

 


Numera finns det en gångbro över till andra sidan. Den fanns inte på den tid vi bodde där. Hade en klasskompis som bodde på andra sidan, och ibland när man inte orkade gå omvägen till henne över den stora bron så brukade hon ro med en eka över till andra sidan. Hennes pappa var företagsläkare, så de bodde i en stor tegelvilla. Det huset verkar inte finnas mer, utan där fanns en stor flott villa. Tänk man hade sån tur att Anna skulle läsa min blogg just nu. Har försökt söka efter henne, men inte lyckats. 


 


Till sist en bild på själva huvudvägen. Västansjögatan 9 A var våran adress i 11 år. Numera ser vägen ut som en cykelväg, men då fanns det hus på båda sidor om vägen. Det var en ganska lång backe ner till skridskobanan som vi åkte ner med skridskorna. Vi tog av skydden och åkte ner, tänkt om vi hade fått en sten under skridskon då hade vi ramlat ner på näsan. Men inte brydde man sig om sånt då. Banan låg ju på slutet av gatan.


 


Ja, det var min nostalgitripp idag.
ANNONS
Av Marru - 7 juni 2009 19:33

Var ut i förrgår och knäppte kort på rönnen vi har framför huset. De blommar så fint nu. Det här är en av mina sommarfarvoriter. Jag måste ha en varje år. Fast förra året så blev den inte så fin, det var ju så konstigt väder ett tag. Vi får väl se hur den blir i år.


 


Sen när jag var på LDB träffen igår i Västerås så fastnade det en sån här med mig. Är man hemma hos en pelargonfantast, och hon har en massa pelargoner som inte finns att få tag på i en vanlig affär då måste man ju passa på. En änglapelargon är det, men som jag förstod det så finns det flera varianter av den också. Sen innan jag åkte hem så var jag in till våran förra granne i Virsbo. Jag hade ju en present till henne för hon fyllde 65 förra helgen men jag hann inte dit då. Så hon fick presenten igår istället. Med mig hem fick jag ett par Saint paulior.  

 Av Marru - 6 juni 2009 23:50

Idag har jag varit till Västerås och träffat några av mina kompisar i Målarboden. Sätter inga bilder på bloggen för jag vet att en del inte vill vara med här, bla jag *S*. Men ni kan besöka deras bloggar, nästan alla som var med har en egen blogg. Det är bara Pia som var med på träffen som inte har nån. Hon bor i Västerås så hon hade inte långt att åka. Själva träffen hade vi hos Kerstin, det blir den sista i Västerås för snart kommer hon att flytta. Kerstin hittar ni här.


Sen nästa har vi Airi, hon kommer från Sura och har blivit drabbad av sjukdomen Hundus Idiotus. Hon kanske har lite svårt att erkänna det, men i vissa fall känns det som om hon är hårdare drabbad än jag. Hon har en blogg där det inte händer så mycket, sen har hon en till där det händer desto mer, och den hittar ni här.


Sen har vi Mailis från Köping som är en glad pensionär med många strängar på sin lyra. Hon hade gjort en kanongod laxlåda, lite lik den som jag brukar göra. Till efterrätt blev det nån sorts blåbärspaj, du får väl rätta mig om det inte heter så. Henne hittar du här.


Sen har vi Gunilla som kommer ända från Örebro. Hon kom med tåg till Västerås. Hon har däremot blivit drabbad av, skall vi säga att det heter Kattus Idiotus. Henne hittar ni här.


Vi satt och pratade om hundar, grafik och allt annat mellan himmel och jord. När vi hade suttit ett tag och smält den goda maten och efterrätten så blev det dags för kaffe och en underbart god jordgubbstårta. Fyyyy på er, jag som tänkte gå ner 7 kg till mitten av juli. Det blir tufft det nu *S*. Efter det så blev det dags för dom obligatoriska LBD bilderna. Man måste ju visa dom andra i gruppen hur kul vi har haft det så att de blir riktigt avundsjuka.

Av Marru - 6 juni 2009 00:15

Vi har förresten storfrämmande på våran park ikväll. Dansbandet Lars Kristerz är där och spelar ikväll. Läste i tidningen att det var 1500  förköpsbiljetter sålda. Tror det inte varit så mycket folk där sen Vikingarna var där på 80-talet. Jo, de hade ju nån rockfestival där för nån sommar sen. Och Jerry Williams var där samma år som pappa gick bort, helgen efter. Vi hade köpt biljetter, men vi gick aldrig på den.


Tycker det är konstigt att det inte hörs musik från parken för normalt brukar det höras hit när dom spelar. Det kanske blir så när det är mycket folk, att det är bara när det är mindre folk som ljudet kommer ända hit. Men när The Poodels var här förra sommaren då hördes det. Klart och tydligt *S*.

Av Marru - 5 juni 2009 23:18

Jo, då var det äntligen fredag. Nu är jag ledig i 3 dagar. Sen jobbar jag resten av veckan. Nästkommande 3 veckor vet jag inget om, men i juli jobbar jag 13 dagar som jag har förbokade redan. 13 dagar då jag kör i Söderbärke, skönt att slippa åka till Ludvika. Samtidigt är det skönt att veta i förväg hur man jobbar. Men det blir långa dagar, inte ett skift är under 9 timmar i betald tid, och då kan man gissa hur många timmar man blir borta hemmifrån. Det är bara 1 av dom 3 passen dom har här som man kan åka hem en sväng på.


Annars idag så har gymnasiet i Ludvika haft sin avslutning idag. Var upp på stan och titta på kortegen som gick från gymnasiet ner till stadsparken. Tänk att det är 28 år sen man själv åkte i kortegen till stadsparken. Kan ju säga att det inte var likadant på våran tid som det var nu. Det dracks både öl och annat där dom stod på lastbilsflaken. En kille tyckte väl att han var tuff när han hängde där över räcket, en ölflaska i ena handen och en cigarett i den andra. När vi åkte så förekom inget av detta när vi åkte, sen är det en annan sak vad dom gjorde på kvällen. De hade inte ens en riktigt musikkår som gick framför. Det hade vi, Ludvika musikkår marschera framför oss. Du var det en massa musiker som gick längst fram i sina privata kläder, alla var klädda helt olika.


Dagen till ära så hade bussarna fått svenska flaggor fram. Jag var till trafikledningen på morgonen och sa att jag går i strejk *S*.


 


Vägen från Ludvika mot Grängesberg har varit avstängd hela dagen idag. Det var en långtradare som hade åkt av vägen och de höll på med bärgningsarbetet hela dagen.


När jag slutat åkte jag till det nya affärscentrat i Ludvika och var in på Coop och handlade. Köpte blommor också för jag skulle till kyrkogården en sväng. Idag skulle pappa ha fyllt 70 år :-(. Här är en bild på hans gravsten, men jag har raderat bort namnet på den. Glaset bakom dom röda rosorna är till lyktan, man kan ställa ljuset bakom glaset genom en lucka på baksidan. Väldigt praktiskt, och snyggt tycker jag. Det är väldigt vanliga på gravstenar i Finland. Lyktan kommer därifrån, det fanns en möjlighet och beställa det så då tog vi den.Pappa gick ju bort en månad efter sin födelsedag. Min kompis som bor granne med mina föräldrar tyckte det var lite märkligt. Hennes man klämdes ihjäl bakom en plåt som hängde i en travers, en månad efter sin födelsedag. Pappas bardomsvän från Finland gick bort 1 månad efter sin födelsedag.

Av Marru - 4 juni 2009 19:53

Idag har det regnat hela dagen och det har varit kallt. Regnet kan jag acceptera men inte kylan. Varför måste det vara så in i vassen kallt hela tiden.  Så jag struntade i att åka till klubben på träningstävlingen, tyckte jag behövde bättre på några moment här hemma innan, tex ställande under gång. Nu fick jag till det lite alla fall när jag provade ute nyss, hon sätter sig inte på en gång när jag går tillbaka till henne. Läggandet under gång ville jag inte prova nu, det kan vi träna på när det är torrt.  Då har man lite bättre humör för att träna också.


Nu har jag fått jobb till imorgon också. Sen nästa vecka jobbar jag 4 dagar som det ser ut nu, är ledig på måndagen. Sen var det visst mörkt i 2 veckor alla fall. Finns inte jobb åt dom fasta en gång. Det blir ju mindre skift när skolorna slutar. Sen har väl inga gått på semester än. Det blir kanske lite bättre sen efter dom 2 veckorna. Det är väl kanske lite väl tidigt att gå på semester om en vecka, alla fall som det ser ut nu ute. Brrrrrr....vad kallt det är.

Av Marru - 3 juni 2009 22:07

Idag var vi till kennelklubben och tränade agility. Det är bra att vi har både kennelklubben och bruskhundsklubben vi kan träna på eftersom de har olika sorters kontaktfältshinder. På kennelklubben är dom hindrena målade med limmand grus för fäste. På brukshundsklubben har dom en filtmatta på sina. Så det är bra och kunna träna på båda underlagen eftersom man vet ju aldrig vad dom har på klubben man tävlar på.


Idag började vi med den eviga gungan. Hon protesterade inte mycket när jag ledde henne över första gången, det bick bättre och bättre för varje gång. Så till slut så kopplade jag loss henne och tog över henne en gång och höll i halsbandet. Sen släppte jag henne, och det var inga problem. Hon gick bara lite sakta innan den började tippa i början. Till slut så sprang vi mot gungan och hon gick på den utan problem.


Känns som vi har blivit av med ett spöke där. Men det är ju fortfarande den biten, att man måste prova en gång med henne kopplad så hon fattar att det inte är nåt farligt. Det kan man ju inte göra på en tävling utan där gäller det att gå på direkt.


Slalomet, då när hon gör den utan att hoppa över nån pinne börjar det bli ganska bra fart på.


Nu är det sängen som kallar, har ju jobb tidigt imorgon. Så jag får väl besöka er imorgon om jag hinner. Tänkte åka till brukshundsklubben för att kolla deras tävlingsträning om det inte regnar.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se