Colliekompisarna

Alla inlägg under juni 2009

Av Marru - 13 juni 2009 21:28

Idag var vi på utställning i Avesta, men collie går inte förräns imorgon. Men vi hjälpte en klubbkompis och hennes valpköpare och ställa ut. Rasen i fråga var cane corso. Men det var så himla trist väder hela dagen, ok det regnade ju inte hela tiden. Bara i början så att man han bli lagomt blöt tills det var dags och gå in i ringen.  Tiken som klubbkompisen har fick ju 11 valpar förra året, och 6 av dom valparna ställdes ut idag. Jag hjälpte ett äldre par som hade en valp och ställa ut deras hane. Han fick en etta i KV och blev tvåa i  KK mot brorsan sin. Maken visade en av tikvalparna som hon uppfödaren har själv, själv hade hon den andra tiken. De fick båda 1 i KK, men den som uppfödaren själv visade blev etta i KK. Sen blev gruppen bästa avelsgrupp och uppfödargrupp. Sen var alla blöta och nöjda och åkte hem.


Vi stannade kvar en liten stund för att titta runt hos försäljarna, var ju bekvämt och göra det när vi inte hade några hundar med oss. Jag köpte ett täcke till Lizzie. Bra för henne att ha ett när hon tävlar så att hon håller värmen. Hon såg så mallig ut när jag provade täcket på henne, hon fick gå en promenad med den på.



Som ni ser på bilden så har jag tränat på att göra vattenmärken *S*. Det där är ett ganska bra märke. Man kan lägga den över hela bilden, men ändå så ser man vad bilden föreställer. Visst är hon fin i sitt täcke. När vi kom hem och jag provade på henne så muttrar maken att Clara skulle också haft ett, att jag bara tänker på Lizzie. Men faktiskt är Clara hans ansvar, så vill han att hon skall ha ett täcke så får han köpa ett. Fast han var måttligt intresserad av att gå runt där. Men när han sen såg hur bra täcket satt på Lizzie då ångrade han att vi inte köpte 2. Den kostade bara 125 kr, få se imorgon om det finns kvar så får vi väl köpa ett till då.



Av Marru - 13 juni 2009 00:01

Nu är det en lite rolig tävling på gång hos Helan. Tävlingen håller på till den 30/6. Men om man vinner så får man inte sitt pris förräns nån gång vid jul. Fast jag lovar, dom priserna är det värt och vänta på. Vad kan man vinna då? Jo något som Helan har gjort, och jag kan säga att hon är väldigt duktig på det hon gör. Har sett en hel del bilder på vackra saker.


Detta är då var man kan vinna hos henne. Ja, inte båda då utan man får välja antingen en mugg eller en frukostskål i stil som dessa på bilden. Man får välja färg, och om man vill ha nåt mönster på. Ja, mer får ni läsa i hennes blogg. Klicka på bilden så kommer ni dit.


Av Marru - 12 juni 2009 21:28

Ja, då var det äntligen fredag och man blir ledig. Kommer att vara ledig i några veckor nu, förutom midsommardagen, då jag skall ut mitt i natten för att skjutsa från Barken konferens till Fagersta. De har midsommarfest för allmänheten där. Vet inte hur folk tar sig dit, men de har ordnat med buss på natten för dom som vill hem. De går ju över till sommartidtabellen på måndag, och då blir det mindre körning. Men dom ordinarie chaufförerna har inte börjat sina semestrar än, så de har fått garagetjänst i några veckor en del. Det betyder att jag inte har nåt att göra några veckor. Men i juli så får jag ju jobba desto mer.


Idag skulle maken tvätta Clara. När han var klar med henne, gick han ut till köket för att dricka vatten för att sen börja torka henne. Han hade lämnat badrumsdörren öppen. När han sen tittar in i badrummet, då hade Micki stått där under duschen och väntat på att bli tvättad :-o. Nu har det slagit runt hos han, han tycker ju inte om att bli tvättad. Då tvättar han Micki, sen går han ut och röker, lämnar fortfarande dörren till badrummet öppen. Då går Farina in och ställer sig i duschhörnet. Dom är ju helt knäppa våra hundar idag *S*. Men Lizzie fick allt vänta till ikväll tills jag kom hem.


Imorgon skall vi till Avesta på utställning och hjälpa våran klubbkompis och ställa ut en del av hennes valpar. Hoppas alla fall att det inte regnar hela tiden.

Av Marru - 11 juni 2009 21:25

Alldeles nyligen hade Gunilla en bildtävling i sin blogg, fast hon inte gillar tävlingar. Man skulle gissa vad bilden föreställde, och det såg jag ju ganska fort att det var ju rumpan på en raggarbil. Så då fick jag denna pris av Gunilla.







Av Marru - 10 juni 2009 21:47

Idag har vi varit hundvakter, eller maken har det. Jag har jobbat hela dagen, igen. Tur att man får vara ledig på helgerna alla fall, för det här börjar mer kännas som att man lever för att jobba. Jag föredrar att jobba för att leva. Man hinner knappt mer än komma hem, sen är klockan hur mycket som helst och det är dags och gå och lägga sig. Vi har idag haft en liten sheltie och hans kompis här. Det har varit lite varierande reaktioner från våra hundar på dessa små besökare.


Micki är lite fundersam på den där lilla svarta saken som är så nyfiken på han. Undrar vad han tänker på egentligen, Micki alltså *S*.



Lizzie vet inte heller riktigt hur hon skall reagera.



Här har vi en som blev som en hönsmamma. 

 


Här är lillbusen, lite svår att fånga på bild. Väldigt rörlig av sig.



Sen har vi Ville också, han ville inte heller vara riktigt på bild. Han satt mesta dels vid ytterdörren och längtade hem. Så maken har precis skjutsat hem dom, de började sova på en gång *S*.

 

















Av Marru - 9 juni 2009 15:38

Sitter i bussen i Borlänge och väntar på att det skall bli dags och åka hemåt. Var ner till garaget nyss och tanka bussen, och fick mig samtidigt en visning av busstvätten hur den fungerar. Den är mycket enklare än den vi har i garaget i Söderbärke. Där har vi en borste man får dra runt bussen, och den är ganska tung. Här stoppade man i ett kort sen körde man genom tvätten som lamporna visade. Var det rött stod man stilla, var det grönt rullade man sakta framåt.


Men det var tur att Lizzie och jag gjorde guldprovet förra veckan. Det är sista hund i hand idag.

Av Marru - 8 juni 2009 19:26

Glömde ju bort att jag tog ett par bilder på akvariet idag. Jag måste bara visa den fina växten vi har inne i akvariet. Tycker den är så fin med dom röda fläckarna på bladen.


 


Sen en bild på ynglena som har fått flytta in i det stora akvariet. Det är en hel del. Fast dom är lite svåra att fånga på bild för de är så rörliga. Men man ser alla fall att de är en hel del. Det är även en hel del på gång i det andra akvariet.


 


Alla dom små fiskarna som simmar omkring där är våran egen uppfödning *S*.

Av Marru - 8 juni 2009 17:57

Imorse tog jag med mig kameran på morgonpromenaden. Jag tänkte att jag skall försöka hitta nåt att ta kort på. Anstränger man sig lite så hittar man alltid nåt till slut. Men inte är det lätt. Hade velat ta bilder på fjärilar, men vad lite fjärilar man ser nu. Det måste bero på det kalla vädret. Så det fick till mesta delen bli blommor.


Har öppnat ett konto på Pixbox, men jag har inte riktigt kommit underfund med funktionerna. Men jag visar alltid en liten bild här då och då. Men där kan man ladda upp fler.


Det här måste vara nån sorts blåklint. Fast jag tycker den ser lite klen ut jämfört med dom andra jag har sett.


Den här har jag kommit fram till med hjälp från mina grafikvänner att den heter humleblomster. Kallad även för mormors nattmössa, eller på vissa ställen för mormors glasögon.

 


Ja, det var allt från mig idag. Börjar känna mig lite smått stressad, skall ju jobba imorgon. Men skall till Borlänge imorgon, så då får jag äta den smaskiga salladen igen. Det blir nog sallad därifrån resten av veckan. Vad jag sett när jag tittat på resten av körningarna för den här veckan så kör jag nån tur till Borlänge varje dag.  



Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards