Colliekompisarna

Alla inlägg under juni 2009

Av Marru - 3 juni 2009 10:09

Hade skrivit en lång radda om gårdagen i bloggen och när jag skulle spara så försvann sidan, och jag kom inte in nå mer under kvällen innan jag skulle lägga mig. Så det får bli idag istället.


Igår så bestämde jag att Lizzie skulle få göra guldprovet i Hund i hand. Det har ju gått ganska bra med dom svåraste momenten när vi tränat hemma. Måste bara säga att jag har en otroligt duktig tjej när hon vill *S*. Vi fick full pott på nästan allt utom 2. Det var fritt följ och inkallning med störning. Just det sista har vi tränat intensivt på dom sista dagarna, och det har fungerat kanonbra hemma. Det höll nästan gå vägen igår också, hon sprang förbi bollen som kom farande mitt framför näsan på henne. Men sen bestämde hon sig för att den var rolig och vände sig tillbaka mot bollen. Så vi fick lite avdrag där. Apporten blev jag lite fundersam på när jag höll i den, jösses vad tung den var. Sen att andra hade haft den i munnen före så jag tänkte att det här kommer aldrig att gå. Men efter lite tvekan i början så sprang hon och hämtade den och kom med den vid min fot. Så det blev 278 poäng av 300 möjliga. Så jag är nöjd, och Lizzie fick sin guldmedalj. Nu är jag vi klara med hund i hand, så nu kan vi koncentrera oss mer på annnat istället.

Av Marru - 2 juni 2009 10:26

Jag är lite nyfiken på vilken färg på collie ni som läser tycker är finast. Själv så har jag ju av alla 3. Officiellt så heter den färgen som alla kallar för en riktig Lassie sobel, fast våran Lassie heter Farina. På engelska heter den sable.


Sen har vi den trefärgade, eller tricoloren. Den har svart, vit och brunt i sig, som våran Micki.


Sen har vi blue merlen, gråblå med inslag av svart, brunt och vitt. Som systrarna blå här, Lizzie och Clara.


Alla collie skall helst ha en stor vit krage som går runt om, men det finns hundar med halva kragar också. Sen skall de ha en liten vit tipp på svansen, och vita tassar.


När Lizzie var 4-5 månader så mötte vi ett par äldre damer ute på promenad som sa " åhhh, hur gammal är den där hunden?" Då tänkte jag att dom tycker hon ser så ung ut, men det var tvärtom. Dom trodde hon var jättegammal för hon var så grå *S*.

Av Marru - 2 juni 2009 10:17

Skall väl göra en liten sammanfattning av omröstningen. Angående om antalet rädda hund om det var collie eller annan ras, kan jag inte skriva nåt annat om än att majoriteten av dom som klickat på dom 2 alternativen inte var collie. Så vad skall man då säga om pratet att collie är räddast av alla. När jag räknat ut så fick jag fram till att det är 13 som valt ett av dom alternativen, och av dom var det 3 collie som var rädda. Men 10 som inte var collie.


Men nu till själva rädslorna:


Skott 31.9%

Fyrverkeri 14.9%

Gå på golv 6.4%

Människor 4.3%

Annat 4.3%

Allt 4.3%

Åska 2.2%


Kan ju säga att det är skönt att det är så några som är rädda för allt, men helt skulle ju den stå på noll.

Av Marru - 2 juni 2009 10:12

Det är så typiskt att det just idag skall regna när vi skall åka till brukshundsklubben ikväll. Vi får hoppas att det slutar till kvällen, men det ser ganska mörkt ut som om det skulle kunna hålla på hela kvällen. Hade tänkt göra guldprovet med Lizzie idag. Men om det hällregnar får vi se hur det blir, hon kanske inte vill göra nånting. Värre är det med Clara, hon vill absolut inte göra nånting när det regnar, blir bara sur.


Ja, det behövs ju vatten för det har varit så torrt, men varför just idag. Kunde ju sluta tilll kvällen, och imorgon vill jag inte heller ha nå vatten för då skall jag på agilityträning. Torsdag kväll tänkte jag åka till brukshundsklubben på en sån här tävlingsträning, då får man se hur långt man har kommit i lydnadsträningen. De har en tävling i augusti, kanske man kunde försöka sig på den sen.

Av Marru - 2 juni 2009 09:46

Kom ett mail nu på morgonen, en av dom försvunna collien har kommit hem nu efter att varit borta i 11 dagar. De skulle skriva mer på hemsidan om försvinnandet när det har lugnat ner sig. Skall bli spännande och se vad som har hänt henne. Nu är det bara en collie, vad jag vet som är ute på vift. Hoppas han också kommer hem snart. Men här kommer det alla fall och stå om Skys äventyr.

Av Marru - 1 juni 2009 20:16

Idag har det återigen varit en underbart solig dag. Kanske lite för varmt för vovvarna, men de får hålla sig i skuggan om det blir för varmt. Har inte gjort så mycket idag, tränat lite med vovvarna ute på gården. Jag har ju kommit på hur jag tränar in inkallningen med störning på Lizzie och det går ganska bra nu. Jag började med en boll på snöre, det är en av favoriterna. Jag la den på marken, sen gick vi förbi den när hon var kopplad. När hon försökte ta den sa jag nej. Hade en till likadan boll i beredskap i handen, så fort hon lät bli den som låg på marken så lekte vi med den jag hade i handen. Sen kopplade jag loss henne, och gjorde samma sak. Gjorde det några gånger tills hon helt struntade i bollen på marken. Sen gick jag över till inkallning, men hade fortfarande bollen på marken. Gjorde inkallningen så att hon blev tvungen att springa förbi bollen som låg på marken, och varje gång hon kom till mig utan att ta den bollen så blev det bus med den andra. Sen blev det paus över natten. Började idag med att repetera dessa övningar några gånger, sen ropade jag till maken att han skulle komma hjälpa mig. Så gjorde vi en inkallning, maken ställde sig ungefär i mitten. Jag ropade in Lizzie, maken kastade iväg bollen mitt framför näsan på henne. Hon vred bara lite på huvudet efter bollen men sprang fram till mig. Numera struntar hon i den andra bollen också, utan hon vill bara ha godis.  Detta är ett moment i guldprovet i hund i hand.


Ett till moment är godisförbud med okopplad hund. Det har vi också tränat på idag. Sen är det vanlig inkallning på 25 m avstånd. Platsliggning 3 min. Hopp över hinder, slalom med lös hund, sitta kvar i bilen och föraren går runt bilen, visitation. Tror det var alla momenten i guld, och jag tänkte försöka mig på att göra det provet imorgon. Det är visserligen en gång till kvar av hund i hand, men man vet ju aldrig om jag har jobb nästa vecka. Imorgon har jag inget så då tänkte jag passa på och göra ett försök.


Blev för övrigt väckt strax efter 5 imorse, min mobil ringde så jag tänkte direkt att det måste vara från Swebus att de ville att jag skulle jobba. Tänkte först inte svara för jag hade tittat på en deckare nästan till ett på natten. Men sen tänkte jag att svarar jag inte i mobilen så försöker dom på den andra telefonen istället, så jag gick och svarade. Jo, det hade fått ett akut sjukdomsfall. Men han ville att jag skulle vara på plats 5.20 Jovisst, det är ju bara 3 mil mellan Ludvika och Söderbärke *S*. Dessutom var det bara 3 timmar så han fick jaga vidare, och gick och la mig igen. Tror nog det är bäst och försöka komma i sängen senast 24, ifall att dom ringer ut en på morgonen. Det var andra gången dom ringde sådär på morgonen, och båda gångerna hade jag tittat på en deckare.

Av Marru - 1 juni 2009 19:24

Igår var vi på rallylydnadstävling i Säter. Skulle skriva om det redan igår, men tyvärr så var det nåt strul med bloggen. Jag hade skrivit en hel radda redan men när jag skulle spara blev det nåt strul. När jag senare försökte logga in på sidan så kom jag bara tillbaka till inloggningssidan igen.


Men det var inte mycket att skriva om. Lizzie är fortfarande alldeles för nyfiken på omgivningen, det får vi fortsätta och träna på. Första tävlingen vi gick förra året i Dala-Floda hade vi 64 poäng, andra tävlingen i vintras i Uppsala hade vi 52 poäng kvar. Ja, och igår i Säter hade vi bara 41 poäng kvar, ja ni ser ju vart det lutar. 4 tävlingar till så är vi nere på noll *S*. Men sen kan det ju bara gå uppåt efter det.


Annars var banan kanonenkel. Alla dom momenten dom vi tränar på flera gånger i veckan. Men vad gör man när allt är så intressant, tom konerna fast vi har koner när vi tränar hemma. Fast vi har ju ingen som står bredvid och tar kort som det var där igår tex. Men det är bara och fortsätta och kämpa.


Efter tävlingen så åkte jag och hälsade på en fd jobbarkompis från tiden vi jobbade på Esse. Hon och hennes familj bor i Säter, hon har uppfödning på hästar, eller ponnys. ESÅ stuteri heter hennes stuteri men tyvärr så har hon inte sin hemsida kvar nå mer. Annars hade ni kunnat gå in och titta på hennes fina hästar. Det är så kul när man har träffat så mycket gamla jobbarkompisar på sista tiden.


Sen när jag åkte hem så i Smedjebacken så tändes en lampjävel i den där förbaskade bilen igen. Då ringde jag till maken och sa att snart åker det här bilhelvetet till skroten. Är det inte det ena så är det det andra. Nu på några månader var det först startmotorn. Vi fick tag på en ny, ja då gick ett bromsrör av. Det fick vi fixat, ja nu började en lampa lysa "check engine". Det var samma lampa som började lysa för några år sen. Sen fick vi byta en del grejer vid motorn, det kalaset gick på några tusenlappar.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards