Colliekompisarna

Alla inlägg den 1 maj 2009

Av Marru - 1 maj 2009 23:35

Ja, nu är det väl officiellt vår då. Har varit en helt underbar dag idag. Kom på att det faktiskt var våran förlovningsdag igår. Vi förlovade oss vid majbrasan i Smedjebacken 1997, alltså hela 12 år sen. Vad tiden går fort. Det är ju 10 år i år sen vi gifte oss, men det blir inte förräns i höst.


Idag har jag gått omkring med kameran hela dagen. Jag är ju med i EFIT, fast jag har inte varit aktiv där på länge. Men nu när jag har en ny kamera så tänkte jag göra ett försök igen. EFIT, vad är det tänker en del av er säkert. Det är en förkortning av ETT FOTO I TIMMEN. Det är en dag i månaden som är EFIT-dag, fast numera har dom 2 dagar. Antingen fotar man båda dagarna eller så tar man den av dom 2 som passar en bäst. Eftersom jag inte gjort det på länge så tänkte jag börja idag. Du hittar mer om dom på EFITS hemsida. Jag tänker lägga in bilderna på min andra hemsida. Men jag gör ett inlägg här när jag är klar tillsammans med en länk.


Men här är alla fall lite andra bilder, tex den här på våran fina sjö Barken som ligger alldeles spegelblank.


 


Sen en bild på våran Micki, det här är det djupaste vatten han går i frivilligt. Det var ju så varmt idag så han var ju bara tvungen ner och ta sig en slurk.



Få se nu om det blir fler bilder här när jag gått genom allt jag har haft i kameran.


En bild till hade jag ju. Jag gjorde ju en cykeltur på en mil idag. Nej, jag tränar inte inför Tjejtrampet, tror inte att det kommer att bli ett tolfte tjejtramp för mig. Fast den där femtonårsmedaljen hade ju inte varit helt fel. Men nej det får vara, jag skall ägna mig åt hundarna istället, och inte ha nån press på mig att jag måste cykla. Utan jag gör det när lusten faller på. Men alla fall så såg jag dessa härliga gula blommor i dikena, äntligen. Vet inte vad dom heter på svenska. Men i Finland finns det en sång om dom, Rentukkaojan Aatu.

 


Ni som kan namn på blommor får gå in på min efit sida sen och kolla om min blomma som jag har bild på där är samma som AC har haft på sin blogg.

Av Marru - 1 maj 2009 00:53

Nu har jag äntligen kommit hem från jobbet. Det var en väldigt lugn natt trots allt. Första vändan till Smedjebacken hade jag ca 20 tonårstjejer i bussen. Jösses säger jag, vilket kackel :-o. Men sista vändan var väldigt lugn.


Sen när jag åkte hem från Ludvika så såg jag nåt konstigt vid vägen. Det stod en häst, eller det var väl nån sorts ponny, alldeles bredvid vägen. Efter Lernbo, innan man kommer till korsningen man vänder till Morgårdshammar. Där stod den. Det finns hästhagar där bredvid vägen. Så jag åkte fram till korsningen och vände och åkte tillbaka. Då såg jag hästen mitt på vägen, han knallade mot Ludvika.  Det kom en bil från en annan korsning och jag försökte peka på hästen. Vet inte om de sett hästen tidigare, men alla fall åkte dom in på gården där det brukar vara en hel del hästar. Dom ställde sig på gården och började tuta, och folket i huset funderade varför nån tutar utanför. En bil stannade med varningsblinkersen på för att varna bilister från Smedjebacken. Jag åkte mot Ludvika förbi hästen, gjorde en helomvändning och stannade med varningsblinkersen på för att varna dom från Ludvika.


När jag ställt mig där vid sidan då knallade hästen in på en tomt till en villa på andra sidan vägen. Tills dess hade dom från hästgården kommit ut, och de behövde bara gå dit och hämta hästen. Han hade tydligen fått upp boxdörren på nåt vis och knallat ut.


Så det var kul med ett roligt avslut på dagen. Skönt att hästen klarade sig utan att bli påkörd.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards