Colliekompisarna

Alla inlägg den 12 maj 2009

Av Marru - 12 maj 2009 23:51

Jaa, har väl inte gjort så mycket mer än kört buss. Kvällarna kommer så fort dom dagarna. Idag körde jag till Borlänge, och därifrån körde jag några vändor till bla Spraxkya och Norbo. Den här turen från Smedjebacken till Borlänge har nu snart gått i 20 år. Det var en busschaufför från Borlänge som körde den. När jag hade varit hemma så brukade jag ibland möta han på morgonen när jag var på väg till Borlänge för att jobba. Men för några år sen fick han cancer och gick bort. Rune, han var nästan alltid glad, hörde sällan han klaga på nånting. På hans tid så körde han turen Smb-Blg. När han kom till Borlänge så körde han nån vända på Falun. Hade ett riktigt långt uppehåll, hjälpte till lite på godsmottagningen. Idag kör vi till Blg, sen kör vi 4 turer av dom andra, tills det blir dags och åka hemåt igen på eftermiddagen. Det är en av körningarna som Söderbärkechaufförerna har på sitt schema.


När vi åker till Norbo vid 11-tiden, vilket för övrigt är enda gången bussen går till Norbo, så åker vi förbi Ulfshyttans herrgård. Det är ett otroligt fint ställe med god mat. Vi har varit där på julbord med mitt förra jobb.

  


Nu försvann tornet bakom träden på vänster sida. Alldeles innan man kommer till herrgården så är det nån som byggt ett så otroligt snyggt hus. Det är en riktig miljonärsvilla. Skulle vilja ta kort på den men vågar inte, så ni får nöja er med herrgården. Annars är vägen ner till Norbo ingen höjdare. Särskilt på vintern, då får man avgöra innan man åker för långt ifall man åker ner eller inte. Risken finns att man kan bli stående nere i Norbo i flera timmar i väntan på sandbil. Vägen är ju inte den allra bredaste heller, det går inte mötas 2 stora fordon där. Nätt och jämt att det går och mötas personbil och buss där.


 


Ja, det är en av vägarna man är ute och far på *S*. Rena autostradan.






Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards