Colliekompisarna

Alla inlägg den 13 september 2009

Av Marru - 13 september 2009 23:59

Idag var det en helt vanlig trist söndag. Det var ju alla fall fint väder ute, det har varit ganska bra väder den här månaden för övrigt också. Maken har hållt på med våran fd grannes bil, men det verkar vara nåt större fel på den. Så nu är vi utan bil istället Skrattande, men hon måste ju ta sig till jobbet på nåt vis, och vi har inga tider och passa imorgon. Det är i mitten av veckan vi skall lämna in Volvon för att få en ruta. Ja, man kan ju åka med den, men jag skulle inte orka sitta i den och lyssna på plasten som flappar, eller hur det nu låter.


Annars så har jag väl inte gjort nåt särskilt gått med hundarna. Idag blev det ingen träning. Gick en långpromenad på förmiddagen med systrarna. Sen gick jag kortare vändor med dom på dagen. Imorgon skall jag försöka ta mig i kragen och skala av alla flickor med furminatorn. Clara har jag ju tagit mycket på redan. Hon var ju först ut och löpa så då blir hon ju först ut och fälla. Ser att Farina och Lizzie är lite på gång, fast Lizzie borde inte börja fälla förräns nästa månad. Micki däremot han fäller aldrig. Han skulle man behöva skala av lite på, nej jag menar mycket förstås Flört.


Få se nu om jag får nå jobb nästa vecka. Nu är det för lugnt istället efter att nästan jobbat ihjäl mig under några veckor i juli och augusti. Den här månaden har det istället inte blivit nånting.

Av Marru - 13 september 2009 00:09

Man säger ju att allt är inte guld som glimmar. Tydligen kan man även säga att allt är inte moln som är på himmelen. Fick via en som jag har som vän på Facebook reda på nånting som kallas chemitrail. Han hade med sin mobil tagit kort på chemitrail över Virsbo igår eller förrgår. Det han skrev om dom lät inte alls bra, så jag blev ju tvungen och googla på chemtrail, och detta är vad jag fick upp, kolla länken:


Chemtrails


Det jag läste på sidan fick mig och tänka till lite. Chemtrails kan bla användas i biologisk krigsföring, om man vill sprida ut ett virus över nåt land. I länder där dom flygit över och sprayat har människorna fått en hel del sympton, som allergiska reaktioner, influensasympton mm.


Ett flertal såna sprayningar har genomförts även över Sverige, och vem har gett tillstånd till det. Så nästa gång du tittar på molnen på himmelen, är du säker på att det är moln?


Nu tar jag ju förgivet att molnen på bilden jag tog igår är moln, men kan man vara riktigt säker?


  

Av Marru - 13 september 2009 00:00

Idag har jag inte varit så mycket hemma, åkte till Stjärnhov till Mimmi och hämtade grindar och plexiglas till våran bil som vi fick köpa av dom. Resan dit gick väl lite si och så, kan ju säga att Eniro och jag inte är överens om resrutten. Men nu vet jag till nästa gång hur jag skall åka för att komma fram fortare.


Men innan jag åkte så hann jag med en morgonpromenad, och hade med mig kameran för jag skulle ta månadsbilden. Så det blev lite andra bilder också. Bla på en skäggriska, på finska heter den karvalaukku, eller hårväska Skrattande. Har sett massor av fina skäggriskor när jag varit ute och gått. Är lite sugen på att plocka dom, men det är ju ingen av oss som äter sån svamp. Min före detta svärmor gjord kanongod svampsallad på just riskor och kremlor. Men det var hon det, jag kan inte göra det. Vet att det var bla gräddfil i den. Skäggriska är lätt och känna igen, den är gulaktig och är hårig på kanterna. Det ser man också på bilden. När dom är mindre så är dom mörkare. Det finns dom som anser att den är godare än kantarellen. Men man skall komma ihåg att det är en svamp som skall förvällas, precis som alla andra kremlor och riskor.



Sen var jag tvungen att ta en bild på månen. Tycker det känns lite konstigt att månen och solen är samtidigt på himmelen, för vred jag huvudet åt vänster, ja där gassade solen på för fullt.


     

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards