Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 5 maj 2009

Omröstning om hundars rädslor!

Av Marru - 5 maj 2009 19:22

Debatten går het om collien och dess rädslor. Det finns personer som menar på att det finns så många rädda collie att man måste kräva kryss i rätt rutor på MH på båda föräldradjuren, annars får deras valpar avelsspärr. Har nu med åren sett ganska många collie, har själv 4 stycken är hemma som njuter av livet i fulla drag. Dom som pratar om colliens rädslor påstår att det finns collie som inte klarar av ett vanligt liv, och att antalet ökar. Men ingen kommer fram och säger att jag har en sån.


Har på en utställning sett EN collie som nästan kröp på golvet. Fick senare reda på att den collien skulle vara efter såna linjer att det borde ha varit det sista den gjorde. Men nu gjorde den det och var i vägen för oss i ringen.


Ta nu tex Lizzie, vi var ju förra sommaren på världsutställningen i Stockholm. Först var vi på Stäket på Colliespecialen. Hon var där helt oberörd av allt liv runtomkring. Det var i och för sig ingen utmaning för en collie som är tokig i tvåbenta *S*. Men dagen efter, för det första skulle vi åka tunnelbana till Älvsjömässan. Vi stod på perrongen och väntade på tunnelbanan bland en massa folk, inga problem. Vi gick på tåget utan problem. Vad som var lite pinsamt var att hon satt sig på tåget och började stirra på människor. Man hade kunnat hänga en skylt om halsen på henne där det stod "Jag är från landet". Till  slut så tröttande hon på att glo på folk och la sig. Vilket visst skall vara väldigt obehagligt för hundar eftersom golvet darrar så mycket.


Sen kom vi till mässan, inga problem på nåt av golven där. Det skulle visst vara så hala golv att inte ens människor skulle klara av att gå på dom, men det märkte inte jag nåt av. Mitt enda problem med Lizzie där var att hon skulle ligga med nosen på gången där folk gick. Jag försökte dra in henne flera gånger mot pläden att ingen skulle trampa på henne. Men hon flyttade sig hela tiden och la sig med nosen i gången, fast människor nästan trampade på henne. Så till slut så fick jag ställa mig så att jag hade hennes huvud mellan mina fötter, och stå på det viset. Så det är en hund som man kan dra med sig nästan vart som helst.


Nu är det inte meningen att bara collieägare skall rösta utan alla får mer än gärna göra det.


Jag gjorde en liten ändring på omröstningen.  Om ni har röstat att hunden har rädslor, klicka i ja om hunden är en collie och ett nej om den är av nån annan ras.

 
 
Kerstin

Kerstin

5 maj 2009 21:26

Löjligt att Collie ska vara räddare än andra. Lizzi var då inte det! Rädd! Det var en gosig tjej som tryckte sig mot mig när du var på banvandring och vi gosade..
Jag har känt, 8 st under mitt liv och med tanke på dom så valde jag fel.
Fast jag tror ju inte på arv så där, rätt flock löser det mesta, fel flock ställer till mycket som är svårt att reparera!
Ja jag sa ju fyrverkerier och ej collie som du förstår

http://pellispricken.bloggagratis.se

 
Ann-Sofie

Ann-Sofie

5 maj 2009 21:57

Jag testade med klickern, men mitt tålamod tog slut! :-) Nu har klickern dessutom gått sönder, dock inte av överanvändning utan pga skräpkvalitet..

http://collieforever.blogg.se

 
Anette

Anette

6 maj 2009 07:13

Ja, många glada skratt fick jag på Älvsjömässan när jag pratade med några uppfödare där.
"Här ser du en nervös collie" sa de och så skrattade vi åt den lyckliga, glada hunden som ville bli gosad med av oss som hon aldrig hade mött förut. Jag tror collie är bra på att läsa av människor, och om människorna runtomkring är oroliga och inkonsekventa, så blir hunden orolig.
Min sheltie tittade lugnt och nyfiket på fyrverkerierna kring majbrasan, men om någon höjer rösten mot honom blir han helt olycklig och kryper längs golvet.

http://malinrosa.blogg.se

 
Bettan/Lövstugan

Bettan/Lövstugan

6 maj 2009 22:49

Jag är ingen expert, långt därifrån, men jag tror att det beror på matte och husse hurudan hund man har. Hunden återspeglar hur ägarna är. Men det är min åsikt.

Vår hund är rädd för åskan och han är ingen collie av något slag.

Nu säger jag Natti natti

http://bettan.lojdstrom.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Av Marru - Onsdag 24 jan 21:43

Idag har jag återigen varit till ortopeden i Falun. Men om jag skall börja från början. För ett år sedan var jag på utvecklingssamtal med rektorn, och då började vi prata om min skada. Hon frågade om jag varit till en fysioterapeut, att de vet ju mer...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards