Colliekompisarna

Direktlänk till inlägg 9 maj 2009

Hemligheten avslöjas!

Av Marru - 9 maj 2009 12:59

Jag har ju gett lite hintar då och då att det är nåt på gång här. Nu kan jag avslöja det. Vi skall flytta in i hus. Den ser inte mycket ut för världen idag, men det kommer att bli mycket ändringar. Vi har mycket planer på vad vi skall göra med det huset, och tomten. För tomten är jättestor, alla fall tycker vi att den är det. Huset ligger centralt i Söderbärke om man nu kan tala om centralt i samband med Söderbärke *S*. Har tagit bilderna från tomtgränsen så att man ser hur stor tomten är. Fast nu kanske det ser lite större ut än vad det egentligen är.


Den första  bilden är från baksidan av huset. Våra planer är att vi skall flytta infarten. Så att den går från baksidan av huset ner mot vägen där jag står och tar kortet. På höger sida om utfarten skall det i framtiden byggas nytt garage, och en carport där man kan ställa husvagn. Garageöppningen i huset skall täppas igen, och garaget skall byggas om till bastu och gillestuga.


 


Nästa bild är från ena gaveln på huset. Där skall det byggas en stor altan, tanken är att det skall byggas en altan som går runt på baksidan av huset. I hörnet mot framsidan skall det bli en sexkantig solaltan. Det som skall vara mot gaveln och bakom huset skall troligen glasas in, men den sexkantiga skall bara ha ett staket runtomkring. Som ni ser på bilden så har vi varit och stängsla in ett litet område åt hundarna. Vi börjar med lite i taget. Det kommer ju att bli staket runt hela tomten i framtiden.



Sen blir det en bild från framsidan. Det finns ju blomrabatter nästan runt hela huset men dom kommer att försvinna. Maken är ju allergisk mot blomrabatter som är invid husväggen, särskilt om det finns källare. Han är livrädd att det skall komma vatten i källaren. Hmmmm....så mycket vattnar man väl dom inte. Men spelar ingen roll eftersom det kommer att gå en altan runt till stor del av huset, så rabatterna får hamna utanför altanen istället. Den stora pilen på framsidan skulle maken vilja ta bort, men jag vill ha den kvar. Vilken perfekt skugga och sitta under den, eller för hundarna.


 


Sen kommer vi till den andra gaveln. Där är det inte planerat nånting än. Fönstret närmast är köksfönstret, och det andra är till ett sovrum, fast inte länge till *S*. Troligen så slår vi ut väggen mellan köket och det sovrummet under vintern så vi får ett stort kök. 


Ja, det här är baksidan av tomten. Lekstugan får stå där så länge den står. Men det kommer att bli en gäststuga på tomten istället. Där det är asfalterat åt det håll där jag står, där kommer det att bli husvagnsplats, sen blir garagen till vänster om den.  Den stora gräsplanen skall bli träningsplan med agilityhinder mm.

 


Till sist en bild på tulpanerna som står efter väggen. De är helröda, men solen gjorde så att de ser ut att vara rödgula. Källarfönstret är till tvättstugan, det är en stor tvättstuga där man kan hänga tvätt på tork på vintern.


 


Ja, så nu vet ni vad vi har på gång här om nån vecka. Jag har beställt Telia dit till den 26 maj för att installera in bredbandet.

 
 
Ingen bild

Viktoria

9 maj 2009 14:45

Så trevligt!
Lycka till i ert nya hem!
Ser jättefint ut!

 
Bodil

Bodil

9 maj 2009 18:16

Lycka till med ert nya hus, ser ju ut att vara gott om plats på tomten till hundarna, förstår att du är glad.
Kram från Bodil

http://www.loggboken.info

 
A-C

A-C

9 maj 2009 20:01

Ja men se detta vara nnledningen till att du får lägga upp ett lager ludd :-) Lycka till med huset och med flytten Kram A-C

http://acin.bloggagratis.se/#1654954

 
Anki Enbom

Anki Enbom

9 maj 2009 20:08

Grattis och lycka till med ert nya hem.
Vad skoj att ni även får plats med egen agilitybana

http://www.ankiskatter.blogg.se

 
Ingen bild

Kopings-Mailis

9 maj 2009 21:50

Grattis gumman!!Vet ju att du har drömt om ett eget hus,även om jag tyckte ni bodde rart i erat radhus.Vilken present du fick då lagomt till din födesedag!
Själv ska jag göra mig av med mitt sommarhus och leva loppan för pengarna.Men....jag är ju lite mer till åren än du oxså...lite tröttare oxså..när jag var i din ålder hade jag oxså stora planer.
Lycka till och kram på dig säger hon från Köping...


 
Gunilla

Gunilla

9 maj 2009 23:23

Lyckans ost :)
Lycka till med nya hemmet!
Ser jättefint ut på tomten.
Stor plats oxå för hundarna att röra sig på.
Måste kännas roligt att få så mycket utrymme.
Kram/Gunilla

http://gunillaskatter.blogg.se

 
Ingen bild

Spraka

10 maj 2009 05:48

Vilken härlig tomt! Finns ju plats för mycket kul där! Drömmar är till för att uppfyllas! Lycka till i ert nya hem.

 
Anki Enbom

Anki Enbom

10 maj 2009 09:46

Roligt att du känner dig manad på utmaningen.
Alltid skoj att läsa vad andra skriver.
Önskar dig en fin söndag
Kramen

http://www.ankiskatter.blogg.se

 
Ann-Sofie

Ann-Sofie

10 maj 2009 11:59

Vilken dröm, stort grattis!

http://collieforever.blogg.se

 
Paula i pörtet

Paula i pörtet

10 maj 2009 17:33

Grattis till nya hemmet! Det blir kanon ju! Och en stor tomt är ju guld värd när man har fyrfotingar! Läste att ni fått stängsel också, jag vet precis hur dyrt det är, fy! Du måtte ha en händig make då ni ska göra så mycket omarbeten. Jag har världens mest ohändiga man så om vi någonsin köper hus så måste det vara perfekt från början, eller så måste vi vara rika som troll så vi kan anlita hantverkare till alla arbeten! Har flytten redan skett? Bodde ni i lägenhet innan? Lycka till nu, och vilken härlig tidpunkt att flytta, precis till sommaren!

http://paulaz.se

 
Pia

Pia

10 maj 2009 20:20

Men vad roligt. Stort GRATTIS till er nya bostad.
Det blir ju underbart för både er och vovvarna med en stor härlig tomt att vara på.
Jag vet ju att det har varit en dröm för er ett tag att ha ett eget hus och nu har ni fått den drömmen uppfylld. Vilken härlig sommar ni kommar att få nu med en massa smått och gott att pyssla med.
Kram // Pia

http://www.lapia.bloggagratis.se

 
Bettan/Lövstugan

Bettan/Lövstugan

11 maj 2009 00:00

Grattis, Grattis till nya boendet. Det både ser ut och låter trevligt. Härligt för er med en så stor tomt så ni kan ha inhägnat för vovvarna.
Lycka till och hoppas ni får flyttgröt av nya grannarna.

Ha en jättebra vecka!
Stor flyttkram från mig!

http://bettan.lojdstrom.se

 
Eva

Eva

11 maj 2009 07:26

Lycka till med ert nya hus:-)
Härligt det är med stor tomt för vovvarna..
Där kan de rasa av sig och busa.
Kram

http://hemmahoslillamig.blogspot.com

 
Cina

Cina

11 maj 2009 08:22

Kommer att bli kanon mysigt när det är klart!
GRATTIS får jag säga!
Skönt för hundarna att kunna springa som de vill!

Kramen

http://heavenladyn.bloggagratis.se

 
Maria

Maria

11 maj 2009 09:41

Oj va roligt!
Och vilka underbara gräsmattor, perfekta kaninhoppar gräsmattor ;)
Grattis och lycka till med huset!

http://rostebos.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marru - Fredag 5 april 23:51

Så var det april igen, med allt vad det innebär. Bland annat aprilväder. Ena dagen är det så bart och fint överallt, och man känner våren. Nästa dag är det bara vitt, vitt och återigen vitt.          Första arpil var det fint väder, och då v...

Av Marru - Tisdag 26 mars 20:14

Nu har det varit lite tävlingar igen. För över en vecka sen hade vi agilitytävlingar. Klass 1 på lördag och klass 2 på söndag. Viiru och jag tävlade på lördagen. Han var duktig, placeringarna blev 3, 4, och 5. Vi var och tränade igår, och han var rik...

Av Marru - Tisdag 27 feb 20:38


Då har man varit ute och dömt igen. Hos Gävle BK. Denna gång fick jag en lite större hall och vara i än förra gången. Många duktiga ekipage vad det som vanligt. Men det blir ju lätt så i mästarklass. De finns ju ingen högra klass, och en del har vari...

Av Marru - Lördag 17 feb 22:02

Viiru och jag har varit på agilitytävling på hemmaklubben i Norberg. Vi har inte tränat mycket i vinter. Nästan bara slalom när vi varit till hallen på torsdagkvällarna och tränat rallylydnad. Då har det ju alltid stått ett slalom vid bakom sekretari...

Av Marru - Söndag 11 feb 22:04

Har varit och dömt lite rallylydnad mästarklass. Här kommer mina banor i mästarklass, från Gävle och dagens bana från Karlstad. Det blir mycket mästarklass nu.    Börjar med Gävles bana, som var först ut i år. Som jag fick trycka ihop på en yta p...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards