Colliekompisarna

Alla inlägg under november 2012

Av Marru - 5 november 2012 23:24

Idag har man inte gjort många knop här. Har inte ens lagat mat en gång. Nån gång så måste ju alla dom där lådorna man stoppar i frysen ätas upp också, och idag vart en sån dag. Men det finns lådor kvar till fler dagar, så dom tog inte slut idag. Promenerat med hundarna, flätat flätor, lekt med psp. Fast nu vart det slut med lekandet när jag inte får ett filter och fungera. Eller den kanske är där, men jag hittar den bara inte.

 

Här är flätorna jag flätat i veckan. Men nu är det snart slut med det. Har bara filt kvar till en till fläta. Clara har en sån som är hennes favorit, och slänger med den och har sig.

 

 

 

Har inte så mycket att skriva om. Känner att jag har lite ont i halsen, hoppas att det inte blir nåt elände av det. Får väl visa lite av det jag gjort under dom sista dagarna. Alla är teman från dom sista veckorna i Målarboden.

 

       

Av Marru - 4 november 2012 20:32

Nu är det äntligen gjort, våran första start i en lagtävling. Vi har ju pratat om det ett tag, men det har inte blivit av förrän nu. Jag åkte till Norberg för att ta upp min klubbkompis. Det var lite disigt när vi åkte imorse, men inte farligt. Man såg ju vägen alla fall. Den här gången så var jag tom tillräckligt vaken att hade koll på skylten i Falun där vi skulle upp på riksväg 80, eller E16 som den heter numera. En gång när jag körde buss till Falun tidigt på morgonen så var jag nog mer död än levande. Satt där i godan ro och försökte hålla mig vaken, sen började jag fundera varför nån ställt en blåvit trafikskylt mitt på vägen   . I sista minuten kom jag på att det är ju där jag skall svänga av   . Men den här gången gick det mycket bättre, och det där är  säkert 20 år sen det hände. Men vi var alla fall i Rättvik i god tid. Så vi tog in stolarna och burarna, strök oss på listan. Sen gick vi och rasta hundarna. Jag brukar aldrig göra det med Lizzie när vi åker hemmifrån, jag blir bara stressad när hon aldrig gör nåt. Jag vet ju att hon klarar sig tills vi kommer fram så då är det bättre och ta det då. Under tiden så hade dom andra också kommit fram. 

 

Snart så blev det dags för banvandring. Men sen fick vi vänta på våran tur ett tag, vi hade ju startnummer 17. Banan kändes väldigt enkel, men det är ju ingen garanti att man tar sig runt. Det står ju ett slalom mitt på banan   . Början gick bra. Hon var lite seg i gungan. Hon har aldrig tyckt om den gungan dom har där, men hon gick då över alla fall. Sen gick resten bra, hon tog slalomingången bra, och fortsättningen gick bra. Jag började nästan hoppas på att vi klarar det den här gången. Då hoppar hon över en pinne. Men eftersom det är lag, så måste man försöka komma i mål. I normala fall så hade jag inte tagit om slalom, utan fortsatt. Men den här gången så var jag ju tvungen och börja om. Men så hade nån lagt en tunnel som låg lite lockande till. Så Lizzie trodde säkert att hon var klar med slalomet, att nu var tunneln nästa. Så vi diskade ju oss. Nästa som startade gick det också bra för i början, men de fick också problem i slalomet, och till sist så diskade dom sig där. Så då var vi borta från den klassen. Vi var ju tvungna och ha minst 3 av 4 i mål. Dom andra 2 klarade sig runt, men det hjälpte ju inget. Men de behövda alla fall inte känna nån press på att prestera, utan bara springa runt.

 

Ganska snart efter det så blev det dags för hoppklass. Där behövde vi inte vänta länge på vår tur för vi hade startnummer 4. Denna bana var också kul, kanske lite mer att komma ihåg än på den förra. Men inte oöverkomlig. Vi var först ut igen. Början gick bra, slalomet gick bra   . Så vi kom i mål utan hinderfel, men tidsfel. Nästa som startade tog sig också runt, men med 10 hinderfel och lite tidsfel. Sen var det nästa på tur, och hon snurrade bort banan helt. Så hon diskade sig. Men vi hade ju en kvar, så ännu var inte loppet kört. Den sista klarade sig också i mål, utan hinderfel men med tidsfel. Så vi kom på 17:e plats i det loppet. Alltid något. Vi placerade ju oss alla fall i den allra första lagtävlingen.

Av Marru - 3 november 2012 21:59

när man vaknar så tycker man att håret är kanonbra. Andra dagar står luggen ut dom en skärm på en keps. Man får hålla på med vatten och försöka platta till eländet på nåt vis. Men hur kommer det sig att det alltid är just dom dagarna man skall iväg nånstans. Som det skall hålla på och jävlas. Men idag var det dock inte en sån dag, idag skulle jag ingenstans utan bara vara hemma med hundarna, och luggen var prefekt. Man skulle nästan kunna tro att håret tittar på väckarklockan, ifall det lyser nån röd prick där, om jag skall iväg nånstans eller stanna hemma. Men så är det ju inte heller för det lyste en röd prick där för maken skulle iväg på morgonen. Han får nog snart skaffa sig en egen väckarklocka. Varför skall jag ligga vaken i över en timme för att jag inte kan somna om.

 

Idag har jag tagit semester från flätandet. Jag har flätat 7 fleeceflätor nu, och det är ganska roligt och göra dom. Men man blir så torr om händerna när man håller på. Sen är ju maken lite orolig att det inte blir fler strumpor.

 

Imorgon så skall vi då äntligen iväg, på våran första lagtävling. Skall verkligen bli spännande och se hur det går. Alla säger ju att det är jättekul med lagtävlingar. Synd bara att det är så få klubbar som har det. Vi har i vårat lag en collie då, det är ju Lizzie   . Sen har vi en border collie, och en blandras mellan border och bearded collie. Sen har vi en lapsk vallhund. Så det lär väl bli sängen tidigt ikväll.

Av Marru - 2 november 2012 23:12

Haha, börjar verkligen få idétorka på rubriker. Ibland när jag skriver en rubrik så kommer det ju upp förslag på vad jag skrivit förut, och ofta kommer samma upp. Men vad gör man. Var till mamma idag och vi var till affären. Såg att hon hade fått sig en liten blåtira när hon ramlade i måndags. Men det blev inte av fallet, utan när hon låg där på backen och försökte hasa sig upp. Men annars så klarade hon sig bra, förutom några blåmärken. Vad jag hatar den där förbaskade backen. Men nu bör det alla fall gå och komma ner med bilen eftersom maken hade sagt till om extra dubb på dom nya däcken. De sitter som ett glitterband runt hela hjulen   . Bromsa i den där backen var inget och tänka på. Det var bara och titta om det kommer nån innan man satt sig i bilen, och sen full fart nerför backen och hoppas att ingen är på väg åt nåt håll  under tiden man är på väg ner. Försöker man trampa med fotbromsen så sätter sig bilen på tvären på en gång. Men det är den dagen den sorgen.

 

Vi var en sväng till kyrkogården, och tände ljus. Synd att det var så ljust när vi var där så man såg inte alla ljusen så säkert redan finns där. Imorgon är det säkert mycket mer. Har ju inte hunnit så mycket med hundarna idag. Sen var det ju bara hem och laga mat, och börja städa. Sen vart det mörkt. Nu på kvällen har jag tittat på X-Factor och lekt med psp. Denna är en av kvällens skapelser. Om nån känner för att prova så finns tuten här. Den har varit ett tema på Målarboden som jag är med i. Men den som har gjort tuten vill att man lägger in en länk till henne om man publicerar bilden nånstans. Gjorde ju alla andra som också var teman den veckan, och nu tror jag vet hur årets julkort kommer att se ut, på ett ungefär   .

 

    

Av Marru - 1 november 2012 23:22

Närmare vadåååå??? Våren såklart   . Man måste ju muntra upp sig med nåt mitt i eländet. Ok, riktigt så illa är det kanske inte, men nästan. Snart får jag börja baka pepparkakor, det tycker jag om. Smördeg har jag beställt av min faster. Det går ju inte att få tag på riktig smördeg i det här landet där dom tror att smördeg bara används till nå konstiga pajer, snittar eller nåt annat konstigt. De säljs i små rullar numera, och kostar hiskeliga summor pengar. I Finland så säljs smördeg i rektangulära plattor, och är bra mycket billigare där. Perfekta till julstjärnor med plommonsylt i. Det är så det skall vara. Man bara delar en platta i två. Faster har förut köpt smördeg från bageriet, vet inte hur hon har gjort i år. Men det ser jag när jag kommer dit.


Jag tittade på det där nya programmet på TV 4, den med uppfinningarna. Sen mellan varven ser man reklam på en av dom mest onödiga uppfinningar som jag sett. Den heter No touch, eller nåt sånt. En pumptvål som man inte behöver trycka på flaskan för att få ut tvål, utan det räcker att man sätter handen under så kommer det en dos tvål. Detta för att man inte skall sprida bakterier. Men om du nu trycker på en vanlig pumpflaska och får tvål på händerna. Då borde man ju förstå att man tvättar händerna. Man går ju inte omkring med tvål på händerna. Och när man väl har gjort det så skall man ju inte ha några bakterier kvar på händerna, eller man har alla fall minska ner dom. Hur många är det som får för sig att dom skall klappa pumptvålsflaskan efter att dom tvättat händerna ???? Så med andra ord kan man fortsätta och använda den tvålen man redan har, och man behöver inte lägga ner en massa pengar på en dyr flaska.

 

Imorgon skall jag åka till Smebacken och handla med mamma. Sen blir en vända till kyrkogården och tända ljusen. Sen hem och laga mat och städa. Imorgon blir det lövbiffsgratäng med pasta och bacon. Den är kanongod, och det är ett tag sen vi hade det.

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards