Colliekompisarna

Alla inlägg under september 2009

Av Marru - 13 september 2009 00:00

Idag har jag inte varit så mycket hemma, åkte till Stjärnhov till Mimmi och hämtade grindar och plexiglas till våran bil som vi fick köpa av dom. Resan dit gick väl lite si och så, kan ju säga att Eniro och jag inte är överens om resrutten. Men nu vet jag till nästa gång hur jag skall åka för att komma fram fortare.


Men innan jag åkte så hann jag med en morgonpromenad, och hade med mig kameran för jag skulle ta månadsbilden. Så det blev lite andra bilder också. Bla på en skäggriska, på finska heter den karvalaukku, eller hårväska Skrattande. Har sett massor av fina skäggriskor när jag varit ute och gått. Är lite sugen på att plocka dom, men det är ju ingen av oss som äter sån svamp. Min före detta svärmor gjord kanongod svampsallad på just riskor och kremlor. Men det var hon det, jag kan inte göra det. Vet att det var bla gräddfil i den. Skäggriska är lätt och känna igen, den är gulaktig och är hårig på kanterna. Det ser man också på bilden. När dom är mindre så är dom mörkare. Det finns dom som anser att den är godare än kantarellen. Men man skall komma ihåg att det är en svamp som skall förvällas, precis som alla andra kremlor och riskor.Sen var jag tvungen att ta en bild på månen. Tycker det känns lite konstigt att månen och solen är samtidigt på himmelen, för vred jag huvudet åt vänster, ja där gassade solen på för fullt.


     

ANNONS
Av Marru - 12 september 2009 23:58

Här kommer då bilden för september, det har börjat komma lite gula löv på vägen när man är ute på promenaderna. Annars så tror jag inte att man ser nån större skillnad från förra månadens bild.  

ANNONS
Av Marru - 12 september 2009 00:58

Satt och gjort klart bilden jag började på torsdag kväll, det var en scrapbild som var veckans bonustema hos Målarboden. Om det är nån som känner sig lite nyfiken och vill se vad det är för nåt så kan ni klicka in er på Målarboden, finns bland mina länker. Sen hittar ni bonusteman där, dom är fria för dom som inte är medlemmar. Andra teman är lösenordsskyddade och dom kommer bara vi på boden åt. Men man kan ju alltid nån gång halka in på samma tut på nätet, eftersom många av dom finns där. Fast nu i höst har vi haft många tutar som andra medlemmar i Boden har skrivit.


Men alla fall mitt bonustema den här veckan fick Micki och Farina var med i. Det har blivit lite dåligt med dom på sista tiden. Så här kommer dom, Farina som är den coola Kyss och Micki som bara tänker på nöjen = bollar Skrattande.


  


Annars så har jag varit på step up idag i Fagersta. Första gången på 6-7 år, det var tungt, den timmen var verkligen lång. Men det blir väl bättre med tiden. På slutet så sa hon ledaren att vi kör hela kombinationen 2 ggr, först 1 gång, sen lite vila och sen en gång till. När vi gjort dom där 2 gångerna så går hon fram till cd-spelaren och säger att det där gick ju så bra så vi gör 4 ggr till Tungan ute. Jag som var så slut att jag knappt orkade lyfta på benen, ännu mindre hålla på och hoppa. Men nu är vi igång igen.Av Marru - 11 september 2009 15:36

Inte kom det nån Hundsport idag heller. Kommer den inte på måndag så ringer jag och då skall dom få höra. Nu när det är ett nummer jag verkligen vill ha så kommer den aldrig Gråter.


Eller jag ringer om jag överlever kvällen. Skall ju på step up, och det är många år sen sist, kanske inte ens klarar av att köra hem efter det. Får nog ta med mig en risifrutti så jag får energi innan jag sätter mig bakom ratten.

Av Marru - 10 september 2009 23:10

Sista helgen den här månaden har ett företag som heter Barabamba ordnat fest på Vanbo herrgård för alla som gick ut nian på Bergaskolan i Smedjebacken 1979. Våran klass hade en 5-års träff som spårade ur som det mesta när det gäller våran klass. Nu när jag var på Barabambas hemsida och tittade så är det bara 7 personer anmälda till festen från våran klass. Sen vet jag inte om det finns personer som inte har registrerat in sig på deras sida som har anmält, för där ser man bara dom som är registrerade.


Våran klass, eller skall jag säga att min årskull har varit försökskaniner i allt. När vi kom till högstadiet så delades våran klass på nåt konstigt vis. Kommer inte ihåg om det var beroende på om tagit allmän eller särskild engelska eller om det var matte. Men vi som hade tagit särskil, som var den svårare, vi var kvar i klass D. Men dom som tog den lättare, hamnade i klass DE. Där även dom som tagit det lättare från klass E hamnade. Dom som tog det svårare hette bara E. Annars så hade vi våra lektioner tillsammans som vanligt, förutom SO och NO, där var det några killar som fick gå tillsammans med E, fast dom egentligen hörde till oss med D Obestämd. Gymnastiken hade vi alla tillsammans, D och E. Vet inte vad detta försök gick ut på.


Sen kommer man till gymnasiet så får man reda på att man är försökskanin återigen. Då hade dom gjort så att dom som skulle gå SO 2 årig-linje, Humanistisk 3-årig, Ekonomisk 3-årig, sen var det en 3-årig linje till, dom alla linjerna hade slagits ihop till en klass första året. Vilket resulterade i att man efter första året hade möjlighet att byta utan att gå om första året. Vilket inte jag tackade nej till som sökt till Humanistisk och kom fram till att jag inte orkar gå på Högbergsskolan i 3 år, så jag hoppade till SO 2-årig istället. På grund av detta försök så fick vi läsa 2 års matematik första året, så andra året slapp vi matten helt, och det var väl inte helt fel.


Ja, då skall alltså försökskaninerna ha klassfest nu då, 30 år blir det. Undrar om vi blir försökskaniner på festen också Flört.

Av Marru - 10 september 2009 22:36

Det skall visst stå om kennelträffen i Hundsport, med bilder och allt. Alla verkar ha fått tidningen utom vi Gråter. Kommer den inte imorgon så blir jag riktigt Skrikandes på SKK. Kommer den inte senast på måndag så ringer jag till SKK.

Av Marru - 10 september 2009 22:31

Tillägg:


Tack så mycket för svar, nu behöver jag inte skämmar mer Skrattande
Det här är hemskt pinsamt, för det är en person som brukar skriva nån kommentar då och då min blogg. På nåt vis får jag en känsla av att jag skall veta vem personen är, fast nu kan jag inte komma på hur jag än gnuggar och gnuggar. IP-numret pekar mot norra Dalarna, mot Våmhus, men vad jag vet så känner jag ingen där, eller gör jag? Snälla du, M G-S som ibland brukar kommentera, skjut mig inte nu Skäms, men är du nån jag känner?


Fy vad pinsamt SkämsSkämsSkäms

Av Marru - 10 september 2009 01:29

Jag håller bara på och testar lite, försökte idag ta kort på hundarna. Men fick inte till det så bra. Kanske skall göra ett nytt försök imorgon, men ta dom 2 och 2. Kanske går bättre  så att 2 åt gången är ute. Jag gjorde ett försök med alla 4 liggande som dom nu ligger på headern. Men ljuset var inge bra, så jag provade ta bild på dom 2 och 2, men de var alla ute så de störde varandra lite. Sen är jag inte nöjd med bakgrunden.


Fast nu skall jag gå och lägga mig, har tittat på Jordan och Anna Pihl.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se