Colliekompisarna

Alla inlägg under oktober 2009

Av Marru - 11 oktober 2009 21:08

Ja, då har vi en regning höstsöndag här. Såhär ser en blöt Lizzie ut. Ja, det är ju bara huvudet, fast bilden visar ju inte hur arg hon egentligen ser ut. Hon ser verkligen sur ut över att hon är blöt.

 

  

 

Jag trodde att jag skulle få tvätta min tvätt idag, men se du så blev det inte. Vi hade glömt att flytta på våran kolv på bokningstavlan. Men vilken tur att jag tog en titt på tavlan innan jag började stoppa in en massa kläder i maskin. Det hade nog inte varit populärt idag om jag tagit nån annans tvätt-tid eftersom vi varit utan tvättstuga i 9 dagar pga renovering. Så jag flyttade kolven till tisdag förmiddag, får väl tvätta undan det nödvändigaste och hoppas på att jag får tid nästa helg.

 

Har tränat lite linförighet med kontakt idag. Nåt som var intressant på kursen igår det var ju prat om kroppsspråket och det är ju väldigt viktigt med hund, det har jag ju alltid vetat. Man kan påverka hur hunden gör beroende på med vilken fot man börjar gå med. Om jag vill att hunden skall följa med mig som tex i linförighet så skall jag alltid börja gå med samma fot. Men om jag vill att hunden skall stanna kvar när jag går så skall jag börja med den andra foten. Det blir som ett tecken till hunden. Så nu får man börja hålla reda på fötterna också. Hunden lär ju sig fast man inte säger nåt. Så nu tänker jag börja med vänster fot när jag vill att hon skall följa med mig, och höger när jag vill att hon skall stanna kvar. Det spelade tydligen ingen roll vilken fot man tog, bara att man tar samma varje gång.

 

Har även gjort lite grafik idag. Det blev en tutorial från PSP Fun Group som jag är med i. Det finns en som gör otroligt fina tutorials med många olika effekter som man skall använda. Det är fascinerande att se när man trycker på en knapp så händer nåt helt oväntat.

 

  

 

Imorgon är det arbetsdag igen, men jag kör i Söderbärke hela veckan.

 

 

ANNONS
Av Marru - 10 oktober 2009 23:12

Idag har vi varit på Gatefields kennel, det har varit kurs med inrikting på lydnad och bruks. Lizzies och mitt problem beror på för dålig kontakt. Eller vi har bra kontakt, när hon sitter bredvid mig. Men jag måste börja belöna kontakten annars också och inte bara när hon sitter vid min fot eftersom hon tappar kontakten på en gång när vi börjar gå.

 

Sen på eftermiddagen så provade på lite uppletande. Men det kändes lite orättvist mot Lizzie som är så nyfiken av sig, och vi var bland dom sista som gjorde det. Ja handsken som läraren försökte använda på henne var ju inte nå intressant. Vi provade senare med snörbollen, hon var ju ivrig och kampa med den. Sen gick läraren bort med den och kastade iväg den. Men Lizzie var inte direkt på hugget, men sen efter ett tag verkade det som om hon kom på att just ja bollen ligger ju där så då sprang hon dit och hämtade den.

 

Imorgon är det tvättstuga, vi har ju varit utan i 9 dagar pga renovering. Nu kom jag ju tyvärr inte ihåg att ta några före bilder. Men jag garanterar, det såg för jävligt ut där förut. Rappningen ramlade från väggarna, rör uppe vid taket som hade tjockt lager av damm. Tycker ju att det hör till hyresvärdens uppgifter och städa sånt och inte oss som tvättar där. Tvättmaskin, tumlare, golv och sånt hör till oss. Men nog får hyresvärden fixa dom där rören, fönster, väggar mm. Fast nu har dom visst tagit bort dom där rören som gick där. Ja, det skall bli spännande och se imorgon hur det ser ut. Torkrummet skall visst ha fått ett nytt torkaggregat eller vad det heter.

ANNONS
Av Marru - 9 oktober 2009 22:12

Ja, vintern närmar sig, tyvärr. Jag såg första snön idag, och det såg lika obehagligt ut som det verkligen är Rynkar på näsan. Vill verkligen inte ha nån snö än, känns som om det inte är länge sen den försvann, bara ett halvår. Den här snön fanns strax före Fredriksberg, det var delvis isgata på vägen dit, vid skuggiga ställen och svackor.

Var tvungen och stanna bussen när jag åkte från Fredriksberg på eftermiddagen, var ju ensam i bussen ända fram till Skattlöseberg. Det är snö, det blev mycket kallare på en gång när man såg eländet. Ändå så gassade solen hela dagen.

  

Annars så har jag träffat Susanne från Målarboden idag på uppehållet i Ludvika. Hon var på väg med sin dotter till en annan av sina döttrar som bor i Bjursås utanför Falun. Så de stannade till i Ludvika och vi var och fikade. Mer om Susanne hittar man här.

Nu hoppas vi att det blir fint väder imorgon, skall ju på kurs till Heby.

Av Marru - 8 oktober 2009 21:19

Jag gjorde ju ett vattenfall igår, jag blev inte själv riktigt nöjd med den, men tydligen så tyckte dom andra i Målarboden att den var bra. Så här ser mitt vattenfall ut.


  

Av Marru - 8 oktober 2009 20:32

Bla så har vi fixat Telias det här digitala paketet. Idag så betalar vi ju till Canal Digital för våra kanaler 299 kr inklusive Finlands TV, plus kortavgiften som vi betalar 4 ggr per år. Sen har vi bredbandet på 300 kr, och abonnemanget på telefonen. Med det nya paketet så kommer allt att kosta ca 370 kr i månaden. Telia tar bara 29 kr för FTV, medan Canal Digital tar 75 kr för den Förvånad . Bredbandet kommer att bli mycket snabbare för dom installerade nåt fibernät i dom här husen. Men vi tog ju inte det paketet när det blev installerat för vi räknade att det skulle bli så dyrt, vet inte hur vi har räknat. Dom satt ju in de i dom här husen redan förra sommaren.

Sen har vi varit och tränat agility med hundarna idag. Jag blev ju så sugen att prova banan från igår med Micki och Farina, och det gick inte alls bra. De förstod inte att de när de kom ut från tunneln skulle gå ut i en båge och ta hopphindret, nej utan det sprang och började studsa upp och ner vid mina fötter, fast jag visade en stor vid båge med handen. Sen provade jag med Lizzie, fast hon var lika stimmig som igår. Hon går ju bättre än Micki och Farina, men vet inte varför hon skall nagga mig i hälen. Sen provade vi balansen och gungan, det stod ett hopphinder i mellan. Hon hade fart på både balansen och gungan. Fast jag gjorde ett bakombyte vid hopphindret så då gjorde hon en såndär BC snurr. Man ser ofta border collies på agilitytävlingar när inte föraren hinner med så snurrar dom runt ett varv på plats innan dom går på nästa hinder.

Nu sitter jag här och tittar på Antikrundan, jag ville ju titta på Singing bee på trean, men maken ville se Antikrundan, så jag får väl spela in det jag vill se. Det blir tidigt i säng ikväll, fast jag vet inte hur jag skall kunna somna. Har ju varit nattuggla i flera veckor nu, men imorgon skall det jobbas. Skall bli intressant och se, skall till Fredriksberg på eftermiddagen. Har ju inte varit där sen linjekännedomen i februari. Jag hittar ju dit, men de åkte nån konstig väg genom Säfsens fritidsby så vi får väl se hur det går. Sen skall jag under uppehållet träffa Susanne som är med i Målarboden och bor i Göteborg. Hon är på väg till Bjursås för att hälsa på sin dotter som bor där.

Av Marru - 7 oktober 2009 21:18

Ja, då har man kommit in en bit på veckan. Idag så var vi till Strömsholm och hämtade Ester. Vilken sorglig syn hon var när hon kom inhoppande in i rummet på tre ben, och ett ben var gipsat. Benet var gipsat böjd bakåt bara för att nyligen ihopsydda senorna inte skulle töjas för mycket och gå av igen.  Sen skulle de för varje gång de gipsar om rätta ut tassen bit för bit tills den är i rätt vinkel igen. Det skulle ta 8 veckor, sen blir det en massa rehabilitering. Men veterinären gav ett stort hopp att hon skulle bli alldeles frisk igen.

Sen när jag kom hem så åkte jag med Lizzie till Semla på agilityträning. Jösses säger jag bara, vilken bana vi fick idag. Det var 4 tunnlar som lades i mitten som ett kors, sen ett hopphinder mellan varje tunnel. Det var svårt för man såg ju inte i vilken ordning man skulle ta hopphindrena eftersom dom skulle tas från bortre sidan efter att hunden kommit ut från tunneln. Men jag kom ju på en lösning på det. Fast Lizzie ville bara busa, hon satt mest i hälen på mig eller hängde i byxbenet.

Annars så ringde telefonen imorse, nu till slut så ringde dom om jobb. Det har varit tyst länge. Så nu skall jag jobba på fredag och hela nästa vecka.

Av Marru - 6 oktober 2009 23:36

Fick ett samtal från Kicki för ett tag sen. Operationen är klar, och Ester ligger och sover med smärtstillande nu. Såret hade varit ett rent snitt så man kan ju undra vad den stackarn sprungit i för nåt. Men imorgon skulle hon eventuellt åka hem. Så jag följer med till Strömsholm och hämtar henne. 

 

Sen skall Ester få gå med ett plastgips som måste bytas ca varannan dag. Det blir många turer till Strömsholm det för stackars Ester. Vi får väl hoppas att hon tycker om att åka bil. Ja, det blir nog en jobbig tid för både Kicki och Ester som inte får busa med sin syster Dolly på länge nu. Mycket och hålla reda på, en skadad hund, ett busfrö och sen några valpar på det.

Av Marru - 6 oktober 2009 19:45

Ja, det man har fått vara med om idag trodde man ju inte när man vaknade imorse.  Men det som har hänt var så hemskt så det önskar man ingen.

 

Jag skulle ta kort på Thykrans cane corsovalpar idag, de blir ju 2 veckor idag en del sen var det ju några som föddes efter midnatt. När jag kommer fram till gården och kliver ur bilen så det första jag hör "åååååh, det ligger en massa blod överallt, jag tror jag svimmar". Då tänkte jag nästan för mig själv att nu drar jag. Jag tycker ju inte heller så väldigt mycket om blod, men alla fall så klarade jag av situationen ovanligt bra med tanke på det. Så då var det bara och börja titta varifrån blodet kom. Då såg jag att det var ju en av cane corsotikarna som föddes förra året som var alldeles blodig under ena framtassen.

 

Uppfödaren, Kicki, hon fick in tiken, men såklart så skulle hon in i vardagsrummet och upp på nya tygsoffan. Där la hon sig, och Kicki försökte torka upp blod med trasor, men hon sa att det bara sprutar ur henne. Då tyckte jag att hon, Kicki alltså började se lite svag ut, så jag ringde till maken att du får komma hit. Ester blöder och Kicki håller på och svimmar. Sen ringde jag upp journumret till vet, vilken tur att hon hade den sidan uppe på datorn för hon skulle precis skicka ett meddelande till vet, så jag hittade numret fort. Jo, vi skulle ta ner hunden till vet.

 

Men så mycket som hon blödde så tyckte jag det kändes lite svårt att flytta på henne, och ännu mindre ha henne liggande ensam bak i bilen. Så jag frågade efter tryckförband och bandage. Rullade ihop lite servetter till en liten rulle och satt bak på tassen där jag trodde att blodet kom, det var lite svårt att se. Sen virade jag bandaget hårt varv efter varv runt tassen. Men efter ett tag så var jag alldeles röd om händerna också. Men vi fick alla fall Ester i bilen och hon åkte före, jag efter med min bil. Sen ringde jag till maken att han kunde åka till vet istället.

 

Jag skulle ju vidare till Ludvika så jag tänkte att maken kunde stanna kvar och hålla sällskap och hjälpa till ifall det behövdes. När vi kom fram fick vi komma in på en gång, vet tittade till tassen och sa att det blöder ju inte så farligt. Hon fick sig en lugnande spruta, sen fick vi sitta in i väntrummet och vänta ett tag. Vi gick ut ett tag för att lugna ner oss, maken stannade kvar i väntrummet med Ester. Då hade vet varit ut i väntrummet och sett allt blod på golvet, då hade han fått fart. Han hade tagit in hunden, och kunde ganska snart konstaterat att tassen var så illa skadad att han klarade inte av att sy ihop det. Så maken kom ut till oss och sa att han åker med hunden till Strömsholm. Veterinären sydde ihop såpass mycket att det inte pumpade ut så mycket blod att hon klarade sig till Strömsholm.

 

Så han fick en sovande Ester med sig i bilen till Strömsholm. Vi åkte upp till gården för att försöka hitta nåt som hon skurit sig på, men vi hittade inget. Sen åkte jag hem och tog hand om min egen lilla flock här hemma.

 

Maken kom hem för ungefär en timme sen. Ester låg på operationsbordet när han åkte. Vi får bara hoppas att de fixar till tassen på henne så att hon blir bra, och får komma hem till sin flock snart. Dom saknar ju henne därhemma.

 

Bild på Ester tagit i somras på brukshundsklubben.

 

  

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19
20
21 22 23 24 25
26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se