Colliekompisarna

Alla inlägg under oktober 2012

Av Marru - 23 oktober 2012 23:51

Det kändes verkligen motigt och flytta från Semla till hallen i Norberg. Särskilt idag när det var strålande solsken ute. Får väl trösta mig med att det blir mörkt ganska tidigt, så all träning hade ju fått bli under strålkastare. Det är ju inte roligt det heller. Så nu har vi all träning inne i hallen. Hoppas våren kommer tidigt så att vi kommer till Semla snart igen. Sen blir det ju rallylydnadstävling på söndag, så då måste ju allt vara klart till dess.

 

Det var inte så många där och tränade idag. Agilitybanan från i lördags stod kvar, så jag ställde ut lite skyltar mellan agilityhindren. Fast först började vi med lydnadsträning. Lizzie såg lite fundersam ut när jag kopplade loss henne, och vi började träna fritt följ, istället för agility   . Hon följer väldigt bra i fria följet på träning. Det skulle vara intressant och se hur det skulle gå på tävling. Men än har vi mycket kvar innan vi kan starta i lydnadstvåan. Började träna fjärrdirigering. Få se nu hur länge vi får stå "nos" mot "nos" innan poletten trillar ner. Samma sak med hoppet, måste ju få henne och förstå att hon skall sätta sig på andra sidan efter att hon hoppat. Sen måste jag få henne tillräckligt motiverad att hoppa över hindret från första början utan att det står en godisskål på andra sidan. Jaja, det tar den tid det tar. Kanske kommer vi aldrig att starta i tvåan.

 

Jag gjorde i ordning en rak banan i avancerad klass, likadant som förut. Med sidbyten, och att man tränade samma moment med hund på både vänster sida och höger sida. Sen placerade jag ut några nybörjarskyltar för det var en som ville träna på det. Sen hämtade jag in Clara, och vi tränade lite frontmoment. Hon har lite svårt ibland med att sätta sig framför mig. När jag visar med handen att hon skall komma, då kan hon helt plötsligt få för sig att hon skall snurra, eller nåt annat helt galet. Men till slut så trillade poletten ner. Det var en som hade med sig kycklinglever, och hon var lite orolig att hennes hund skulle bli dålig i magen, så vi bytte lite godis. Jag skulle inte stoppat ner handen i den där leverburken, för Clara vart ju alldeles tokig. Hon ville inte alls sitta framför mig, utan bara hoppa upp mot mig   . Men hon lugnade ner sig till slut. Vi fick till fronten ganska bra till slut. Jag ställde fram lite godisskålar också, och gjorde en 8:ans frestelse, och den fixade hon också. Till slut så gick vi runt godisskålen varv efter varv, för jag tänkte fresta henne riktigt ordentligt. Men hon tittade bara på mig.

 

Sen tog jag in Lizzie igen, och tränade på den avancerade banan med henne. Men hon verkade lite ofokuserad. Gick med nosen i backen, pratade som vanligt mm. Men det var ju en del som gick bra med henne också. Hade problem med att få henne och stå still i momentet sitt-stå-gå runt. Men så kom jag på vad en klubbkompis sagt om att använda handen. Öppen hand, så var det rätt, sluten hand så var det fel. I handen skulle man ha en godisbit. Så jag satt upp handen lite ovanför hennes huvud, med handflatan uppåt, och gick runt henne. Då stod hon faktiskt still hela tiden. Backa behöver jag inte krångla med henne mer, utan det räcker att jag säger backa och börjar gå bakåt så gör hon också det. För det mesta blir det rakt också.  Så jag turades om med båda hundarna.

 

Sen när nästan alla åkt hem så plockade vi in skyltarna och tog oss an agilitybanan istället   . Det var jag och en till som var kvar. Jag sprang först med Clara, och hon följde med mig ganska bra. Det var ett hopphinder hon missade, men jag brydde mig inte om det. Sen var jag och hämtade Lizzie. Hopphindrena var ganska låga, var bara på 35 för vi slutade träningen med small i lördags. Så jag tänkte att jag provar med låga ifall jag får mer fart på henne. Hon behöver ju inte träna på höga för hoppsäkerhetens skull. Hon är ju ganska hoppsäker. Ser jag nån gång att hon har rivit på en bana så blir jag alldeles ställd och vet inte vart jag skall ta vägen sen   . Så nu ville jag kolla hurdan fart hon hade idag. Jösses, jag tror aldrig hon har sprungit så fort som hon gjorde idag. Vi sprang banan felfritt 2 gånger. Tom slalomet tog hon hela. I lördags så kändes det som om jag bara joggade och ändå så var jag före henne hela tiden. Idag så sprang jag ordentligt, och jagade på henne lite. Det var riktigt roligt och springa den banan idag. Sen gillar jag ju banor där man kan göra blindbyten, och det bara flyter på.

ANNONS
Av Marru - 22 oktober 2012 22:31

Ibland så har man lite flyt alla fall. I förra veckan när vi var till Falun och jag hade mammografi i Borlänge före det, så fick ju mamma komma in och göra det när hon ändå var med mig. Idag när vi var till vårdcentralen för att ta pk-prov så såg vi en lapp på dörren om influensavaccin. De skulle ha öppet hus på vc på onsdag och lördag för dom som ville vaccinera sig. Så jag frågade mamma ifall hon ville ta det. Hann inte prata så mycket mer om det förrän det var vår tur att gå och anmäla våran närvaro. Då frågade hon i reception ifall mamma ville bli vaccinerad. Så först var vi och tog prov, sen blev det vaccin. Efter det åkte vi till affären, och sen till kyrkogården. Vi planterade ljung, och sen var den grå växt som jag inte kommer ihåg vad den heter. Den växer som en boll, ser ut som ett ormbo nästan. Hortensian vi hade där hade klarat sig ganska bra från frosten. Så den tog vi med oss och planterade i en kruka och ställde den på nedre våningen. Vi får se om den klarar sig över vintern.

 

Sen var det hem och laga mat. Har tränat lite på durspelet, och jag tror jag har fått till en til av låtarna till uppträdandet. Då är det bara hälften kvar   . Imorgon blir det då rallylydnadsträning. Vi kommer att flytta träningen till Norberg eftersom vi skall ha tävling nästa vecka. Hur gärna jag än ville ha tävlingen i Semla så är det inte möjligt. Plan ser ut som en stor leråker   . Så det blir hejdå Semla, vi ses till våran igen.

ANNONS
Av Marru - 21 oktober 2012 23:09

Idag har det inte hänt mycket här hemma. Maken fortsätter med sina snickerier, han gjorde ju en altan på baksidan i förra veckan. Nu håller han på framsidan. Han vill visst inte bli blöt när han står ute och röker. Men han har ju lovat och sluta när jag fyller 50   . Då behöver han inte stå där ute och bli blöt   . Jag har städat undan lite på framsidan. Maken har ju en tendens och lämna kvar en massa grejer överallt, hela tiden.

 

Imorgon blir det som vanligt en vända till Smebacken för provtagning. Måste komma ihåg och ringa till mamma och påminna henne. Hon verkar ha blivit lite glömsk. Har förresten fått mani på att sticka strumpor. Håller på med fjärde paret nu. Har redan gjort 2 par åt maken, ett par åt mig. Nu gör jag ett till par åt maken. Han använder ju ullsockor varje dag, så det är väl bara och sticka på då   

Av Marru - 20 oktober 2012 23:23

Idag har vi haft en extra träning i Norberg. Vi har tränat banor idag. Det var väl roligt men om jag skall vara riktigt ärlig så vet jag inte om det gav så mycket i träningssynpunkt. Tycker det känns effektivare med små kombinationer. Tycker inte Lizzie sprang nå snabbt heller, att det vart mer en joggingrunda på banan. Kanske skall dra ner lite på agilityträningen med henne. Tränade lite rallylydnadsmoment med henne, ja mest sidbyten framför. Och lite backa. Tränade med Clara också, fast hon fick bara springa en gång på båda banorna. Men det verkade räcka för henne. Hon låg här på soffan på rygg, med huvudet på husses mage och benen rätt upp i vädret. såg ganska lustig ut. Henne är det bra och träna lite banor med, jag måste ju få henne och följa med mig. Har ju anmält båda till vintercupen i år igen. Tränade lite rallylydnad med Clara också, mest vänstersnurrar och fronter. Vi skall ju tävla rallylydnad på söndag, både Lizzie och Clara.

 

Har väl inte hunnit med så mycket mera idag. Har nu på kvällen tittat på finalen i Körslaget. Jag trodde faktiskt att Team Hoffsten skulle vinna. Men det vart Team Putte och Vetlanda. Det fanns ju ingen kör från Dalarna med i år   .

Av Marru - 19 oktober 2012 23:45

Då var det fredag igen. Allt har varit precis som alla andra fredagar. Gått med hundarna, städat, lagat mat. Fast det har ju kommit in ett nytt inslag till mina dagar. Durspelet. Det är bara och nöta på så att allt sitter när det är dags   . Det blir en timme eller så med den varje dag. Dom flesta låtarna sitter med noter, utom den förbaskade tangon. Men fortfarande är det bara 3 jag kan utan noter. Få se nu om det förblir så.

 

Det har väl inte hänt så mycket mer här. Det har ju hänt så mycket under veckan så det får väl vara nog med händelser. Imorgon är det alla fall en extra agilityträning. Så jag åker dit med systrarna på eftermiddagen. Tror jag tränar lite rallylydnad också när mellan varven där. Vi skall ju tävla nästa helg, och vi har inte tränat nånting under veckan.

Av Marru - 18 oktober 2012 23:18

Ja, idag skulle mamma till reumatologen i Falun. Men i förra veckan så fick jag tid till mammografi i Borlänge nån timme före hennes tid. Och där började väl cirkusen. För att ta det hela i ordning, så sa jag åt henne en dag förra veckan att vi måste åka iväg tidigare då eftersom min tid var 10.40 och hennes tid i Falun var 13.30 Ok, sa mamma. Ok, tänkte jag då.

 

Så imorse när jag åkte så ringde jag till henne och frågade om hon hade allt i ordning, papper hon skall ha med sig och plånbok mm. Då frågar hon mig vad hon skall ha få papper med sig. Jo, remissen, medicinlistan och frågeforumläret som de brukar skicka ut före varje besök. Då frågar hon mig om det är den 18:e idag   . Ja sa jag, vart har du tänkt åka. Till affären säger hon. Så när jag kommer till henne så var hon inte ens ordentligt påklädd. Kan ju lugnt säga att jag var en aning stressad. Vi kom iväg från henne kl 10.11 och det är ca 5 mil till Borlänge. Så man kan väl inte påstå att vi hade gott om tid. Vi vart några minuter sena. När jag skulle gå in så kom mamma på att hon kunde gå på toa där. Då slängde jag bilnycklarna till henne och sa lås, jag springer in. Precis när jag kommer in så får jag gå in. När jag är klar så sitter mamma i väntrummet, så jag frågar henne om hon varit in på toa. Nej säger hon. Sen sa hon att det var nån som ville ta in henne också. Men när jag ringde till dom om de kunde ta henne så hade dom inte tid. Under tiden hon var på toa  så kommer det ut en jätterar sköterska och vill ha in mig, men jag sa att jag har redan varit inne och väntade på mamma som var på toa. Då frågar hon om mamma också vill bli undersökt nu när hon ändå är där med mig. Så in med mamma också. Så det blev två flugor i en smäll. De måste ha fått många avbokningar, för så fort det kom nån så fick dom gå in.  Det var tomt i väntrummet hela tiden.

 

Vi hade ju lite tid över innan vi skulle till Falun så vi åkte till Dollar store. Men bredvid där fanns det en affär som jag inte sett förut. Lager70 heter den, så jag sa åt  mamma att vi går och kollar vad det är för nåt nu när vi har tid. Det visade sig vara en klädaffär, som dessutom hade röda lappar på massor av kläder   . Så jag köpte mig en topp där. Sen till järnvägsstation och jag köpte min favoritsallad. Det är länge sen jag åt den sist. Det har ju på sista tiden blivit det man fått plocka ihop på Ica Maxi, men det är inte alls lika gott som en brie och salamisallad på & ett kök . Stannade och åt den på en parkering mellan Borlänge och Falun   . Vi var lite tidiga hos reumatologen. Tur dom hade tv i väntrummet som man kunde fördriva tiden med. Läkaren var dessutom lite sen.

 

Men när vi var klara där, så skulle jag göra nåt betydligt roligare. Vi skulle till Borlänge, och hälsa på hos våran spelledare. Jag har ju varit med i en, eller kanske är fortfarande i en spelmansgrupp. Nu är det ju några damer, bla hans fru som har börjat spela durspel. Han frågade mig om jag ville följa med dom på en spelning. Det är så länge sen sist jag varit ute och spelade, så det var självklart att jag ville med. Så idag var jag till dom och gick igenom låtarna jag inte spelat förut. En del är sådana jag kan sen förut, men några var nya. Tycker det är lite besvärligt och lära sig nya låtar på durspel när man inte vet hur dom går. Jag har ju inte riktigt pejl på alla knapparna, vad dom heter   . Det är så mycket och hålla reda på när man skall dra eller skjuta. Tänkte igår ta det stora spelet där man inte behöver tänka på sånt och kolla melodin, men jag hann inte med det. Men nu har jag spelat igenom alla. Det skall verkligen bli roligt att komma iväg och spela igen.  Bla kommer vinnaren från årets Gyllene Dragspelet i Finland komma dit och spela också, och hennes lärare. Det är en stor tävling som går varje sommar. Sen finns det ett Silvrigt Dragspel, som är för barn. Efter att vi spelat en stund och fikat så åkte vi till Ica Maxi och handlade, sen åkte vi hem.

Av Marru - 17 oktober 2012 23:07

Det har varit ett uppehåll på veckans fråga i ett par veckor pga personliga skäl hos webmastern för den sidan. Men hon har lagt in frågorna i efterhand. Börjar väl med denna veckas fråga.


Vad har du?

1. För mycket av?

Saker som jag vill göra.
2. För lite av?

Tid och pengar.
3. Lagom av?

Möjligen allt det andra som jag inte har för mycket eller för lite av   . Svårt att säga.
4. För dröm om framtiden?

Att få vara frisk för att kunna hålla på med det jag vill i fortsättningen också, träna och tävla med mina hundar.
5. Ångrat allra mest?

Mitt ex, att jag inte slängde ut han redan efter 4 månader, utan stod ut med hans lögner och löften i 4 år.


Frågorna från föregående vecka


TV

1. Hur många kanaler har du tillgång till och vilken är favoritkanalen?

Ingen aning. De jag tittar mest på är TV 4, sjuan och FTV.
2. Hur ofta tittar du på program på din dator via play-kanaler?

Nästan aldrig, om det är nåt jag velat så och  har missat, och som inte visas i repris.
3. Har du abonnemang på någon betal-pay-kanal, t.ex TV4premium?

Nej.
4. Vilken är din favorit-dokusåpa?

Har väl ingen direkt favorit där.
5. Vilka andra teveserier följer du?

House, före House var det Ally Mc BealAv Marru - 16 oktober 2012 23:02

Idag har det verkligen hänt mycket. Först på morgonen var jag till Fagersta och hämtade maten från Fodax-bilen. Sen åkte jag förbi affären innan jag åkte hem. När jag åkte från affären och åkte förbi äldreboendet så började nån från hemtjänsten backa ut bilen från deras parkering. Full fart ut hade hon, och hon tittade inte om det kom bilar från nåt håll, utan backade ut på vägen. Kan ju säga att hon var ganska nära fronten på våran bil innan hon stannade. Jag la mig på tutan, men det verkade precis som om hon inte märkt nåt, eller så gjorde hon på sig   .

 

När jag kom hem så la jag hundmaten i frysen, sen gick jag ut med systrarna till Hagudden. När vi kommer dit så ser jag karln som bor där i närheten, jag tror faktiskt att han är präst här i byn. Han var där med sin new foundland. Systrana fick ju syn på den och drog iväg i full sula, med resultatet att jag halkade där på gräsmattan.

 

När jag kom hem startade jag tvättmaskinen och började laga mat. Av nån anledning gick jag till badrummet, då såg jag att det var fullt med vatten i röret dit slangen från tvättmaskin går, och det var lite vatten på golvet. Så jag stängde av tvättmaskinen och gick ut och sa till maken som höll på med sitt där ute. Han sa åt mig att jag skulle rensa avloppet i duschen. Jag frågade om han inte kunde komma in och göra det, för jag  har aldrig gjort det. Nä, det kan du göra sa han. Typiskt han att alltid lassa allt skitgöra på mig bara för att han är så kräsmagad. Han kan aldrig torka spyor, plocka skit eller nåt annat sånt för han säger att han spyr. Men kan ju säga att det är inte mycket lättare för mig heller, men jag gör det för att jag måste. Han kan inte ens tvätta ren rumpan på Micki när han har skit som satt sig fast i pälsen. Så på med handskar och rensa avloppet. Det var ju en hel del hår där. Hade lite problem med att få tillbaka grejerna, men med lite lirkande så gick det.

 

Vi har haft ett annat problem med tvättmaskinen. Alla mina ljusare toppar har fått blågröna fläckar på sig. Sa det åt maken, och han påstod att det var filtret i tvättmaskinen som gjorde det. Men så kom jag på en dag och visa en av fläckarna åt han. Då kom han på att han saknar sin tjocka gröna tuschpenna. Men jag sa att då borde ju jag upptäckt skalet av den i tvättmaskinen. Så jag startade tvättmaskinen igen, fast på 95 grader. Man skall ju emellanåt låta maskinen gå tom på hög värme, så det fick bli så nu. Sen efter ett tag gick jag och duschade. Tyckte det lät lite konstigt, försökte titta om det var vatten på golvet, men jag brukar ju aldrig tända inne i duschdelen i badrummet. Vi har ju tvådelat badrum. Men när jag klev ur duschen så såg jag att det var alldeles fullt med vatten på golvet, och att avloppet inte drog. Så jag har stått i badrummet och torka golv, och maken har försökt få avloppet och dra. Jaja, det blir till och ringa till vaktmästaren då.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se