Colliekompisarna

Alla inlägg under oktober 2012

Av Marru - 7 oktober 2012 23:18

Idag var det så fint på förmiddagen så jag gick en längre promenad med systrarna. Det tyckte nog dom också om, inte bara jag   . Idag var vi och hämtade hem våran V70 som har fått stå hos mamma. I veckan skall det komma ett nytt spjällhus, och jag hoppas verkligen att det är den det var fel på. Så har vi tur så är den i trafik igen nästa vecka. Om maken nu har tid med den, nu har han så många projekt igång igen.

 

Igår så hade jag fått en fråga här på bloggen, det var en person som för det första påstod att han hittat till bloggen efter att googlat på en namn. Skulle inte tro det va. Jag tänker inte skriva namnet här eftersom efter det så kommer man definitivt att hitta hit när man googlar på det namnet. Namnet var alla fall ett som jag aldrig hört. Sen påsto han att han läst nåt på bloggen 2008 som han ville diskutera, och han ville att jag skulle skicka mail till han   . Vad kan jag ha skrivit 2008 som är värt för en främmande person att diskutera. Att vi har 3 hundar, att jag varit på nån utställning, eller att jag gjort nåt i paint shop eller att jag gjorde ett besök hos vargarna i Kolmården. Eller kanske han vill veta varför vi har 4 hundar från Steadwyn?  Skulle inte tro det!

 

Idag har jag plockat bort lite blommor ute. Visst tog det mot, men det blir nog inte bättre än så här. Klippte ner dahliorna och plockade knölarna från jorden och la dom nere i källaren på tork i en papperspåse. Skall senare stänga igen påsarna och lägga dom i förrådet. Sen klippte jag ner den stora änglatrumpeten. Tog några skott från den, och en av dom som jag ropade in på Tradera. Den ena av dom tog jag in för den är inte så stor än. Dom finaste blommorna från dahliorna tog jag in. Får väl njuta av dom en liten stund alla fall.

 

Sen har jag tömt kameran på några bilder. Bilderna är som vanligt klickbara.

 

Bla på mina skor, hur dom såg ut efter tävlingen i Örebro för drygt en vecka sen. Vi var tydligen på fel tävling. Skulle ha varit till Katrineholm på söndagen. De hade visst en kanonfin plan där. Slalomet hade stått på samma ställe genom hela tävlingen och det syntes inte ett spår att det sprungit en massa hundar genom slalomet.

 

Sen en bild från tidigare i veckan efter att det regnat en dag. Bild på regnbågen.

 

Bild på strumporna jag håller på och stickar. När jag köpte garnet så trodde jag faktiskt inte att resultatet skulle bli som det blev. Strumporna blir ju randiga. På bilden har jag bara stickat strumpskaftet och håller på med hälen. Nu har den kommit betydligt längre, blir nog klar imorgon kanske.

    

En bild på den enda blomman som slog ut på änglatrumpeten i sommar.

 

Till sist en bild på dahliorna som jag tog in idag.

 

ANNONS
Av Marru - 6 oktober 2012 22:03

Imorse när jag vaknade så var det nästan vid nollan. När maken skulle skjutsa mig till Fagersta så var det is på rutorna. Imorgon så måste jag nog ta mig an blommorna ute. Det känns lite motigt och klippa ner dahliorna, det är så fina blommor på dom fortfarande. Får kanske ta in dom finaste och ställa dom i en vas. Änglatrumpeten får väl åka ner till källaren. Men jag tar några toppskott från den för säkerhets skulle. Dom andra två får jag väl ta in tills vidare. Jag får försöka sälja dom nu när jag råkade få 3 stycken som har vita blommor. Det vill jag inte ha.

 

Har idag varit till Tierp och dömt på en inofficiell tävling där. Vi hade tur med vädret, det var soligt och fint hela dagen. Början av dagen var det ganska varmt, men när andra halvan av startfältet gick banvandringen så började det blåsa ganska kallt. Så jag var in och hämtade en jacka till. Tack och lov så tog jag med mig en extra jacka, och regnjacka. Det var en kanonfin klubb dom hade där, med stora fina gräsytor. Dit kan jag tänka mig att åka på en agilitytävling nån gång. Det var ju inte så långt bort som jag hade trott. Eftersom vi samåker alltid så blir det ju inte så dyrt.

 

Få se om det blir en lugn dag imorgon. Kommer inte ihåg vad maken sa, men vi hade visst mycket att göra i veckan.

ANNONS
Av Marru - 5 oktober 2012 23:25

Återigen fredag, men vilken dag. Den har bara rusat förbi mig. Kom ju på att det är dags och lägga sig. Jag skall till Tierps BK imorgon och vara domare på en inofficiell rallylydnastävling. Skall bli spännande. Idag har jag traskat runt med hundarna, städat och lagat mat. Skickat mail till klubbar om våran inofficiella tävling vi skall ha i november.  Vi behöver ha dit minst 35 ekipage, varav 10 skall vara i avancerad- och eller mästarklass. Så vi har tänkt köra en nybörjarklass och en avancerad klass. Det var ju planerna från första början till våra träningstävlingar. Att vi varje gång har en nybörjarklass, och sen varannan gång en fortsättning och varannan gång en avancerad. Fast jag hade ju inte tänkt börja med den avancerade klassen. Men nu blev det så. Måste ju passa på när det finns en domare i närheten som kan övervaka mig. 5 hundar i avancerad klass tror jag att jag har klara redan.

 

Jag har börjat sticka på ett par strumpor åt mig själv. Har ju inte haft ullsockor på länge, så jag tänkte att jag stickar ett par nu. Har ju stickat 2 par strumpor åt maken nu under hösten. Hittade ju ett så fint garn på våran Ica så jag vart ju bara tvungen och ha det. När jag kom hem med det så sa maken direkt, jag vill också ha. Måste ta kort på det där garnet nån dag. Man skulle tro att strumporna blir ganska fläckiga, eller hur man nu skall uttrycka det. Men istället är garnet tydligen färgat så att dom blir randiga. Måste ta en bild på strumpan som jag håller på med också. Man skulle inte kunna förvänta sig det resultatet när man ser garnet.

 

Nä, blir och krypa till sängs snart. Skall ju upp snart.

Av Marru - 4 oktober 2012 23:45

Idag har vi varit till Semla och tränat rallylydnad på kvällen. Det regnade ett tag, men det avtog senare. Så det blev en ganska hyfsad kväll alla fall. Gjorde ju evighetsbanan med sidbyten igen. Lizzie gjorde det vi tränade på ganska bra ikväll, och tyst var hon också. Sen provade vi också på backa. Det har vi inte gjort sen tävlingen i Dala-Floda. Men jag kan inte göra det för mycket med henne, för då tror hon att det skall bara backas hela tiden. Men hon backar kanonfint på vänster sida, och det gick ganska hyfsat på höger sida också idag.

 

Clara får jag visst börja om från början med. Eftersom hon inte förstår vad fot är, så har vi lite problem med vänstersvängar. Det är en ju en hel del sådana varianter i rallylydnaden.

 

Idag så provade jag på ett nytt recept. Jag hade ju tänkt göra en rätt jag hittade i Året runt för nån vecka sen med rödspätta, så jag köpte hem rödspätta. Men sen i förrgår när jag tittade på receptet igen så kom jag fram till att det där tycker nog inte maken om. Så jag satt mig och googlade på recept med rödspätta. Då kom jag in på en sida med fiskrecept. Där tittade jag på dom recepten som det stod barnvänligt på   . Tänkte att det passar ju maken utmärkt. Den var inte så tokig. Rödspätta i en ugnsform. På det ett täckte med grädde, mjölk, riven ost, ägg och kaviar och in i ugnen. Det fick faktiskt godkänt här hemma. Så där fick vi ytterligare en maträtt som är lätt och göra, och som fick godkänt här hemma.

Kanske skulle börja med matsedel igen. Vad enkelt det var och laga mat när man hade en sån att följa. Men maken tyckte inte det. För han kunde ju inte vara säker på att han ville äta just det som stod på matsedeln just den dagen. Men när jag frågar han vad vi skall äta idag, då svara han bara att han inte vet. Hmmmmm.....hur kan han då veta att han inte vill äta just det som står på matsedeln när han inte vet ens vad han vill äta   

Av Marru - 3 oktober 2012 22:18

Förstår inte hur det kan regna så mycket som det gör. Tar det aldrig slut där uppe. Möjligen så kan man hoppas på att det inte blir mycket kvar till snö sen. Det sista som överger en är hoppet.  Så idag var vi iväg på första inomhusträningen. Enda fördelen med det är väl att man behöver inte oroa sig över regn. Men nog är det roligare och springa på gräsmatta än på grus. Men vi är verkligen lyckligt lottade som har hallen.

 

Så idag så hade jag med mig Clara på agilityträningen också. Tänkte prova om hon är på bättre humör. Det verkar som om Clara tycker bättre om att vara i hallen än i Semla. Hon sprang och ar så glad så, viftade på svansen. Hoppade över alla hopp. Visst tog hon lite egna vägar ibland, men för det mesta så gick hon som jag ville. Lizzie fick träna mycket slalom, men även lite lydnad också. Det verkar som om fritt följ passar henne mycket bättre än linförigheten. Tränade också hoppet från lydnadstvåan. Problemet är att få henne och sätta sig på andra sidan.

 

Men nåt som var roligt är att vi har fått tillräckligt med fuktionärer på våran agilitytävling om ett par veckor, så att vi får tävla på hemmaplan. Så då har vi fått en till agilitytävling, det var inte den sista förra lördagen. Sen skall vi tävla lag i Rättvik i november. Så då har man nåt att se fram emot igen. Sen skall vi ju tävla i rallylydnad också här under hösten.

 

Av Marru - 1 oktober 2012 22:23

våren. Man får väl göra ett lite försök och se lite optimistiskt på tillvaron. Bara 6 månader så har vi vår igen. Eftersom vi har hoppat över både vår och sommar i år, tycker jag vi kan hoppa över vintern också   . Idag gjorde jag nåt som jag inte gjort på flera år. Jag gjorde 2 st mormorskakor. Vet inte om de heter så egentligen, men henne jag fick receptet av får många år sen kallade dom för det. Det är en mjuk kaka. Man skall ha både bikarbonat, och bakpulver i smeten. Sen när man häller det i formen skall man varva smeten med socker och kanel. Sist när jag gjorde den så vart det inte riktigt bra, det vart inte helt bra nu heller. Det måste bero på ugnen. Gången före det gjorde jag till vårat bröllop. Tror jag gjorde 8 st kakor, eller om det var 10. Men många vart det alla fall och alla lyckades då. Kommer ihåg på natten efter bröllopsfesten så var min farbror och tiggde till sig en, som han åt under natten. För den fanns då inte kvar morgonen efter   . Kan ju säga att min farbror är lika rund som han är lång, nästan.

 

Jag har på sista tiden haft problem med min dator att den blivit så överhettad. Har ju en fd klasskompis som har en datafirma. Var i kontakt med han, och han sa att den är smutsig. Att det är en massa hundhår i den. Jag skulle till han i förra veckan, men såklart så glömde jag ta med mig datorn när jag var till Smebacken. Idag kom jag ihåg den, men då var inte han på plats. Så när jag kom hem så tänkte jag att jag öppnar och kollar hur det ser ut. Hundhår såg jag inte ett spår av, men desto mer damm. Jag tog bort det jag kom åt. Men fläkten var alldeles dammig, och jag kom inte på riktigt hur man skulle göra ren den. Sen kom maken hem och jag sa att jag hade öppnat datorn och sett att fläkten var alldeles dammig. Då sa han att jag skulle öppna den igen för att han skulle se hur det ser ut. Han tog en tandpetare, och pillade loss dammet som satt på fläkten. Sen tog vi hårtorken och blåste bort den. Nu har den inte alls blivit lika varm som förut. Sen har jag en kylplatta till den också som den står på.  Den vart ju så varm förut att den stängde ner sig själv hela tiden. Nu har den inte stängt ner sig en enda gång än. Vi får väl se om vi fixade problemet själva   .

 

Ikväll så var jag till klubben. Vi hade nästsista rallylydnadskursen. Nästa vecka har vi sista kursen, och då skall vi bygga en bana. Vi var lite snälla idag. Vi tog en bana som vi hade en banskiss på, och kopierade den. Sen delade vi ut den och sa att den här banan kommer vi att göra nästa vecka. Så nu är det bara hem och träna   .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se