Colliekompisarna

Alla inlägg under oktober 2012

Av Marru - 15 oktober 2012 23:33

Snön verkar komma närmare. Fast förhoppningsvis så kommer den inte hit på länge än. Det regnar för fullt just nu, men hellre det än snö. Den här dagen har varit precis som alla andra måndagar på sista tiden. Varit till Smebacken och till vc med mamma, sen till affären. Sen satt jag hos mamma och tittade på en finsk film som var väldigt bra. Det var många väldigt fina melodier i filmen, fast den som jag gillade bäst hittade jag inte på You Tube. Filmen var en romantiserad version av finnarnas kamp mot ryssen.

 Sen när jag kom hem så fixade jag mat åt oss, sen satt jag mig i soffan med mitt durspel och började över. Nu sitter 3 av låtarna jag fick på listan inför uppträdandet. Då menar jag att dom sitter så att jag inte behöver titta på noterna. Då är det bara 5 kvar   . Fast tangon blir knepig, den har jag aldrig hört och jag får inget grepp om den. En vals tycker jag inte har nåt riktigt sammanhang i melodin så den kan bli knepig och lära in, där får jag nog ha noterna med mig. Vad det skall bli roligt och få komma ut och spela igen. Hoppas det blir fler, kanske Mellstadraget nästa sommar eller nåt annat roligt.

ANNONS
Av Marru - 14 oktober 2012 21:44

Idag hade vi tävling igen, men det var bara för klass 1 så jag var funktionär hela dagen. Satt bakom datorn. Tror det var ganska myckte nykomlingar idag för det var en hel del som jag inte sett på tävlingar tidigare. Visst fanns det såna som tävlar i högre klasser med andra hundar, och nu börjat tävla med sina yngre hundar. Sen finns det ju dom som har tävlat i ettan längre. Men bland nybörjarna verkade vara några hundar som var väldigt ovana och vara i hallen. Men det var roligt och se allihopa.

 

När jag kom hem så fick jag en trevlig överraskning på mailen. Rubriken löd "hjälp" eller "apuva" . Ja, en del vet då verkligen vad dom skall göra för att få min uppmärksamhet. Det var vår spelledare från Borlänge som hade skickat den. För många år sen var det ju några kvinnor som ville lära sig spela durspel, bla hans fru är med där. Vi hade ju hållt på några år vi i spelmansgruppen som jag hörde till. Ja, nu har dessa damer bestämt sig för att ge sig ut och uppträda, och han ville ha med mig. Så idag har jag dammat av durspelet. Några av låtarna som dom skall spela är har jag spelat förut och jag kom ihåg dom fortfarande. Men några är nya. Visserligen har vi första tävlingen på vintercupen då. Men jag hinner nog vara med där nån timme. Den här spelningen var sent på eftermiddagen. Han visste inte säkert, men jag sa åt han att ju senare desto bättre.

ANNONS
Av Marru - 13 oktober 2012 19:21

Idag hade vi en tävling på klubben. Den här gången hade vi fått ihop så mycket funktionärer att vi fick också tävla. Vi hade 3 lopp, 2 agility och 1 hopp. Det första agilityloppet var väl det enda som gick bra egentligen. Eller det var den enda som vi inte diskade oss i.  Lizzie hade så mycket fart idag att hon tom hoppade över ett kontaktfält. Men jag tror inte att det är värt att jag börjar bråka med henne om dom, för då kommer hon säkert att tappa fart igen. Så jag tror jag bara struntar i det, gör ingen stor väsen av det. Men kanske följa med henne vid nerfarterna bättre. Hon kom på 9:e plats med 5 hinderfel och tiden 55.69

 

Resten av loppen diskade vi oss. Det var slalomet som vanligt som ställde till det för oss. Fast jag är väldigt nöjd med sista loppet. Vi klarade banan väldigt bra för övrigt, fast vi diskade oss. Klurigheterna på banan tyckte jag att vi löste väldigt bra.

 

Imorgon blir det och vara funktionär hela dagen. Det är klass 1, och Clara har tränat alldeles för lite för det. Men snart börjar vintercupen, och då skall Clara också få vara med i springa. Kanske hon rentav får nåt poäng i vinter också.

Av Marru - 12 oktober 2012 23:16

Äntligen fredag igen, och en härlig helg framför igen. När jag öppnade persiennerna så var det ganska vitt ute. Ja inte av snö, men av frost. Har glömt och titta hur kallt det har varit i natt. Annars så har det varit som en vanlig fredag. Gått med hundar, och städat. Stickat färdigt en strumpa och börjat på nästa. Jag brukar inte tycka om ullgarn, det känns stickigt men det här garnet kändes verkligen mjukt. Jag köpte två nystan, så när jag klar med mina så börjar jag med nästa par åt maken. Han använder ju stickade strumpor jämt. Så han vart ju överlycklig när jag började sticka. Vi får väl se hur länge armbågen pallar med det. Men kul är det.

 

Imorgon skall vi tävla igen. På hemmaklubben. Vi fick tillräckligt med funktionärer så vi kan tävla. 3 lopp får vi springa imorgon och det skall bli så kul och få göra det på hemmaplan. Fast på söndag skall jag bara vara funktionär. Tävlar inte med Clara. Hon skall bara få tävla på Vintercupen.

 

Men nu blir det sängen tidigt ikväll. Har lekt lite med psp också ikväll. Måste ju göra nåt varje kväll.

Av Marru - 11 oktober 2012 22:40

Nu kom dom där minusgraderna hit också. Det har varit nära nollan flera gånger, men vad jag kommer ihåg så har det inte gått under tidigare. Men nu är det på minus. Märkte när vi var och tränade rallylydnad och skulle plocka in skyltarna att det var frost på dom. Dom där snöflingorna på väderkartan ligger oroande nära oss. Nej, nåt sånt vill jag inte ha hit. Inte på länge än, om nånsin   . Fast nu har jag ju alla fall köpt en ny snöskyffel. Fast den köpte jag mest i förebyggande syfte. Det är ju lite så att har man regnkläder med sig så regnar det inte, och har man dom inte med sig så regnar det. Så jag tänkte att det är likadant med snöskyfflen. Med tanke på hurdan snöskyffel vi har haft dom 2 tidigare vintrarna, och hur mycket snö det har varit. Så nu har jag en ny fin, och vill inte använda den   .

 

Var till Semla och tränade lite rallylydnad. Det blev lite fritt följ med Lizzie också. Sen blev det en kortbana i avancerad klass också. Det räckte alldeles fullt oss 3 som var modiga nog att träna ikväll. Det började med ett sidbyte, sen läggande under gång-gå runt, med hund på höger sida. Sen blev det ett sidbyte igen, och sitt-sidosteg höger-sitt och efter det backa 3 steg. Efter det så blev det ett sidbyte igen, fast den här gången ett helt om från varandra. Sen blev det samma moment igen, fast med hund på motsatta sidan från gången innan. Det avslutades med ett sitt-helt om vänster-sitt.

 

Det där sidbytet framför har vi inte tränat så mycket så det går lite knackigt. Kanske får träna in targethanden igen. Verkar som om hon har glömt bort det för vi har inte använt den riktigt på det viset. Kanske skall lägga till ett kommando för sidbyte, vi får se. Backandet går ganska bra på båda sidor, alla fall gjorde det ikväll. Den där sitt-helt om vänster-sitt var det lite problem med. För det första så visste jag inte riktigt hur jag skulle göra själv. Sen när jag väl provade så satt hon sig ner hela tiden. Men så kom jag på att när jag går 360 grader vänster, så håller jag vänster handen på ett visst sätt och säger runt. Så jag provade samma här, fast vi gick inte runt ett helt varv. Däremot så satt hon sig inte när jag slutade gå så där fick jag säga sitt åt henne. Men det verkar fungera. 360 grader höger med henne på höger sida går inte riktigt bra. Fast det har man ju inte provat så mycket, så förhoppningsvis så kommer det med tiden.

Av Marru - 10 oktober 2012 22:15

Nu har det varit uppehåll i flera dagar, men det är ganska kallt. Ikväll så fick mina kaktusar flytta in. De har ju fått vara ute hela sommaren. Fast till skillnad från tidigare år så är det inga knoppar på dom. De brukar ju vara alldeles fulla av knoppar när man tar in dom i normala fall. Det är några blommor som skall tas bort och bytas ut till nåt vintrigare, tex ljung nästa vecka.

 

Ikväll så var vi och tränade agility i Norberg. Jag hittade en bana på nätet som man lätt kunde göra om till 2 olika kombinationer. Ja, det var inte en hellång bana, utan en kortbana på 12 hinder. Så att vi fick plats med en till kombination. Det fungerar ju inte och bygga hellånga banor i hallen om man tex är många som skall träna. Då får man ju bara stå och vänta och vänta hela tiden. Så det är bra och ha 2 el 3 kombintationer så man köra samtidigt.

 

Clara går mycket bättre inne i hallen än ute i Semla. Måste nog bero på att i hallen så har hon koll på allt som händer runtomkring. I Semla så är allt så utspritt så hon känner sig osäker. Idag visade hon tex att hon har mycket säkrare slalomingångar än Lizzie. Helt klart skall Clara få vara med och tävla i Vintercupen den här vintern också. Skall bli intressant och se när i flyttar rallylydnadsträningen in till hallen, om hon blir bättre på det också där.

Av Marru - 9 oktober 2012 22:14

En helt vanlig tisdag idag, inget särskilt har det hänt. Gått med hundar och grejat som vanligt här hemma. Har också lekt och tränat lite med hundarna. Försöker träna lite moment från lydnadstvåan med Lizzie. Fritt följ går ganska bra, den går nästan bättre än linförighet. Men jag försöker få henne och sitta och ligga på avstånd. Hon behöver ju inte vara inpå mig hela tiden. Jag tror jag skall koncentrera mig på den biten först. För får jag henne väl och sitta på avstånd, så bör jag ju få henne och sitta efter att hon hoppat över ett hopphinder. Sen är det bara rutan kvar som vi aldrig provat på. Apportering har vi gjort, enda man behöver jobba med där är farten. Hon är lite loj när hon springar iväg. Tror det är lättare och få henne och springa tillbaka till mig. Värre och få henne och springa från mig, även efter en apportbock. Fast det löser vi nog också på nåt sätt.

 

Har här under kvällen lekt lite med psp, och det tänker jag fortsätta med nu för jag har inget mer att skriva om   

Av Marru - 8 oktober 2012 23:22

Idag kom spjällhuset som maken hade beställt till våran V70. Han tänkte gå till garaget och byta under tiden jag var på kennelklubben. Men inte kunde han vänta så länge. Han var ju tvungen och prova på en gång. För vi var ju inte riktigt säkra på ifall det var spjällhuset det var fel på. Fast maken var ju det, men jag vågade inte riktigt tro på det. Det tog väl en dryg timme, ja att byta själva spjällhuset tog väl inte så lång tid. Den sitter ju bara fast med 4 skruvar. Men till slut så kom han med bilen. Och den fungerade   . Nu skall han bara provköra den i några dagar, sen tänker jag ta över den. Det är ju lättare med hundarna. Finns ju grindar på den, och det är mycket lättare för dom att hoppa in i den. Vi klarar ju oss med en bil för det mesta, men nog är det bra skönt att ha två bilar. Man slipper hålla på och pyssla och greja.

 

Idag hade vi sista rallylydnadskursen, och vi hade en liten låtsastävling. Våra kursare hade fått banan förra veckan så att de hade möjlighet att träna på momenten. Nu tog vi ju inte så hårt med avdragen. Vi ville ju främst se hur det jobbar med hunden tex. De fick gå med godis på banan och belöna vid behov. Jag tror det blev ett ganska bra avslut. Nu stod vi ju vid sidan av och koncentrerade oss helhjärtat på dom som gick banan. Man såg tex hur mycket tempo avgör hur det går. Vilken bra kontakt det blev så fort man ökar på tempot lite. Går man för sakta får man en hund som bara nosar i backen. Men alla var väldigt duktiga och jobbade på bra med sina hundar. Vi fick också en liten present av en kursare. En liten ljuslykta som är såå söt.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Chat

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Translator

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Banners

Hundsidor

Målarbodens blommor

Länkar

Recept

Väder

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Colliekompisarna med Blogkeen
Följ Colliekompisarna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se